Ухвала
від 13.10.2014 по справі 357/14976/14-к
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/14976/14-к

1-кс/357/1858/14

У Х В А Л А

13 жовтня 2014 року Слідчий суддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ Міндоходів у Київській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ Міндоходів у Київській області ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , за місцем проживання ОСОБА_4 , що належать на праві власності ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 по кримінальному провадженню №32012100080000058 від 24.07.2013 року порушеному за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

13.10.2014 року до Білоцерківського міськрайонного суду надійшло клопотання старшого слідчого СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ Міндоходів у Київській області ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , за місцем проживання ОСОБА_4 , що належать на праві власності ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 по кримінальному провадженню №32012100080000058 від 24.07.2013 року порушеному за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України,-

Старший слідчий СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ Міндоходів у Київській області ОСОБА_3 зазначене клопотання підтримав та просив суд його задовольнити.

В судовому засіданні встановлено, що службові особи ПП «Дара-Д» (код ЄДРПОУ 35381492) в період з 01.01.2011 року по 01.07.2013 року, з метою отримання неконтрольованого державою прибутку, шляхом внесення недостовірних даних до декларацій з податку на прибуток та податку на додану вартість по проведеним фінансово-господарським операціям по ніби то придбаним товарно-матеріальним цінностям, роботам (послугам) у суб`єктів господарювання, що здійснюють фіктивну діяльність, а саме: ПП «Егнум» (код ЄДРПОУ 36593772), ТОВ «Дагрісс» (код ЄДРПОУ 37869979), ПП «Хім-Агро» (код 37633472) ухилились від сплати податків в особливо великих розмірах. Також встановлено, що згідно автоматизованої центральної бази даних Міндоходів України ТОВ «Дагрісс» відображає у складі податкового кредиту з податку на додану вартість операції з придбання, операції з реалізації придбаних товарів (робіт, послуг) від інших суб`єктів господарювання з грудня 2012 року по вересень 2013 року, що свідчить про здійснення діяльності підприємством, головним бухгалтером якого є ОСОБА_8 .

Згідно протоколу дослідження, отриманої при застосуванні технічних засобів від 06.12.2013 року вбачається, що ОСОБА_4 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , а фактично проживає та здійснює свою діяльність за адресою: АДРЕСА_1

Вищевикладене дає достатні підстави вважати, що службові особи ПП «Дара-Д» (код ЄДРПОУ 35381492) перешкоджають встановленню істини у даному провадженні та можуть знищити оригінали фінансово-господарських документів по взаємовідносинам з ПП «Егнум» (код ЄДРПОУ 36593772), ТОВ «Дагрісс» (код ЄДРПОУ 37869979), ПП «Хім-Агро» (код 37633472), які можуть зберігатись за фактичним місцем проживання ОСОБА_4 , яка являється засновником, директором та бухгалтером ПП «Дара-Д», а саме за адресою: м. Біла Церква, вул. Вокзальна 3, кв.42.

Беручи до уваги вищевикладене, а також те, що є достатні підстави вважати, що за адресою місця проживання ОСОБА_4 , а саме кв.№42 буд. № 3 по вул. Вокзальна в м. Біла Церква можуть знаходитись документи ПП «Дара-Д» (код ЄДРПОУ 35381492), ПП «Егнум» (код ЄДРПОУ 36593772), ТОВ «Дагрісс» (код ЄДРПОУ 37869979), ПП «Хім-Агро» (код 37633472) за період з 01.01.2011 року по 01.07.2013 року, а саме: реєстри отриманих та виданих податкових накладних; відомості бухгалтерського обліку по відображенню проведених операцій; платіжні доручення; виписки по рахункам; договори з додатками та додатковими угодами; специфікації; рахунки-фактури; товарні накладні; податкові накладні; видаткові накладні; акти прийому-передачі товарів (робіт, послуг); товарно-транспортні накладні; залізнично-транспортні накладні; довіреності відвантаження та отримання товарів (складових компоненту моторного палива альтернативного); книги (реєстри) обліку придбання та реалізації товарів (робіт, послуг); книги (реєстри) реєстрації доручень; книги (реєстри) складського обліку; векселі та документи щодо їх руху; акти звірок придбаних (реалізованих) товарів, отриманих (наданих) робіт, послуг; акти звірок взаєморозрахунків; листування, щодо виконання умов договорів, тощо; журнали обліку в`їзду та виїзду автотранспортних засобів; документи щодо права власності на рухоме та нерухоме майно, зареєстроване за ПП «Дара-Д» (код ЄДРПОУ 35381492), тендерна документація, чорнові бухгалтерські записи, комп`ютерна техніка, інші електронні носії інформації, документи, в які вносились завідомо підроблені дані, печатки суб`єктів господарювання, що здійснюють фіктивну діяльність, грошові кошти та цінності здобуті злочинним шляхом, телефонні апарати, роздруківки руху коштів по рахункам ПП «Дара-Д» (код ЄДРПОУ 35381492), чекові книжки на отримання готівкових коштів.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді. У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про:1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3)правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5)житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6)особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання. Клопотання про обшук розглядається у суді в день його надходження за участю слідчого або прокурора. Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1)було вчинено кримінальне правопорушення; 2)відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3)відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4)відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Згідно ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз. Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам до судових рішень, передбачених цим Кодексом, а також містити відомості про: 1)строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали; 2)прокурора, слідчого, який подав клопотання про обшук; 3)положення закону, на підставі якого постановляється ухвала; 4)житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, які мають бути піддані обшуку; 5)особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 6)речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

Вивчивши матеріали клопотання, вислухавши пояснення старшого слідчого ОСОБА_3 , який підтримав вказане клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.234-236 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ Міндоходів у Київській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому ДВКР СУ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ Міндоходів у Київській області капітану податкової міліції ОСОБА_3 на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , за місцем проживання ОСОБА_4 , що належать на праві власності ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 з метою вилучення документів ПП «Дара-Д» (код ЄДРПОУ 35381492) по фінансово-господарським відносинам з ПП «Егнум» (код ЄДРПОУ 36593772), ТОВ «Дагрісс» (код ЄДРПОУ 37869979), ПП «Хім-Агро» (код ЄДРПОУ 37633472) за період з 01.01.2011 року по 01.07.2013 року, а саме: реєстри отриманих та виданих податкових накладних; відомості бухгалтерського обліку по відображенню проведених операцій; платіжні доручення; виписки по рахункам; договори з додатками та додатковими угодами; специфікації; рахунки-фактури; товарні накладні; податкові накладні; видаткові накладні; акти прийому-передачі товарів (робіт, послуг); товарно-транспортні накладні; залізнично-транспортні накладні; довіреності відвантаження та отримання товарів (складових компоненту моторного палива альтернативного); книги (реєстри) обліку придбання та реалізації товарів (робіт, послуг); книги (реєстри) реєстрації доручень; книги (реєстри) складського обліку; векселі та документи щодо їх руху; акти звірок придбаних (реалізованих) товарів, отриманих (наданих) робіт, послуг; акти звірок взаєморозрахунків; листування, щодо виконання умов договорів, тощо; журнали обліку в`їзду та виїзду автотранспортних засобів; документи щодо права власності на рухоме та нерухоме майно, зареєстроване за ПП «Дара-Д», тендерна документація, чорнові бухгалтерські записи, комп`ютерна техніка, інші електронні носії інформації, документи, в які вносились завідомо підроблені дані, печатки суб`єктів господарювання, що здійснюють фіктивну діяльність, грошові кошти та цінності здобуті злочинним шляхом, телефонні апарати, роздруківки руху коштів по рахункам ПП «Дара-Д», чекові книжки на отримання готівкових коштів

Строк дії ухвали закінчується 13 листопада 2014 року.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи виконується у порядку та у спосіб визначеному ст. 236 КПК України.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.10.2014
Оприлюднено05.01.2023
Номер документу64332883
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , за місцем проживання ОСОБА_4 , що належать на праві власності ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 по кримінальному провадженню №32012100080000058 від 24.07.2013 року порушеному за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —357/14976/14-к

Ухвала від 13.10.2014

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні