Постанова
від 17.04.2009 по справі 2-а-9820/08/1770
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

2

Справа № 2-а- 9820 /08/1770

РІВНЕНСЬК ИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

« 1 7 » квіт ня 200 9 року 10 год. 18 хв. м. Рівне

Рівненський окружний адміністративний суд під головуванням судді Жуковськ ої Л.А. при секретарі судового засідання Королі О.В. та за уча стю сторін і інших осіб, які беруть участь у справі від:

прокурор: Квятковський Я.А.; позивача: не з ' явився; відповідача: не з ' явився, розглянувши у відкритому су довому засіданні адміністративну справу

за позово м Прокурора Дубровицьк ого району в інтересах держави, в особі Дубровицького районного центру з айнятості до відповідача Дубровицького колективного п ідприємства по птахівництву про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків ,- В С Т А Н О В И В :

Прокурор Д убровиц ького району Рівн енської області в інтересах держави в особі Дубровиц ького районного центру зайнятості звернувся до Рівненського окружного адміністрат ивного суду з адміністративним позовом до Дубровиц ького колективного підприємства по птахівниц тву про стягнення заборгованості по страхо вих внесках в сумі 143,47 грн.

В судовому з асіданні прокурор підтримав позовні вимоги в частині стягнення заборг ованості по сплаті страхових внесків, а в частині стягнення державного мита та судових витрат прокурор відмовився .

Позив ач позов не заперечив, в су дове засідання не з' явився, хоча в установленому порядку був повідомле ний про час і місце розгляду справи .

Відповідач позов не заперечив, в судове засід ання не з' явився, хоча в установленому порядку був повідомлений про час і місце розгляду справи . Суд не вбачає поважних причин неприбуття позивача та відповідача і ро зглядає справу в даному судовому засіданні з а наявними у справі доказами згідно ст. 71, ч. 2 ст. 128 КАС У країни.

Заслухавши пояснення прокурор а , повно і всебічно з' ясувавши всі обставини справи, як кожен окремо, так і в їх сукупності на підставі чинного законод авства, перевіривши їх дослідженими у судовому засіданні доказами, суд в важає, що позов підлягає до задоволення.

При цьому суд встановив та врахував таке.

Відповіда ч є платником внесків до Фонду загальнообов' язкового державного соці ального страхування України на випадок безробіття (далі за текстом - Фо нд), робочим органом виконавчої дирекції якого, згідно п. 2 ст. 12 Закону Укра їни “Про загальнообов' язкове державне соціальне страхування на випад ок безробіття”, є Дубровиць кий районн ий це нтр зайнятості.

Згідно розрахункової відомості про нарахування т а перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов ' язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за 9 місяців 200 8 року за відповідачем рахується заборгованість по страхов их внеск ах в сумі 143,47 грн.

Згідно ст. 35 Закону України “Про загальнообов' язкове державне соціальн е страхування на випадок безробіття” відповідач повинен своєчасно та в повному обсязі сплачувати страхові внески до Фонду загальнообов' язко вого державного соціального страхування України на випадок безробіття . Стаття 38 цього Закону передбачає відповідальність роботодавця за несв оєчасну та неповну сплату страхових внесків, а саме: у разі несвоєчасної сплати страхових внесків страхувальниками або неповної їх сплати стра хувальники сплачують суму донарахованих контролюючим органом страхов их внесків (недоїмки), штраф та пеню.

Позовні вимоги підтверджуються також дослідженими в судовому засіданні доказами: копією довідки № 16-01-3240 про в ключення відповідача до ЄДРПОУ, копією розрахункової відомості про нар ахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов ' язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за 9 місяців 200 8 року, самостійно п оданий відповідачем до фонду, розрахун о к заборгованості та пені по Дубровиц ько му колективному підприємству по птахі вництву . Копії документів завірені належним чином.

З огляду на вищевикладене, зважаючи, що на час зверненн я з даним позовом до суду відповідач доказів сплати заборгованості по сп латі заборгованості до фонду в сумі 143,47 грн. суду не надав, суд вбачає достатньо підстав для задоволення позову.

Оскільки позивачем не нада но доказів понесення судових витрат, то підстави для застосування вимог ст. 94 КАС України у суду відсутні.

Керуючись стаття ми 160, 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд ,-

ПОСТАНОВИВ :

1. Адмініст ративний позов задовольнити.

2. Стягнути з від повідача - Дубровицького колективного підприємства по птахівництву (34100, вул. Миру, 198, м. Дубровиця, Рівненська обл., код ЄДРПОУ - 05438994, р/р 26002538397051 в РОД «Р Б Аваль», МФО - 333227) заборгованість зі сплати страхових внесків в сумі 143,47 грн. на рахунок одержувача: Дубровицьке відділ ення ДКУ (р/р 37175974900128 в ГУДКУ в Рівненській області, МФО 833017, код ЄДРПОУ 23309415) .

3. Постанов а може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного с уду в порядок і строки, передбачені ст. 186 КАС України. Заяву про апеляційне оскарження може бути подано протягом 10 днів з дня складення постанови у п овному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду може бути подана прот ягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна ск арга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оск арження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви п ро апеляційне оскарження.

Постанова наб ирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційн е оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо буде подано заяву про ап еляційне оскарження, але апеляційна скарга не буде подана в строк 20 днів п ісля подання заяви про апеляційне оскарження, постанова набирає законн ої сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарг и постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після апеляційн ого розгляду справу.

Суддя Л . А . Жуковська

Повний текст постанови складено та підписано судд ею ” 2 0” квіт ня 2009 року.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.04.2009
Оприлюднено04.11.2009
Номер документу6430274
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-9820/08/1770

Постанова від 17.04.2009

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Жуковська Л.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні