Ухвала
від 24.01.2017 по справі 711/468/17
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/468/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про тимчасовий доступ до речей і документів

23 січня 2017 року м. Черкаси

Слідчий суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси Позарецька С.М.,

при секретарі судових засідань - Семиволос І.М.,

за участю слідчого - Братко Ю.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси клопотання слідчого СУ ГУНП в Черкаській області Братко Ю.В., погодженого прокурором відділу прокуратури Черкаської області Тютюнник В.В., що винесене у кримінальному провадженні №12017250000000021, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 18.01.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СУ ГУНП в Черкаській області Братко Ю.В., в провадженні якого перебуває кримінальне провадження, звернувся до Придніпровського районного суду м.Черкаси з клопотанням, за погодженням прокурора відділу прокуратури Черкаської області Тютюннник В.В., що винесене у кримінальному провадженні №12017250000000021, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 18.01.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання мотивоване тим, що в ході проведення заходів управлінням захисту економіки в Черкаській області ДЗЕ НП України, спрямованих на захист бюджетних коштів від злочинних посягань, забезпечення правомірності застосування процедур закупівлі товарів, робіт і послуг, а також цільового використання бюджетних коштів, було встановлено, що 23.12.2016 між Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Золотоніської міської ради та ТОВ СП Ековтор укладено договір №218 про виконання робіт з реконструкції полігону твердих побутових відходів для м. Золотоноша в адміністративних межах Антипівської та Новодмитрівської сільських рад Золотоніського району Черкаської області на загальну суму 16 850 000 грн. та відповідно до цього договору фінансування на 2016 рік становить 6 917 320 грн.

23.12.2016 між Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Золотоніської міської ради та ТОВ СП Ековтор укладено додаткову угоду №1 до договору №218 від 23.12.2016, в бік зменшення, на загальну суму 3 182 216 гривень 63 копійки. З відомостей єдиної бази мережі розпорядників та одержувачів бюджетних коштів встановлено, що 28 грудня 2016 року Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Золотоніської міської ради на підставі актів виконаних робіт на рахунок ТОВ СП Ековтор перераховано кошти на загальну суму 3 182 216 грн. 63 коп.

Станом на 29.12.2016 на полігоні твердих побутових відходів для м. Золотоноша в адміністративних межах Антипівської та Новодмитрівської сільських рад Золотоніського району Черкаської області будівельні роботи не розпочаті та не проводились. За попередньою інформацією службові особи Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Золотоніської міської ради, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до актів виконаних робіт на користь ТОВ СП Ековтор здійснили розтрату бюджетних коштів на загальну суму близько 3 000 000 грн. м.куб. Крім того, встановлено, що ТОВ СП Ековтор придбало в ТОВ Астіон-СВ (код ЄДРПОУ 39805744), глинистий грунт в кількості 22 147 м.куб. на загальну суму 2 191 263 грн. Хоча вказані матеріали на будівельному майданчику відсутні. За попередньою інформацією, з моменту реєстрації, ТОВ Астіон-СВ не звітується до органів ДФС за місцем реєстрації та має ознаки фіктивності.

З метою встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні виникла необхідність в дослідженні (в тому числі і під час проведення відповідних експертиз) оригіналів документів, що підтверджують взаємовідносини між Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Золотоніської міської ради (код ЄДРПОУ 33365678) та ТОВ СП Ековтор (код ЄДРПОУ 37842318), щодо виконання робіт з реконструкції полігону твердих побутових відходів для м. Золотоноша в адміністративних межах Антипівської та Новодмитрівської сільських рад Золотоніського району Черкаської області.

В судовому засіданні слідчий підтримав подане клопотання та просив його задовольнити.

В судове засідання особа, у володінні якої знаходяться речі та документи, не викликалась, оскільки органом досудового розслідування доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення вказаної інформації.

Згідно із нормами ч. 1 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали кримінального провадження та поданого клопотання, враховуючи те, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту і неможливості отримання необхідних відомостей в інший спосіб, а також те, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя вважає за необхідне надати тимчасовий доступ, шляхом вилучення з подальшим поверненням, до речей та документів, що знаходяться у ТОВ СП Ековтор (ЄДРПОУ 37842318), що знаходиться за адресою: м. Харків, вул. Лодзінська, буд. 7а, а тому клопотання, як обґрунтоване, підлягає до задоволення.

Як передбачено ч. 6 ст. 9 КПК України, у випадках, коли положення цього Кодексу не регулюють або неоднозначно регулюють питання кримінального провадження, застосовуються загальні засади кримінального провадження, визначені частиною першою статті 7 цього Кодексу.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою у володінні, якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити з їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно із п.п.1, 2. ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно з ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей, документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей та документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

На підставі вище викладеного, керуючись ст.ст. 3, 9, 107, 159, 163-165, 309, 372 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Черкаській області Братко Ю.В. про тимчасовий доступ до речей і документів, - задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СУ ГУНП в Черкаській області старшому лейтенанту поліції Братко Юлії Валеріївні, або уповноваженій нею особі на тимчасовий доступ до документів, з можливістю ознайомитися з ними та вилучити їх оригінали, а саме: договір підряду з додатками, який був укладений 23.12.2016 між Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Золотоніської міської ради та ТОВ СП Ековтор щодо виконання робіт з реконструкції полігону твердих побутових відходів для м. Золотоноша в адміністративних межах Антипівської та Новодмитрівської сільських рад Золотоніського району Черкаської області; додаткові угоди до договору підряду; оригінали документів, які підтверджують перерахування бюджетних коштів за укладеними договорами між Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Золотоніської міської ради та ТОВ СП Ековтор та оригінали документів, на підставі яких відбувалися вказані перерахунки грошових коштів (звіти за наданні послуги, рахунки, рахунки - фактури, накладні тощо); проектно-кошторисну документацію (загальна пояснювальна записка з додатками, креслення, кошторисна документація) по об'єкту відповідно до договорів; документи, які підтверджують взаєморозрахунки із замовником та підрядниками по використанню бюджетних коштів по капітальному ремонту будівлі: акти приймання виконаних підрядних робіт, довідки про вартість виконаних підрядних робіт, акти прихованих робіт, підсумкові відомості ресурсів, розрахунки загальновиробничих витрат, договори, бухгалтерську довідку про взаєморозрахунки за виконані роботи, накладні на отримання матеріальних цінностей, товаротранспортні накладні, акти списання матеріальних цінностей (матеріальні звіти), журнали обліку виконаних робіт та інше, які зберігаються в приміщенні ТОВ СП Ековтор (ЄДРПОУ 37842318), що знаходиться за адресою: м. Харків, вул. Лодзінська, буд. 7а.

Копію ухвали надати слідчому, в провадженні якого знаходиться справа - для виконання та вручення її відповідальній особі, на яку покладено обов'язок по її виконанню, роз'яснивши їй, що в разі невиконання ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів будуть застосовані положення ст. 166 КПК України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала не оскаржується та підлягає до виконання протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя: С. М. Позарецька

Дата ухвалення рішення24.01.2017
Оприлюднено27.01.2017
Номер документу64244520
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —711/468/17

Ухвала від 04.04.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Черкаської області

Єльцов В. О.

Ухвала від 04.04.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Черкаської області

Єльцов В. О.

Ухвала від 24.01.2017

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Позарецька С. М.

Ухвала від 24.01.2017

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Позарецька С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні