Ухвала
від 23.01.2017 по справі 758/6175/15-ц
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/6175/15-ц

Категорія 40

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 січня 2017 року Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді - Романа О. А. ,

при секретарі - Іванюк І. О.,

розглянувши в відкритому судовому засіданні в м.Києві

заяву ОСОБА_1, який представдляє інтереси ОСОБА_2

про забезпечення доказів

по справі за позовом ОСОБА_2

до Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія Студія 1 +1

про визнання інформаційї недостовірною, та такою, що не принижує честь, гідність, ділову репутацію та її спростування,

В С Т А Н О В И В :

26.05.2015 року, а уточнивши вимоги 10.03.2016 року, ОСОБА_2, інтереси якого представляє ОСОБА_1, звернувся в суд з позовом до ТОВ Телерадіокомпанія Студія 1+1 та просить:

- Визнати недостовірною та такою, що порушує особисті немайнові права ОСОБА_2 наступну інформацію, про те, що ОСОБА_2 причетний до російських спецслужб, керівника збанкрутілих банків які відмивали кошти, паління смолоскипів коло фінмайданівців, спробу штурму Верхової ради в грудні 2014 року, мітингу 2 лютого під міністерством оборони, ототожнення адвоката з особою його клієнта оприлюднену під назвою Правоохоронці та СБУ встановлюють винуватців учорашньої сутички під Нацбанком України як негативну та недостовірну інформацію про адвоката Башлакова Антатолія Миколайовича, ІНФОРМАЦІЯ_2 року о 20.01 хвилин на каналі 1+1 у сюжеті ТСН інформації у глобальній мережі Інтернет ІНФОРМАЦІЯ_1

Зобов язати ТОВ ТРК Студія 1+1, 04080, м.Київ, вул.Кирилівська,23, ідентифікаційний код 23729899 протягом 10 (десяти) календарних днів з дня набрання рішенням законної сили спростувати поширену недостовірну інформацію, а саме … у СБУ вже заявили: до події можуть бути причетні російські спецслужби і керівництво збанкрутілих банків які відмивали кошти … у СБУ та міліції радять простих громадян уважно дивитись з ким вони мітингують аби їх біди хтось не використовував для власних цілей.

Наприклад один із головних активістів цього пікету ОСОБА_2 колись член партії ОСОБА_4. З 2013 року ОСОБА_2 стає активним прихильником євромайдану, а згодом вже не раз брав участь у резонансних протестах за часів Порошенко. Наприклад паливі смолоскипи коло фінмайданівців, ледь не почали штурм Верховної ради в грудні 2014 року.

2 лютого він також палив шини під міністерством оборони, крім того ОСОБА_2 також є адвокатом колишнього директора Укрспецекспорту ОСОБА_5 якого підозрюють у розкраданні восьми мільйонів доларів державних коштів.

Водночас інтереси більшості мітенгарів значно скромніші, вони лише хочуть аби держава звернула увагу на проблему валютних позичальників та українців які через курс долара стають щодня біднішими. шляхом оприлюднення на інформаційному порталі на власному веб-сайті відповідача на тій же сторінці, що оприлюднена раніше недостовірна інформація, резолютивної частини рішення.

Зобов язати: ТОВ ТРК Студія 1+1 , 04080, м. Київ, вул.Кирилівська, 23, ідентифікаційний код 23729809 розмістити в у загальнодоступному профілі веб-сайту інтернет каналу 1+1 телепередачі ТСН повідомлення про ухвалене у справі судове рішення та публікацією тексту резолютивної частини цього рішення. (а.с.а.с.3-8,41-46)

В судовому засіданні, представник позивача звернувся до суду з клопотанням в якому просить:

- Забезпечити докази шляхом витребування від ТОВ Інтернет Інвест інформації стосовно реєстратора доменного імені tsn.ua та власника одноіменного сайту. (а.с.67-68)

Клопотання мотивує тим, що на його звернення до ТОВ Інтернет Інвест , йому відмовлено у наданні такої інформації з посиланням на Закон України Про захист персональних даних та Закон України Про телекомунікації , отримання ж таких доказів дасть можливість суду прийняти об єктивне рішення по справі.

Представник відповідача - Варічева Л.С. в задоволенні клопотання просить відмовити, мотивуючи тим, що не зрозуміло, які відомості будуть підтверджені забезпеченням доказів.

Заслухавши думку представника відповідача і ознайомившись із заявою та документами, доданими до неї, суд вважає, що клопотання підлягає задоволеню на підставі ст.133 ч.1 ЦПК України, яка передбачає, що особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів.

В даному випадку суд вважає, що у позивача є складноші в забезпеченні доказів, а тому клопотання підлягає задоволенню, що дасть можливість суду прийняти об єктивне рішення по справі.

На підставі викладеного,

керуючись ст.ст.27,133,134,135,293,294 ЦПК України,суд

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Забезпечити докази, шляхом витребування від Товариства з обмеженою відповідальністю Інтернет Інвест інформації стосовно реєстратора доменного імені tsn.ua та власника одноіменного сайту.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяО. А. Роман

Дата ухвалення рішення23.01.2017
Оприлюднено25.01.2017
Номер документу64223247
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання інформаційї недостовірною, та такою, що не принижує честь, гідність, ділову репутацію та її спростування

Судовий реєстр по справі —758/6175/15-ц

Ухвала від 12.04.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 23.07.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 23.07.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 23.01.2017

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Роман О. А.

Ухвала від 03.06.2015

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Роман О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні