Ухвала
від 23.01.2017 по справі 766/937/17
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/937/17

н/п 1-кс/766/1150/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.01.2017 м. Херсон

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання прокурора Херсонської місцевої прокуратури ОСОБА_2 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, та їх вилучення,

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Херсонської місцевої прокуратури ОСОБА_2 звернувся до слідчого судді з клопотанням в якому просив: надати прокурору Херсонської місцевої прокуратури ОСОБА_2 слідчому СВ ХВП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_3 або особі, яка буде діяти за їх дорученням дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів документів всієї документації по проведеній процедурі закупівлі послуг з ремонтування та технічного обслуговування суден і човнів (код 33.15.1), а саме: документацію конкурсних торгів; протокол розкриття пропозицій конкурсних торгів, цінових пропозицій, кваліфікаційних пропозицій; протокол про відхилення пропозицій конкурсних торгів, цінових пропозицій, кваліфікаційних пропозицій; пропозиції учасників конкурсних торгів; протокол оцінки пропозицій; звіти про результати проведення процедури закупівлі; договір про закупівлю; додаткові угоди про внесення змін до договору про закупівлю; акти про надання послуг за вищевказаним договором, розрахункові накладні про оплату послуг наданих за договором про закупівлю, які перебувають у володінні Херсонської філії державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання вмотивоване тим, що Херсонською місцевої прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні №42016231010000065 від 07.04.2016, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.367 КК України, за фактом можливого порушення вимог законодавства з боку посадових осіб тендерного комітету Херсонської філії державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які полягають у неналежному виконанні своїх службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди державним інтересам.

У ході досудового розслідування встановлено, що 31.12.2015 тендерним комітетом Херсонської філії державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на сайті уповноваженого органу розміщено повідомлення про заплановану закупівлю послуг з ремонту наливного судна «ПС-305» шляхом проведення відкритих торгів.

Згідно протоколу розкриття пропозицій конкурсних торгів на розгляд тендерного комітету надано пропозиції від наступних учасників:

Товариство з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , місцезнаходження: АДРЕСА_2 телефон / телефакс: НОМЕР_2 ), ціна пропозиції: 3459999,73 грн.;

Приватне підприємство « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_3 , місцезнаходження: АДРЕСА_3 Телефон / Телефакс: НОМЕР_4 ), ціна пропозиції: 4 510 133,06 грн.;

Приватне підприємство « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_5 , місцезнаходження: АДРЕСА_4 телефон / телефакс НОМЕР_6 ) ціна пропозиції: 4 177 807,46 грн.

За результатами проведення вказаних закупівель перемогу одержало Товариство з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » із ціновою пропозицією 3 459 999,73 грн.

Водночас, згідно п. 6 розділу ІІІ документації конкурсних торгів замовником встановлено наступні кваліфікаційні критерії до учасників:

наявність обладнання та матеріально-технічної бази;

наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід;

наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів, за останні 3 роки;

наявність фінансової спроможності (баланс, звіт про фінансові результати, звіт про рух грошових коштів, довідка з обслуговуючого банку про відсутність (наявність) заборгованості за кредитами)

На даний час з метою встановлення об`єктивної істини у кримінальному провадженні, а саме факту незаконного використання бюджетних коштів в особливо великих розмірах на суму понад 8 млн. грн., виникла необхідність у тимчасовому доступі та вилученні оригіналів документів всієї документації по проведеній процедурі закупівлі послуг з ремонтування та технічного обслуговування суден і човнів (код 33.15.1), а саме: документацію конкурсних торгів; протокол розкриття пропозицій конкурсних торгів, цінових пропозицій, кваліфікаційних пропозицій; протокол про відхилення пропозицій конкурсних торгів, цінових пропозицій, кваліфікаційних пропозицій; пропозиції учасників конкурсних торгів; протокол оцінки пропозицій; звіти про результати проведення процедури закупівлі; договір про закупівлю; додаткові угоди про внесення змін до договору про закупівлю; акти про надання послуг за вищевказаним договором, розрахункові накладні про оплату послуг наданих за договором про закупівлю , які перебувають у володінні Херсонської філії державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а саме встановлення факту незаконного використання бюджетних коштів в особливо великих розмірах на суму понад 8 млн. грн., необхідно отримати тимчасовий доступ до вищевказаних документів та вилучити їх оригінали.

В судовому засіданні прокурор подане ним клопотання підтримав, просив його задовольнити з підстав викладених у ньому.

Представник Херсонської філії державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » до суду не викликався на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Заслухавши пояснення прокурора, вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає частковому задоволенню.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно приписів ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком речей і документів доступ до яких заборонено (ст. 161 КПК України). Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотаннямза погодженням з прокурором.

Відповідно до пунктів 2, 3 ч.5, ч.6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, доведе неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів та наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; нададуть можливість використати як докази відомості, що містяться в цих речах і документах.

Слідчим суддею встановлено, що зазначені в клопотанні обставини та надані до нього докази дають достатньо підстав вважати, що неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів та нададуть можливість використати як докази відомості, що містяться в цих речах і документах, тому необхідно надати до них доступ та їх вилучення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159, ч.1 ст. 160, п.2 та п.3 ч.5, ч.6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати прокурору Херсонської місцевої прокуратури ОСОБА_2 слідчому СВ ХВП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів документів всієї документації по проведеній процедурі закупівлі послуг з ремонтування та технічного обслуговування суден і човнів (код 33.15.1), а саме: документацію конкурсних торгів; протокол розкриття пропозицій конкурсних торгів, цінових пропозицій, кваліфікаційних пропозицій; протокол про відхилення пропозицій конкурсних торгів, цінових пропозицій, кваліфікаційних пропозицій; пропозиції учасників конкурсних торгів; протокол оцінки пропозицій; звіти про результати проведення процедури закупівлі; договір про закупівлю; додаткові угоди про внесення змін до договору про закупівлю; акти про надання послуг за вищевказаним договором, розрахункові накладні про оплату послуг наданих за договором про закупівлю, які перебувають у володінні Херсонської філії державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Встановити строк дії ухвали до 23.02.2017 року.

Попередити відповідальну особу про наслідки невиконання ухвали слідчого судді передбачені ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення23.01.2017
Оприлюднено12.06.2023

Судовий реєстр по справі —766/937/17

Ухвала від 23.01.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні