Ухвала
від 24.01.2017 по справі 396/101/17
НОВОУКРАЇНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 396/101/17

Провадження № 2/396/153/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.01.2017 року Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області ОСОБА_1, вивчивши позовну заяву ОСОБА_2 до Іванівської сільської ради, третя особа: Новоукраїнська державна нотаріальна контора про продовження строку на прийняття спадщини, визнання права власності у порядку спадкування,

ВСТАНОВИВ:

До Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області надійшла позовна заява ОСОБА_2 до Іванівської сільської ради, третя особа: Новоукраїнська державна нотаріальна контора про продовження строку на прийняття спадщини, визнання права власності у порядку спадкування.

Позивачем подано заяву без додержання вимог, викладених в ст. ст. 119, 120 ЦПК України, а саме: відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 119 ЦПК України позовна заява, крім іншого, повинна містити ціну позову щодо вимог майнового характеру.

З заяви вбачається, що позовні вимоги мають майновий характер, при цьому у заяві, в порушення вказаних вимог закону, ціна позову не зазначена.

Ціна позову, відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 80 ЦПК України, у позовах про визнання права власності на майно або його витребування визначається вартістю майна.

Вартість спірного майна може бути встановлена висновком відповідного спеціаліста чи в інший спосіб. Без визначення дійсної вартості спірного майна ціни позову встановити не можливо, а від цього і розміру судового збору

Відповідно до ч. 1 ст. 3 Закону України «Про судовий збір» , судовий збір справляється, зокрема, за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України «Про судовий збір» , за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

З позову вбачається, що позивач просить суд продовжити строк на прийняття спадщини та визнати право власності у порядку спадкування, однак, судовий збір сплачено лише за одну позовну вимогу немайнового характеру в сумі 551,20 грн., в зв"язку з чим позивачу необхідно зазначити ціну позову та надати суду посилання на докази сплати судового збору за другу позовну вимогу майнового характеру.

Разом з тим, заявником не в повному обсязі сплачений судовий збір, що відповідно до Закону України Про судовий збір станом на 01.01.2017 року становить 0,4 розміру мінімальної заробітної плати, тобто 640,00 грн., коли позивачем подано квитанцію про сплату судового збору в розмірі 551,20 грн.

Враховуючи наведене, у відповідності до ст.ст. 119 - 121 ЦПК України, вважаю за необхідне позовну заяву залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків.

Керуючись ст.ст. 208, 119-121 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_2 до Іванівської сільської ради, третя особа: Новоукраїнська державна нотаріальна контора про продовження строку на прийняття спадщини, визнання права власності у порядку спадкування, - залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків, але не більше п"яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

Запропонувати позивачу подати до суду в указаний строк документи, та вчинити дії, які зазначені в мотивувальній частині даної ухвали.

В разі невиконання указаної вимоги заява буде вважатись неподаною.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

СудНовоукраїнський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення24.01.2017
Оприлюднено26.01.2017
Номер документу64229741
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —396/101/17

Рішення від 07.02.2017

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Шепетько В. І.

Ухвала від 24.01.2017

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Шепетько В. І.

Ухвала від 24.01.2017

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Шепетько В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні