Ухвала
від 23.01.2017 по справі 711/466/17
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Провадження № 1-кс/711/186/17

Справа № 711/466/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 січня 2017 року м. Черкаси

Слідчий суддя Придніпровського районного суду м.Черкаси Колода Л.Д.

при секретарі Василенко О.Г.

за участю слідчого Братко Ю.В.

розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Черкаській області старшого лейтенанта поліції Братко Юлії Валеріївни, погоджене прокурором відділу управління прокуратури Черкаської області Тараненко В.О., про проведення огляду приміщення за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №№12017250000000007 від 10.01.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191КК України, -

в с т а н о в и л а :

23.01.2017 року слідчий СУ ГУНП в Черкаській області старший лейтенант поліції Братко Ю.В. звернулася до суду з клопотанням, погодженим прокурором відділу управління прокуратури Черкаської області Тараненко В.О., про проведення огляду приміщення за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017250000000007 від 10.01.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191КК України.

Своє клопотання мотивує тим, що досудовим розслідуванням встановлено, що в ході проведення заходів управлінням захисту економіки в Черкаській області ДЗЕ НП України, спрямованих на захист бюджетних коштів від злочинних посягань, забезпечення правомірності застосування процедур закупівлі товарів, робіт і послуг, а також цільового використання бюджетних коштів, було встановлено, що на веб-порталі уповноваженого органу з питань державних закупівель 17.10.2016 було оприлюднено результати процедури закупівлі за № 166141, "ВДЗ" №197(17.10.2016) від 17.10.2016 по предмету закупівлі Реконструкція Ліплявського навчально-виховного комплексу Дошкільний навчальний заклад загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Канівської районної ради с. Ліпляво Канівського району Черкаської області . Переможцем конкурсних торгів було обрано ТОВ СК Рестал , яким було запропоновано найнижчу ціну на виконання робіт у розмірі 5 148 360, 00 грн.

Між Департаментом містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 40422357) та ТОВ СК Рестал (код ЄДРПОУ 35435940) 13.10.2016 року було укладено договір підряду на вищевказану суму.

Замовником 08.11.2016 була виконана вимога щодо сплати авансового платежу в розмірі 449 000 грн., а також протягом грудня місяця 2016 року відповідно до актів виконаних робіт було проведено переказ коштів на рахунок ТОВ СК Рестал у сумі передбаченій договором від 13.10.2016, тобто у повному обсязі. Станом на 30.12.2016 ремонтно-будівельні роботи не виконані та перебувають на початковому етапі.

За попередньою інформацією службові особи Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації, використовуючи своє службове становище на користь ТОВ СК Рестал шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до актів виконаних робіт за ремонтно/будівельні роботи, по реконструкції Ліплявського навчально-виховного комплексу Дошкільний навчальний заклад загальноосвітня школа І-III ступенів Канівської районної ради с. Ліпляво Канівського району Черкаської області, які підрядною організацією фактично виконані не були, здійснили розтрату бюджетних коштів на загальну суму близько 5 млн. грн.

Згідно довідки від 12.01.2017 №09-02/36 виданої начальником відділу освіти, молоді та спорту Канівської РДА, Ліплявський навчально-виховний комплекс Дошкільний навчальний заклад загальноосвітня школа І-III ступенів Канівської районної ради , що знаходиться за адресою: Черкаська область, Канівський район, с. Ліпляве, вул. Гайдара, 90 перебуває на балансі відділу освіти, молоді та спорту Канівської РДА.

На даний час виникла необхідність в отриманні дозволу суду на проведення огляду приміщення Ліплявського навчально-виховного комплексу Дошкільний навчальний заклад загальноосвітня школа І-III ступенів Канівської районної ради , що знаходиться за адресою: Черкаська область, Канівський район, с. Ліпляве, вул. Гайдара, 90 та перебуває на балансі відділу освіти, молоді та спорту Канівської РДА з метою виявлення та фіксування відомостей, які можуть мати значення для даного кримінального провадження.

На підставі вищевикладеного просить Надати дозвіл на проведення огляду приміщення Ліплявського навчально-виховного комплексу Дошкільний навчальний заклад загальноосвітня школа І-III ступенів Канівської районної ради , що знаходиться за адресою: Черкаська область, Канівський район, с. Ліпляве, вул. Гайдара, 90 та перебуває на балансі відділу освіти, молоді та спорту Канівської районної державної адміністрації з метою виявлення та фіксування відомостей щодо обставин кримінального правопорушення, які можуть мати значення для даного кримінального провадження.

В судовому засіданні слідча клопотання підтримала та просила задовольнити.

Суд приходить до висновку, що клопотання підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ст.237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

В судовому засіданні встановлено, що Ліплявський навчально-виховний комплекс Дошкільний навчальний заклад загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Канівської районної ради знаходиться за адресою: вул.Гайдара, 90, с.Ліпляве, Канівський район, Черкаська область та перебуває на балансі відділу освіти, молоді та спорту Канівської районної державної адміністрації.

Враховуючи вищевикладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, суд приходить до висновку про задоволення клопотання про проведення огляду приміщення Ліплявського навчально-виховного комплексу Дошкільний навчальний заклад загальноосвітня школа І-III ступенів Канівської районної ради , що знаходиться за адресою: Черкаська область, Канівський район, с. Ліпляве, вул. Гайдара, 90 та перебуває на балансі відділу освіти, молоді та спорту Канівської районної державної адміністрації з метою виявлення та фіксування відомостей щодо обставин кримінального правопорушення, які можуть мати значення для даного кримінального провадження.

Керуючись ст.ст. 110, 234, 237, 309, 372 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и л а :

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Черкаській області старшого лейтенанта поліції Братко Юлії Валеріївни - задовольнити. Надати дозвіл на проведення огляду приміщення Ліплявського навчально-виховного комплексу Дошкільний навчальний заклад загальноосвітня школа І-III ступенів Канівської районної ради , що знаходиться за адресою: Черкаська область, Канівський район, с. Ліпляве, вул. Гайдара, 90 та перебуває на балансі відділу освіти, молоді та спорту Канівської районної державної адміністрації з метою виявлення та фіксування відомостей щодо обставин кримінального правопорушення, які можуть мати значення для даного кримінального провадження.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її винесення.

Копії ухвали вручити учасникам кримінального провадження.

Під час виконання даної ухвали дотримуватися вимог, передбачених 236 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: Л. Д. Колода

Дата ухвалення рішення23.01.2017
Оприлюднено27.01.2017
Номер документу64244506
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду приміщення за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №№12017250000000007 від 10.01.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191КК України

Судовий реєстр по справі —711/466/17

Ухвала від 23.01.2017

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Колода Л. Д.

Ухвала від 23.01.2017

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Колода Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні