Ухвала
від 24.01.2017 по справі 153/1596/16-ц
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"24" січня 2017 р. Справа153/1596/16-ц

Категорія 38

Код суду: 231

Ямпільський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Любинецької-Онілової А.Г.

за участю секретаря с\з ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Ямпіль

клопотання позивача ОСОБА_2 про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Михайлівської сільської ради Ямпільського району Вінницької області про визначення додаткового строку, достатнього для прийняття спадщини за законом,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Ямпільського районного суду Вінницької області перебуває цивільна справа за вказаним позовом.

До початку судового розгляду справи позивач ОСОБА_2 заявила клопотання про витребування в Ямпільській державній нотаріальній конторі Вінницької області та приватного нотаріуса Ямпільського нотаріального округу ОСОБА_3 за наявності спадкові справи щодо майна ОСОБА_4, яка померла 16 червня 2015 року в м.Ямпіль Вінницької області, та ОСОБА_5, який помер 13 травня 2016 року в с.Михайлівка Ямпільського району Вінницької області. Своє клопотання мотивувала ст.137 ЦПК України, а саме - наявністю складнощів щодо отримання вказаних доказів, які мають значення для повного та об'єктивного розгляду справи.

Розглянувши заявлене клопотання, беручи до уваги, що для повного, всебічного, об'єктивного розгляду та вирішення справи по суті, суду необхідно дослідити письмові докази, що мають значення для справи, з'ясувати відомості про наявність (відсутність) інших спадкоємців ОСОБА_4 та ОСОБА_5, враховуючи, що для отримання зазначених письмових доказів у сторони є складнощі, оскільки вказані докази можуть знаходитися у нотаріальній конторі, суд має підстави для задоволення заявленого клопотання.

Відповідно до ст.137 ч.1 ЦПК України у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази.

Відповідно до ст.137 ч.3 ЦПК України докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо.

У зв'язку із витребуванням доказів, що мають значення для справи, суд в порядку ст.191 ЦПК України має підстави відкласти судовий на час, необхідний для витребування доказів.

Керуючись ст.ст. 137, 168, 191, 209 ч.4-6 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання позивача ОСОБА_2 про витребування доказів.

Витребувати в Ямпільській державній нотаріальній конторі Вінницької області та приватного нотаріуса Ямпільського нотаріального округу ОСОБА_3 за наявності завірені копії спадкових справ щодо майна ОСОБА_4, яка померла 16 червня 2015 року в м.Ямпіль Вінницької області, та ОСОБА_5, який помер 13 травня 2016 року в с.Михайлівка Ямпільського району Вінницької області.

Завідуючій Ямпільської державної нотаріальної контори витребувані докази надати Ямпільському районному суду Вінницької області у термін до 21 лютого 2017 року включно.

Приватному нотаріусу Ямпільського нотаріального округу ОСОБА_3 витребувані докази надати Ямпільському районному суду Вінницької області у термін до 21 лютого 2017 року включно.

Копію ухвали, завірену копію документу про смерть спадкодавця та запит про надання витягу (інформаційної довідки) із Спадкового реєстру відповідно до Положення про Спадковий реєстр направити в Ямпільську державну нотаріальну контору Вінницької області та приватному нотаріусу Ямпільського нотаріального округу ОСОБА_3, для виконання.

Відкласти судовий розгляд справи на 22 лютого 2017 року о 09 годині 00 хвилин із повторним викликом сторін.

Роз'яснити, що відповідно до ст.137 ЦПК України - докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо. Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня отримання ухвали. За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати суду докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

ГОЛОВУЮЧИЙ А.Г.ЛЮБИНЕЦЬКА-ОНІЛОВА

СудЯмпільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення24.01.2017
Оприлюднено27.01.2017
Номер документу64238542
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —153/1596/16-ц

Рішення від 22.02.2017

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Любинецька-Онілова А. Г.

Ухвала від 24.01.2017

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Любинецька-Онілова А. Г.

Ухвала від 23.12.2016

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Любинецька-Онілова А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні