Ухвала
від 11.09.2015 по справі 357/13263/15-к
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/13263/15-к

1-кс/357/2179/15

У Х В А Л А

11 вересня 2015 року Слідчий суддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ Державної фіскальної служби у Київській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ Державної фіскальної служби у Київській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 , про дозвіл на проведення обшуку в ТОВ «Вторма Тернопіль» (код ЄДРПОУ 31490751), по кримінальному провадженню №32012100000000001 від 21.11.2012 року, порушеного за ознаками злочинів, передбачених ч.1, ч.2, ч. 3 ст. 212 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

11.09.2015 року до Білоцерківського міськрайонного суду надійшло клопотання слідчого другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ Державної фіскальної служби у Київській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку в ТОВ «Вторма Тернопіль» (код ЄДРПОУ 31490751), по кримінальному провадженню №32012100000000001 від 21.11.2012 року, порушеного за ознаками злочинів, передбачених ч.1, ч.2, ч. 3 ст. 212 КК України.

Слідчий другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ Державної фіскальної служби у Київській області старший лейтенант податкової міліції ОСОБА_3 зазначене клопотання підтримав та просив суд його задовольнити.

В судовому засіданні встановлено, що слідчим управлінням фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32012100000000001 від 21.11.2012 року за фактом умисного ухилення від сплати податків ФОП ОСОБА_4 , ФОП ОСОБА_5 , ФОП ОСОБА_6 , за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, ч.2, ч.3 ст.212 КК України.

Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що фізичні особи - підприємці ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_1 ), ОСОБА_4 (і.п.н. НОМЕР_2 ) та ОСОБА_6 (і.п.н. НОМЕР_3 ), за попередньою змовою з невстановленими слідством особами, документально оформили видимість операцій з продажу-купівлі вторинної сировини та транспортних послуг за 2010-2013 роки, які фактично не виконувалися, з підприємствами на території України.

За результатами податкових перевірок проведених Рокитнянською ОДПІ, Білоцерківською ОДПІ та ГУ Міндоходів у Київській області встановлено, що ФОП ОСОБА_4 , ФОП ОСОБА_5 , ФОП ОСОБА_6 за період з 01.01.2010 року по 22.07.2013 року до складу податкових зобов*язань та податкового кредиту неправомірно віднесено суми податку на додану вартість по взаємовідносинах з ТОВ «Вторма Тернопіль» (код ЄДРПОУ 31490751).

Враховуючи викладене, та в зв`язку з необхідністю встановлення чи була господарська діяльність ФОП ОСОБА_5 , ФОП ОСОБА_4 , ФОП ОСОБА_6 спрямована на настання правових наслідків за результатами здійснення правочинів, між вказаними суб`єктами господарювання та ТОВ «Вторма Тернопіль» у період з 01.01.2010 по 22.07.2013, виникає необхідність у відшуканні, вилученні та дослідженні первинних бухгалтерських документів ТОВ «Вторма Тернопіль» (код ЄДРПОУ 31490751) по фінансово-господарським відносинам з ФОП ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_4 (і.п.н. НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_6 (і.п.н. НОМЕР_3 ).

Беручи до уваги викладене, в матеріалах кримінального провадження є достатні дані вважати, що в офісі ТОВ «Вторма Тернопіль» (код ЄДРПОУ 31490751), що за адресою: Тернопільська область, м. Тернопіль, вул. Бродівська, 44, приміщення 2, можуть зберігатися оригінали первинних бухгалтерських документів ТОВ «Вторма Тернопіль» (код ЄДРПОУ 31490751) по взаємовідносинам з ФОП ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_4 (і.п.н. НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_6 (і.п.н. НОМЕР_3 ), за період з 01.01.2010 року по 22.07.2013 року, які мають значення для встановлення обставин вчинення злочину, виявлення та фіксації відомостей про його вчинення, відшукання знарядь кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді. У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про:1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3)правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5)житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6)особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання. Клопотання про обшук розглядається у суді в день його надходження за участю слідчого або прокурора. Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1)було вчинено кримінальне правопорушення; 2)відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3)відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4)відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Згідно ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз. Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам до судових рішень, передбачених цим Кодексом, а також містити відомості про: 1)строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали; 2)прокурора, слідчого, який подав клопотання про обшук; 3)положення закону, на підставі якого постановляється ухвала; 4)житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, які мають бути піддані обшуку; 5)особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 6)речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

Вивчивши матеріали клопотання, вислухавши пояснення слідчого, який підтримав вказане клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.234-236 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ Державної фіскальної служби у Київській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в офісі ТОВ «Вторма Тернопіль» (код ЄДРПОУ 31490751), а саме : торгово-офісні приміщення за адресою: Тернопільська область, м. Тернопіль, вул. Бродівська, 44, приміщення 2, зареєстровано на праві власності за ТОВ «Основа 93» (код ЄДРПОУ 38505727), з метою відшукання і вилучення оригіналів первинних бухгалтерських документів ТОВ «Вторма Тернопіль» (код ЄДРПОУ 31490751) по взаємовідносинам з ФОП ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_4 (і.п.н. НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_6 (і.п.н. НОМЕР_3 ), за період з 01.01.2010 року по 22.07.2013 року, а саме: реєстрів отриманих та виданих податкових накладних; відомостей бухгалтерського обліку по відображенню проведених операцій; платіжних доручень; виписок по рахункам; договорів з додатками та додатковими угодами; специфікацій; рахунків-фактур; товарних накладних; податкових накладних; видаткових накладних; валютно-митних декларацій; актів прийому-передачі товарів (робіт, послуг); товарно-транспортних накладних; залізнично-транспортних накладних; довіреностей відвантаження та отримання товарів (робіт, послуг); книг обліку відряджень; книг (реєстрів) обліку придбання та реалізації товарів (робіт, послуг); книг (реєстрів) реєстрації доручень; книг (реєстрів) складського обліку; векселів та документів щодо їх руху; актів звірок придбаних (реалізованих) товарів (робіт, послуг), отриманих (наданих) товарів (робіт, послуг); актів звірок взаєморозрахунків; листування, щодо виконання умов договорів; журналів обліку автотранспортних засобів, магнітні та електронні засоби зберігання та передачі інформації, які використовувались в злочинній діяльності, чорнові записи, щодо такої діяльності, печатки, штампи, незаповнені бланки з відбитками печаток, а також інші предмети і документи, які мають значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, виявлення та фіксації відомостей про вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також інші предмети і документи, які мають значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення.

Строк дії ухвали закінчується 11 жовтня 2015 року.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи виконується у порядку та у спосіб визначеному ст. 236 КПК України.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.09.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу64209974
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку в ТОВ «Вторма Тернопіль» (код ЄДРПОУ 31490751), по кримінальному провадженню №32012100000000001 від 21.11.2012 року, порушеного за ознаками злочинів, передбачених ч.1, ч.2, ч. 3 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —357/13263/15-к

Ухвала від 11.09.2015

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні