Ухвала
від 18.01.2017 по справі 821/2066/16
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 січня 2017 р. м. ХерсонСправа № 821/2066/16

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Хом'якової В.В., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Херсонської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Херсонській області до товариства з обмеженою відповідальністю "Гермес Агро" про стягнення коштів у рахунок погашення податкового боргу платника податків,

встановив :

Херсонська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Херсонській області (Херсонська ОДПІ, позивач) звернулась до суду з вказаним адміністративним позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Гермес Агро" (ТОВ "Гермес Агро", відповідач) про стягнення коштів з рахунків боржника товариства з обмеженою відповідальністю "Гермес Агро" у банках, що його обслуговують, та кошти за рахунок готівки в рахунок погашення податкового боргу на суму 1020 грн. по податку на додану вартість із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) та на суму 1744967,68 грн. по пені за порушення термінів розрахунків у сфері ЗЕД.

Представник позивача надав суду клопотання про розгляд справи в порядку письмового провадження та долучив до матеріалів справи електронний витяг з ЄДР, згідно якого відповідач має стан платника 15 (перейшов до іншої ДПІ).

Представник відповідача в судове засідання не прибув. Надав суду клопотання про передачу справи за територіальною підсудністю. Своє клопотання мотивує тим, що місцезнаходженням товариства є: 08132, Київська область, Києво-Святошинський район, місто Вишневе, вулиця Казацька, будинок 6, приміщення 2, що підтверджується витягом з ЄДР станом на 17.01.2017 року.

Відповідно до вказаного витягу 29.12.2016 року за №14991050027017838 проведено державну реєстрації змін до установчих документів юридичної особи - товариства з обмеженою відповідальністю "Гермес Агро" (код ЄДРПОУ 35818241), внесено зміни щодо місцезнаходження.

Частиною 1 ст. 19 КАС України закріплено загальне правило територіальної підсудності адміністративних справ, за яким адміністративні справи вирішуються адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 93 Цивільного кодексу України від 16 січня 2003 року № 435-ІV із змінами та доповненнями місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

Законом України від 15 травня 2003 року № 755-IV "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" (далі - Закон № 755) зазначено, що інформація щодо місцезнаходження юридичної особи вноситься до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - ЄДР) на підставі відомостей, які надаються юридичними особами державному реєстратору.

Пунктом 3 частини 1 статті 22 КАС України передбачено, що суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо після відкриття провадження у справі з'ясувалося, що справа територіально підсудна іншому суду.

Таким чином, враховуючи що місцезнаходження відповідача у справі товариства з обмеженою відповідальністю "Гермес Агро" є: 08132, Київська область, Києво-Святошинський район, місто Вишневе, вулиця Казацька, будинок 6, приміщення 2, що підтверджується витягом з ЄДР станом на 17.01.2017 року, тому дана адміністративна справа територіально не підсудна Херсонському окружному адміністративному суду. Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 22 КАС України дана справа підлягає передачі до Київського окружного адміністративного суду для розгляду за територіальною підсудністю, а від так клопотання відповідача підлягає задоволенню.

Керуючись п. 3 ч. 1 ст. 22, ст. 165 КАС України, суд ,

ухвалив :

Клопотання представника відповідача щодо передачі справи за територіальною підсудністю задовольнити.

Позовну заяву Херсонської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Херсонській області до товариства з обмеженою відповідальністю "Гермес Агро" про стягнення коштів у рахунок погашення податкового боргу платника податків направити до Київського окружного адміністративного суду для розгляду за територіальною підсудністю.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Херсонський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня її проголошення.

Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя: Хом'якова В.В.

Дата ухвалення рішення18.01.2017
Оприлюднено25.01.2017
Номер документу64199295
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення коштів у рахунок погашення податкового боргу платника податків

Судовий реєстр по справі —821/2066/16

Ухвала від 27.06.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Постанова від 14.08.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Ухвала від 02.08.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Ухвала від 06.06.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Ухвала від 29.03.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Ухвала від 06.03.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Ухвала від 18.01.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 22.12.2016

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні