Постанова
від 02.02.2009 по справі 2-а-6411/08/1770
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2-а- 641 1 /08 /1770

ПОСТАНОВА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 лютого 200 9 року 11 год. 10 хв. м. Рівне

Рівненський окружний адміністративний суд

під го ловуванням судді Боймиструка С.В.

за участю секретаря судового засідання Маньковського Д.В.

предста вника позивача Красовського В.Б.

п редставника відповіда ча не з' явився,

розглянувш и у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Рівненського обласного відділення Фонду соц іального страхування з тимчасової втрати працездатності до сільськогосподарського виробничого кооперативу « Іква » про стягнення заборгованості по сплаті страхових вне сків в сумі 1016 грн. 22 коп.

В С Т А Н О В И В:

Позивач - Рівненське обласне відділення фонду соціа льного страхування з тимчасової втрати працездатності, звернувшись до суду з позовом просить стягнути з відповідача - сільськогосподарського виробничого кооперативу «Іква», заборгованість зі сплати страхових вн есків до Фонду в сумі 1016 грн. 22 коп. В судовому засіданні представник позивача по зовні вимоги підтримав в повному обсязі та просить їх задовольнити.

Відпові дач в судове засідання не з' явився, заяв по сп раві та заперечень на позов не подав, хоч належним чином був повідомлени й про час і дату розгляду справи. За таких обставин суд вважає за можливе р озглянути спір по суті на підставі наявних у справі доказів.

Заслуха вши пояснення предст авника позивача , повно і всебічно дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають до з адоволення з таких підстав.

Пунктом 2 ч. 2 ст.27 Закону України «Про загальнообов' язкове державне соці альне страхування у зв' язку з тимчасовою втратою працездатності та ви тратами, зумовленими народженням та похованням» від 18.01.2001 р. № 2240-ІІІ передба чено обов' язок роботодавця- страхувальника нараховувати і сплачува ти в установлені строки та в повному обсязі страхові внески до Фонду соц іального страхування з тимчасової втрати працездатності, невиконання якого, відповідно до ст. 30 цього Закону тягне відповідальність за несвоєч асну сплату страхових внесків.

З матеріалів справи вбачається, що згідно зв іту форми Ф4-ФССзТВП про нараховані внески, перерахування та витрати, пов ' язані з загальнообов' язковим державним соціальним страхуванням у з в' язку з тимчасовою втратою працездатності станом на 01.10.2008 року за СВК « Іква » рахується заборгованіст ь зі сплати страхових внесків в сумі 1016 грн. 22 коп.

Дані обставини підтверджені дослідженими в судовому засіданні доказами, а саме: копією звіту форми Ф4-ФССзТВП, самост ійно поданого відповідачем до Фонду за дев ' ять місяців 2008 року (а.с.3).

Відповідно до ст. 9 Закону України «Про загальноо бов' язкове державне соціальне страхування у зв' язку з тимчасовою вт ратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» Фонд соціа льного страхування з тимчасової втрати працездатності є органом, який з дійснює керівництво та управління загальнообов'язковим державним соці альним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та ви тратами, зумовленими похованням, провадить збір і акумуляцію страхових внесків та інших коштів, призначених для фінансування матеріального за безпечення та соціальних послуг, види яких передбачені статтею 34 цього Закону, та забезпечує їх надання, а також здійснює ко нтроль за використанням цих коштів. Фонд належить до цільових позабюдже тних страхових фондів. Статтею 13 цього ж Зако ну, передбачено право виконавчої дирекції Фонду соціального страхванн я з тимчасової втрати працездатності представля ти інтереси страховика в суд ових та інших органах .

На підставі вищевикладеного, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами та підлягають до задоволення.

Керуючись статтями 160-163 ,254 КАС України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Позов задовольнити.

Стягнути з сільськогосподарського виробничого коопера тиву «Іква» ( 35620,

с. І ванне, Дубнівського району, Рівненсь кої обла сті, р/р 26002941 в ДФ РОД ВАТ Райффайзен «Банк Аваль», МФО 333227, код ЄДРПОУ 30717854 ) заборгованість по страхо вих внесках в сумі 1016 грн. 22 коп. , яку перерахувати на поточний рахунок Дубенської міжрайонної ви конавчої дирекції Рівненського обласного відділення Фонду соціальног о страхування з тимчасової втрати працездатності п/р 2560 5126 в РОД ВАТ Райффайзен «Банк Аваль», МФО 333227, код ЄДРПОУ 26063 104 .

Згідно з ч.4 ст.94 КАС України судові витрати з відповідача не стягуються.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо заяву про апеляційне оскарження було подано, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги по станова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення ап еляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляці йного адміністративного суду через суд першої інстанції, який ухвалив п останову. Заява про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дн я складення постанови в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову с уду першої інстанції подається протягом 20-ти днів після подання заяви пр о апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без поперед нього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у с трок, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Головуючий: С.В.Боймиструк

Дата ухвалення рішення02.02.2009
Оприлюднено04.11.2009
Номер документу6429805
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-6411/08/1770

Постанова від 02.02.2009

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Боймиструк С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні