Ухвала
від 23.01.2017 по справі 337/4635/16-к
ХОРТИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

23.01.2017 ЄУН № 337/4635/16-к

Провадження № 1-кс/337/62/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23.01.2017 року Хортицький районний суд м.Запоріжжя

у складі: слідчого судді - Салтан Л.Г.

за участю секретаря - Гальцевої К.В.

прокурора - Антонова Д.К.

розглянувши у судовому засіданні в м.Запоріжжі клопотання прокурора Запорізької місцевої прокуратури №3 Антонова Д.К. про надання дозволу на призначення позапланової документальної перевірки, по кримінальному провадженню, внесеному в ЄРДР за №12016080070003006 від 27.09.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 358 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

19 січня 2017 року прокурор Запорізької місцевої прокуратури №3 Антонов Д.К. звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення позапланової перевірки, по кримінальному провадженню, внесеному в ЄРДР за №12016080070003006 від 27.09.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 358 КК України.

Своє клопотання мотивує тим, що у провадженні СВ Хортицького ВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області знаходиться кримінальне провадження, зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за №12016080070003006 від 27.09.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 358 КК України.

Досудовим слідством було встановлено, що невстановлені особи зареєстрували на громадян, які мешкають на території Дніпровського та Хортицького районів м. Запоріжжя ряд підприємств з ознаками фіктивності, метою яких є надання можливості підприємствам реального сектору економіки здійснювати привласнення грошових коштів державних підприємств, шляхом документального оформлення операцій з реалізації товарів, робіт (послуг), які фактично на адресу покупця не надходили.

Так, зокрема, було встановлено, що у 2015 році було зареєстровано ТОВ Колті-Фіт (код ЄДРПОУ 39958248).

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Товариство з обмеженою відповідальністю ТОВ Колті-Фіт (ідентифікаційний код юридичної особи 39958248, дата державної реєстрації: 19.08.2015, номер запису: : 1 103 102 0000 038495) зареєстровано за адресою: м. Запоріжжя, вул. Хортицьке шосе, 3.

Засновники (учасники) юридичної особи: ОСОБА_2.

Керівник юридичної особи: ОСОБА_2.

Види діяльності:

- Код КВЕД 41.20 Будівництво житлових і нежитлових будівель;

-Код КВЕД 43.12 Підготовчі роботи на будівельному майданчику;

-Код КВЕД 46.21 Оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням, кормами для тварин;

-Код КВЕД 46.52 Оптова торгівля електронним і телекомунікаційним устаткуванням, деталями до нього;

-Код КВЕД 46.69 Оптова торгівля іншим машинним устаткуванням;

-Код КВЕД 46.72 Оптова торгівля металами та металевими рудами;

-Код КВЕД 46.73 Оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням (основний);

-Код КВЕД 46.75 Оптова торгівля хімічними продуктами;

-Код КВЕД 46.90 Неспеціалізована оптова торгівля;

-Код КВЕД 62.01 Комп'ютерне програмування;

Під час досудового розслідування встановлено нереальність продажу ТОВ Колті-Фіт контрагентам-покупцям ідентифікованого товару, первинне введення в обіг (первинний продаж) якого не підтверджується фактом (законним джерелом) реального походження цих товарів (відсутне дійсне формування активу) у попередніх ланках ланцюга його продажу, а саме відсутнє придбання ідентичних послуг ТОВ Колті-Фіт від контрагентів-постачальників.

ТОВ Колті-Фіт в вересні-жовтні 2015 року були реалізовані товари (запчастини в асортименті) на адресу підприємств реального сектору економіки, які підприємство з початку року не придбало. В вересні-жовтні 2015 року підприємство придбало переважно яйце столове, рис в асортименті, мелясу бурякову та інше.

Окрім цього встановлено, що частково товар, який було реалізовано, має код УКТ ЗЕТ. ТОВ Колті-Фіт , відповідно до ІС Податковий Блок , зовнішньоекономічною діяльністю не займається. Простежити походження товару неможливо.

Також, ТОВ Колті-Фіт звіт за формою 1 ДФ до ДПІ не надавало, звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до фіскальних органів (форма Д4) не надано, що свідчить про відсутність у підприємства трудових відносин.

Первинні документи, які підтверджували б факт передачі товару від ТОВ Колті-Фіт до підприємств реального сектору економіки мають явні ознаки підроблення, зокрема, допитаний в якості свідка один з водіїв, чиї анкетні дані та дані його автотранспорту внесені в деякі товарно-транспортні накладні щодо ніби-то транспортування товарів від ТОВ Колті-Фіт до підприємств-покупців, пояснив що ніякого транспортування товару, зазначеного у вказаних товарно-транспортних накладних, він ніколи не здійснював. Відомості, вказані в ТТН, є завідомо недостовірними.

Допитаний, в ході проведення досудового слідства по даному кримінальному провадженню, ОСОБА_2, який є директором, засновником та єдиним працівником ТОВ Колті-Фіт , пояснив, що до діяльності вказаного підприємства він жодного відношення не має, вказане підприємство він оформив на своє ім'я за грошову винагороду, мети ведення господарської діяльності ніколи не мав, ніякі товари, роботи (послуги) на адресу контрагентів-покупців ТОВ Колті-Фіт він ніколи не постачав, офіційні документи підприємства не складав та не підписував, а також нікому не доручав це робити від його імені.

Крім того, встановлено, що ТОВ Колті-Фіт (код ЄДРПОУ 39958248) знаходиться на податковому обліку в Запорізької ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області.

Законом України Про прокуратуру внесені зміни до Кримінального процесуального кодексу України, які набули чинності 25.04.2015р., зокрема виключено п.6 ст.36 та п.4 ч.2 ст.40 КПК України, які передбачали право прокурора та слідчого на призначення ревізій та перевірок.

Водночас, положеннями п.78.1.11 ст.78 Податкового кодексу України передбачено, що обставинами для проведення позапланової перевірки є отримання судового рішення суду (слідчого судді) про призначення перевірки або постанови органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, слідчого, прокурора, винесену ними відповідно до закону.

З моменту набуття чинності положень Закону України Про прокуратуру в частині змін до Кримінального процесуального кодексу України, прокурори та слідчі таке право втратили. Виходячи з положень п.78.1.11 ст.78 Податкового кодексу України, з 25.04.2015 позапланові перевірки призначаються виключно за рішенням суду.

У відповідності до ст. 124 Конституції юрисдикція судів поширюється на всі правовідносини, що виникають у державі. Судочинство здійнюється Конституційним судом України та судами загальної юрисдикції.

У відповідності до ст. 18 Закону України від 7 липня 2010 року Про судоустрій і статус суддів визначено, що суди загальної юрисдикції спеціалізуються на розгляді цивільних, кримінальних, господарських, адміністративних справ, а також справ про адміністративні правопорушення.

На підставі вищевикладеного, з метою встановлення обставин у кримінальному провадженні, та можуть бути використані як докази, прокурор просить задовольнити клопотання.

Прокурор в судовому засіданні підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно з п.75.1 ст.75 Податкового кодексу України, контролюючі органи мають право проводити камеральні, документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки.

Відповідно до п.75.1.2. ст.75 Податкового кодексу України документальною перевіркою вважається перевірка, предметом якої є своєчасність, достовірність, повнота нарахування та сплати усіх передбачених цим Кодексом податків та зборів, а також дотримання валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами) та яка проводиться на підставі податкових декларацій (розрахунків), фінансової, статистичної та іншої звітності, регістрів податкового та бухгалтерського обліку, ведення яких передбачено законом, первинних документів, які використовуються в бухгалтерському та податковому обліку і пов'язані з нарахуванням і сплатою податків та зборів, виконанням вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, а також отриманих в установленому законодавством порядку контролюючим органом документів та податкової інформації, у тому числі за результатами перевірок інших платників податків. Документальна позапланова перевірка не передбачається у плані роботи контролюючого органу і проводиться за наявності хоча б однієї з обставин, визначених цим Кодексом. Документальною невиїзною перевіркою вважається перевірка, яка проводиться в приміщенні контролюючого органу.

За правилами п.78.1.11 ст.78 Податкового кодексу України, документальна позапланова перевірка здійснюється за наявності, в тому числі, рішення суду (слідчого судді) про призначення перевірки або постанову органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, слідчого, прокурора, винесену ними відповідно до закону.

Дослідивши докази по даних матеріалах вважаю, що клопотання є обґрунтованим, оскільки отримана в процесі здійснення перевірки інформація може мати суттєве значення для встановлення істини у кримінальному провадженні.

1.Проведення такої перевірки слід доручити фахівцям Головного Управління ДФС у Запорізькій області.

Керуючись вимогами ст.ст.75 п.75.1, 78 п.78.1.11 Податкового кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора- задовольнити.

Призначити документальну позапланову перевірку ТОВ Колті-Фіт (код ЄДРПОУ 39958248).

Під час проведення документальної перевірки діяльності ТОВ Колті-Фіт (код ЄДРПОУ 39958248), дослідити наступні питання:

- повнота нарахування та сплати податку на прибуток підприємства та податку на додану вартість при придбані товарів, робіт (послуг) у наступних контрагентів: ТДВ АВТОПАРК (код ЄДРПОУ 184939), ТОВ Мелітопольський завод автотракторних запчастин (код ЄДРПОУ 30641508), ТОВ Восток Агро (код ЄДРПОУ 37966985), ТОВ ТОРГОВЕЛЬНИЙ ДІМ УКРАЇНСЬКІ РИСОВІ СИСТЕМИ (код ЄДРПОУ 38451771), ТОВ ТК ГАМА (код ЄДРПОУ 39521493), ТОВ НТ АГРОХІМ (код ЄДРПОУ 39618084), ТОВ АГРО ПЛЮС 2014 (код ЄДРПОУ 39388884), ФГ ВОЛОДИМИР (код ЄДРПОУ 32922566), ТОВ АРТ-БІЗНЕС ПЛЮС (код ЄДРПОУ 33717223), ДСД між АТ Мотор Січ та ТОВ ЗЗСТ Мотор-Січ (34718013) від 14.09.2006р. №4646/06-К (код ЄДРПОУ 267446563), ТОВ АГРОТОРГІВЕЛЬНА ФІРМА ЗОРЯ (код ЄДРПОУ 25580292) за період з 19.08.2015р. по 18.01.2017р.;

- повнота нарахування та сплати податку на прибуток підприємства та податку на додану вартість при реалізації товарів, робіт (послуг) наступним контрагентам: ТОВ Компанія Аддішенел Ревенью Менеджмент (код ЄДРПОУ 38563862), ТОВ ЕЛТРАНС Україна (код ЄДРПОУ 39380838), ТОВ ВП ЕНЕРГІЯ 2015 (код ЄДРПОУ 39996461), ТОВ ЗАПОРІЗЬКІЙ МЕХАНОРЕМОНТНИЙ КОМПЛЕКС (код ЄДРПОУ 38972408), ТОВ ТОРГОВО-ВИРОБНИЧА КОМПАНІЯ КВІК-2006 (код ЄДРПОУ 38284929) за період з 19.08.2015р. по 18.01.2017р.

Проведення документальної позапланової перевірки доручити фахівцям Головного Управління ДФС у Запорізькій області.

1.Зобов'язати Головне Управління ДФС у Запорізькій області провести перевірку до 15.02.2017 року та матеріали перевірки направити на адресу Запорізької місцевої прокуратури № 3.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: Л.Г. Салтан

Дата ухвалення рішення23.01.2017
Оприлюднено24.01.2017
Номер документу64211047
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на призначення позапланової документальної перевірки, по кримінальному провадженню, внесеному в ЄРДР за №12016080070003006 від 27.09.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 358 КК України

Судовий реєстр по справі —337/4635/16-к

Ухвала від 23.01.2017

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

Ухвала від 23.01.2017

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

Ухвала від 23.01.2017

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

Ухвала від 23.01.2017

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

Ухвала від 19.01.2017

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

Ухвала від 29.11.2016

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

Ухвала від 29.11.2016

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

Ухвала від 29.11.2016

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

Ухвала від 29.11.2016

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

Ухвала від 29.11.2016

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні