Ухвала
від 23.01.2017 по справі 686/1032/17
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/1032/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 січня 2017 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Данькова С.О., розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_1, за матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016240000000024 від 05.07.2016, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15, ч.5 ст.191, ч.1 ст.205 КК України, про тимчасовий доступ до документів,-

в с т а н о в и в :

До суду звернувся старший слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_1 з клопотанням погодженим прокурором про тимчасовий доступ до установчих, статутних та реєстраційних документів ТОВ Подільський рай , ТОВ Хмельницькі барви , ТОВ Проскурівбудмеханізатор , відомості у яких можуть бути використані як докази.

Із клопотання вбачається, що слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №32016240000000024 від 05.07.2016 щодо службових осіб ТОВ Подільський рай , ТОВ Хмельницькі барви , ТОВ Проскурівбудмеханізатор , які за змовою із невстановленими слідством особами, створили зазначені фіктивні підприємства з метою прикриття своєї незаконної діяльності та в період березня-квітня 2016 року, вчинили замах на привласнення та заволодіння державними коштами, шляхом безпідставного заявлення до відшкодування з державного бюджету податку на додану вартість у сумі понад 414 тис.грн., тобто вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15, ч.5 ст.191, ч.1 ст.205 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що службові особи ТОВ Проскурівбудмеханізатор , ТОВ Подільський рай , ТОВ Хмельницькі барви , в змові з невстановленими особами, в лютому-березні 2015 року, створили зазначені підприємства з метою прикриття незаконної діяльності, яка полягала у незаконному відшкодуванні податку на додану вартість з державного бюджету України.

Зокрема встановлено, що протягом березня 2015 року - травня 2016 року даними підприємствами проведено реєстрацію в Єдиному реєстрі податкових накладних ряду податкових накладних на реалізацію товарів (ескалатор, пляшка 0,5 л., комісійна винагорода, друкарська машинка) на адресу підприємств Хмельницької області.

Водночас податковий кредит сформований за рахунок проведення по податковому та бухгалтерському обліках операцій з придбання будівельних матеріалів (цементних сумішей, щебеню, послуг по будівництву, металоконструкцій).

Окрім того, у ТОВ Хмельницькі барви відсутні дозволи на виконання будівельних робіт у Єдиному реєстрі у період 2015-2016 років. Згідно з інформацією, наявною у відділі інформації та кадастрів департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів, рішенням міськвиконкому та міської Ради земельні ділянки на території м. Хмельницького ТОВ Хмельницькі барви у власність, оренду та постійне користування не передавались. Зазначене свідчить про відсутність у ТОВ Хмельницькі барви земельних ділянок для будівництва та дозволів на виконання будівельних робіт. З урахуванням вищевикладеного встановлено придбання вказаними підприємствами значних обсягів товарно-матеріальних цінностей - будівельних матеріалів, паливо - мастильних матеріалів, в тому числі з мінімальним та обмеженим терміном зберігання і використання, без їх подальшої реалізації іншим суб'єктам господарювання або використання в власній господарській діяльності.

Згідно даних АІС Архів електронної звітності щодо зареєстрованих виданих та отриманих податкових накладних ТОВ Хмельницькі барви за період з березня 2015 по травень 2016 року встановлено невідповідність номенклатури придбаних товарів (робіт, послуг) номенклатурі поставлених товарів (робіт, послуг).

Так, загальна сума сформованого підприємством податкового кредиту з податку на додану вартість складає 9560 тис.грн. по операціях із придбання будівельних матеріалів, тоді як операції із використання (реалізації) вказаних будівельних матеріалів в господарській діяльності підприємства невідображені і як наслідок формування податкового зобов'язання в податковій звітності не відображено.

Разом з тим підприємством відображено в податковій звітності операції із реалізації друкарської машинки та скляної тари у сумі 239,4 тис.грн. податку на додану вартість, однак придбання таких товарів відсутнє.

З метою запобігання загрози зміни чи знищення документів, розгляд клопотання проводиться слідчим суддею без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться (ч. 2 ст. 163 КПК України).

Дослідивши матеріали клопотання та кримінального провадження, слідчий суддя приходить до наступного.

Відповідно до ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, у випадку можливості використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та у разі неможливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчим наведено підстави передбачені ч.5 ст. 163 КПК України, зокрема, що документи, доступ до яких просить надати слідчий, в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадження.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що клопотання є законним, обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України,

у х в а л и в :

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_1 та/або за його дорученням працівникам оперативного управління ГУ ДФС у Хмельницькій області та/або начальнику другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_2 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів установчих, статутних та реєстраційних документів ТОВ Хмельницькі барви-3 (код ЄДРПОУ 40194269), особової справи платника, звітність форми 1ДФ ТОВ Хмельницькі барви - 3 , податкові декларації ТОВ Хмельницькі барви - 3 з податку на прибуток та податку на додану вартість за період з 2015-2016 років з усіма додатками, розшифровками та розрахунками коригування, фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва, податковий розрахунок земельного податку, відомості про наявність земельних ділянок, заяви про повернення сум бюджетного відшкодування, податкові декларації з розрахунком сум бюджетного відшкодування та додатки до них, актів документальних планових, позапланових, зустрічних та камеральних перевірок з додатками та документами, які використовувались під час їх проведення за період 2015-2016 років, матеріали щодо оскарження висновків актів перевірок (заперечення, висновки щодо розгляду заперечень та рішення судів) та інших наявних у володільця документів за період 2015-2016 років, що знаходяться в ДПІ у м.Хмельницькому ГУ ДФС у Хмельницькій області (юридична адреса: м.Хмельницький, вул. Героїв Майдану, буд. 12). із подальшою можливістю їх вилучення.

Строк дії даної ухвали один місяць з дня постановлення ухвали, тобто до 23 лютого 2017 року.

Відповідно до вимог ст.164 та ст.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодекс у з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Хмельницького

міськрайонного суду ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення23.01.2017
Оприлюднено31.01.2017

Судовий реєстр по справі —686/1032/17

Ухвала від 23.01.2017

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Данькова С. О.

Ухвала від 23.01.2017

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Данькова С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні