Ухвала
від 20.01.2017 по справі 802/3/17-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

20 січня 2017 р. Справа № 802/3/17-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Слободонюка М.В., розглянувши у письмовому провадженні матеріали справи за позовом Могилів-Подільської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Вінницькій області до Приватного підприємства "Екоресурси-Г" про стягнення податкового боргу

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Могилів-Подільської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Вінницькій області до Приватного підприємства "Екоресурси-Г" про стягнення податкового боргу з податку на прибуток в сумі 510,00 грн.

У судове засідання представник позивача не прибув, натомість подав заяву за вх.№1769 від 20.01.2017 року про розгляд справи без його участі, у якій зазначив, що заявлені позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання також не з`явився, хоча про час, дату та місце судового засідання повідомлений вчасно та належним чином, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення, яке міститься в матеріалах справи.

З урахуванням викладеного, керуючись положеннями частини 4 статті 122 та частин 4, 6 статті 128 КАС України, суд вважає, що наявні підстави для розгляду справи в порядку письмового провадження.

Суд, вивчивши матеріали справи та оцінивши наявні у ній докази в їх сукупності, дійшов висновку про наявність підстав для закриття провадження у даній справі з огляду на наступне.

Так, положеннями п. 5 ч. 1 ст. 157 КАС України передбачено, що суд закриває провадження у справі у разі смерті або оголошення в установленому законом порядку померлою особи, яка була стороною у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва, або ліквідації підприємства, установи, організації, які були стороною у справі.

Як вбачається із матеріалів справи, зокрема із відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на 19.01.2017 року, Приватне підприємство "Екоресурси-Г" (код ЄДРПОУ 34826780) було припинено як юридичну особу в результаті ліквідації, про що державним реєстратором Могилів-Подільської районної державної адміністрації внесено відповідний запис 11781110005000185 від 22.01.2016 року.

Відповідно до частин 1 та 2 статті 104 Цивільного кодексу України, юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Враховуючи вищевикладене, припинення відповідача - ПП "Екоресурси-Г", як сторони адміністративного процесу, у зв'язку з ліквідацією (що виключає можливість існування правонаступництва), є підставою згідно п. 5 ч. 1 ст. 157 КАС України для закриття провадження у даній справі.

Керуючись ст.ст. 157, 165, 186, 254 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Провадження у справі за позовом Могилів-Подільської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Вінницькій області до Приватного підприємства "Екоресурси-Г" про стягнення податкового боргу закрити.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                            Слободонюк Михайло Васильович

Дата ухвалення рішення20.01.2017
Оприлюднено30.01.2017
Номер документу64287781
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —802/3/17-а

Ухвала від 20.01.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Слободонюк Михайло Васильович

Ухвала від 04.01.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Слободонюк Михайло Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні