Ухвала
від 08.07.2015 по справі 357/9319/15-к
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/9319/15-к

1-кс/357/1401/15

У Х В А Л А

08 липня 2015 року Слідчий суддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 по кримінальному провадженню № 32014260000000069 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212 КК України про тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , перевіривши матеріали клопотання та дослідивши долучені до клопотання докази, заслухавши доводи слідчого ОСОБА_3 ,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, лейтенант податкової міліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до документів, мотивуючи його тим, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у період з грудня 2012 року по грудень 2013 року, шляхом здійснення фінансово-господарських взаємовідносин, а саме документального оформлення операцій з придбання транспортно-експедиційних послуг у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та послуг по сушці і очищенню сої у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), які проводились без мети настання правових наслідків, неправомірно сформувало податковий кредит на загальну суму 1 148 152 грн.

Також, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у період з квітня 2013 року по грудень 2013 року, шляхом здійснення фінансово-господарських взаємовідносин, а саме документального оформлення операцій з придбання сої, олії соєвої та соєвої макухи у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), які не спричинили реального настання правових наслідків та є безтоварними, неправомірно сформувало податковий кредит на загальну суму 205 067 грн.

Крім цього, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в період з червня 2013 року по грудень 2013 року включило до додатку № 8 до декларації з податку на додану вартість та формування податкового кредиту на підставі заяв про відмову постачальника надати податкову накладну, які подані по податкових накладних в іншому звітному періоді, ніж виписані податкові накладні, в результаті чого безпідставно сформували податковий кредит на загальну суму 504 964 грн.

Разом з цим, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у період жовтня-листопада 2013 року шляхом здійснення фінансово-господарських взаємовідносин, а саме документального оформлення операцій з продажу олії соєвої в адресу ДП ЗАТ ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ФГ « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), які не спричинили реального настання правових наслідків та є безтоварними, завищило податкові зобов`язання на загальну суму 51 240 грн.

Отже, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у період з грудня 2012 по грудень 2013 року шляхом здійснення фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ДП ЗАТ ІНФОРМАЦІЯ_8 », ФГ « ОСОБА_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », які не спричинили реального настання правових наслідків, неправомірно сформувало податковий кредит на загальну суму 1 858 183 грн. та завищило податкові зобов`язання на загальну суму 51 240 грн. в результаті чого занижено податок на додану вартість та не сплачено податків до державного бюджету на загальну суму 1 806 943 грн.

У ході досудового розслідування даного кримінального провадження встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » зареєстроване ІНФОРМАЦІЯ_10 . Тому можна прийти до висновку, що у ІНФОРМАЦІЯ_1 знаходяться документи, які мають значення для встановлення обставин у даному кримінальному провадженні, а саме документи реєстраційної та звітної справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ».

Вищевказані документи у кримінальному провадженні мають важливе значення, оскільки в них можуть міститися зразки підпису та почерку службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », які можуть бути використані для проведення почеркознавчої експертизи. Крім того, у цих документах можуть міститися дані, що підтверджують факт фіктивності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », а також відомості про підприємства, якими використовувалося ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » з метою прикриття незаконної діяльності, та інших осіб, які сприяли фіктивному підприємництву та прикриттю незаконної діяльності.

Виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання документів, які є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння у даному провадженні, існує потреба у дослідженні документів, які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_1 та мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи, які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_1 мають суттєве значення для встановлення обставин у даному кримінальному провадженні та можуть бути використані як докази, враховуючи, що в разі будь-якого зволікання з вилученням вказаних документів можуть бути створені можливості для їх знищення або переховування, та іншим способом довести обставини вчинення кримінального правопорушення не видалось за можливе, а також враховуючи необхідність здійснити їх вилучення на підставі ч. 1 ст. 159 КПК України, з метою використання при проведенні експертиз, забезпечивши таким чином виконання завдань кримінального провадження щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування, необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаних документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1

Розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів розглянуто без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться, відповідно до ч.2 ст. 163 КПК України.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши слідчого ОСОБА_3 , приходжу до висновку, що клопотання підлягає частковому задоволенню.

Відповідно до вимог ст. 163 ч. 5 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до вимог ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий зазначив та довів неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою інформації, до якої просить надати тимчасовий доступ.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 160, 162, 163, 164, 165 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити частково.

Надати тимчасовий доступ до документів слідчому першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 та іншим співробітникам ДФС України, на підставі доручення слідчого, а саме: оригіналів документів реєстраційної та звітної справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , з подальшим вилученням копій документів.

Строк дії ухвали не перевищує 08 серпня 2015 року.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.07.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу64209711
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —357/9319/15-к

Ухвала від 08.07.2015

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 08.07.2015

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні