Ухвала
від 20.01.2017 по справі 127/27628/16-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/27628/16-к

Провадження №1-кс/127/83/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 січня 2017 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді Вишара І.Ю.,

при секретарі Козловій М.О.,

за участю слідчого: Мельника А.О.,

представника заінтересованої

особи: ОСОБА_1

розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП у Вінницькій області капітан поліції Мельника Артему Олександровичу про тимчасовий доступ до документів,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУ ГУНП у Вінницькій області капітан поліції Мельник А.О звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні Відділу освіти Тростянецької РДА (ЄДРПОУ 02141466, юридична та фактична адреса: смт. Тростянець, вул. Соборна, 103-А, Тростянецький район, Вінницька область), тобто можливість ознайомитися з ними та вилучити їх (провести виїмку), а саме:

-завіреної копії наказу про призначення та посадової інструкції начальника відділу освіти ОСОБА_1;

-завіреної копії положення про відділ освіти Тростянецької РДА

-завіреної копії наказу про призначення і посадової інструкції головного бухгалтера відділу освіти ОСОБА_3;

-оригіналу договору купівлі - продажу №87 від 20.11.2015, укладеного між Відділом освіти Тростянецької РДА та ФОП ОСОБА_4 з додатками; оригіналів видаткових накладних про передачу товаро-матеріальних цінностей за даним договором; оригіналів платіжних доручень, якими підтверджується оплата вартості товаро-матеріальних цінностей за даним договором;

-оригіналів актів прийому-передачі товаро-матеріальних цінностей за договором №87 від 20.11.2015;

-оригіналів документів, якими підтверджується розподіл по закладам освіти товаро - матеріальних цінностей, закуплених за договором №87 від 20.11.2015;

-завірених копій документів переписки Відділу освіти з ФОП ОСОБА_4, які складалися в процесі закупівель товаро - матеріальних цінностей за договором №87 від 20.11.2015.

Клопотання мотивовано тим, що проводиться досудове розслідування, кримінального правопорушення внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016021130000031 від 25.10.2016, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 20.11.2015 між Відділом освіти Тростянецької РДА та ФОП ОСОБА_4 укладено договір купівлі - продажу №87, згідно з яким останній зобов'язався поставити та передати у власність покупця фізико - математичне обладнання. У подальшому, відділом освіти на рахунок ФОП ОСОБА_4 перераховано грошові кошти у сумі 160 000 грн., проте передбачені договором товаро-матеріальні цінності поставлені ним лише частково.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування

вищезазначених фактів, зокрема для отримання відомостей, котрі є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння, у даному провадженні є потреба у вилученні наказів про призначення та посадових інструкцій службових осіб відділу освіти Тростянецької РДА Вінницької області, та у проведенні почеркознавчих експертиз почерку та підписів, що містяться у документах, якими підтверджується закупівля відділом освіти товаро - матеріальних цінностей у ФОП ОСОБА_4

Враховуючи, що зазначені вище документи мають важливе значення для встановлення обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, необхідні при проведенні ряду почеркознавчих та криміналістичних експертиз, а також те що іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів неможливо слідчий просив слідчого суддю задовольнити дане клопотання.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Представник Відділу освіти Тростянецької РДА ОСОБА_1 не заперечував проти задоволення клопотання слідчого.

Слідчий суддя, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання та матеріали кримінального провадження, дійшов до наступного висновку.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

При вирішенні питання щодо надання дозволу на вилучення зазначених в клопотанні документів, слідчий суддя враховує норми ч.7 ст. 163 КПК України.

Слідчим в клопотанні, в судовому засіданні, було доведено необхідність вилучення документів, які зберігаються в Відділі освіти Тростянецької РДА, а тому слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СУ ГУНП у Вінницькій області Мельнику Артему Олександровичу дозвіл на тимчасовий доступ до документів та можливість ознайомитися з ними та вилучити їх (провести виїмку), які перебувають у володінні Відділу освіти Тростянецької РДА (ЄДРПОУ 02141466, юридична та фактична адреса: смт. Тростянець, вул. Соборна, 103-А, Тростянецький район, Вінницька область), а саме:

-завіреної копії наказу про призначення та посадової інструкції начальника відділу освіти ОСОБА_1;

-завіреної копії положення про відділ освіти Тростянецької РДА

-завіреної копії наказу про призначення і посадової інструкції головного бухгалтера відділу освіти ОСОБА_3;

-оригіналу договору купівлі - продажу №87 від 20.11.2015, укладеного між Відділом освіти Тростянецької РДА та ФОП ОСОБА_4 з додатками; оригіналів видаткових накладних про передачу товаро-матеріальних цінностей за даним договором; оригіналів платіжних доручень, якими підтверджується оплата вартості товаро - матеріальних цінностей за даним договором;

-оригіналів актів прийому - передачі товаро-матеріальних цінностей за договором №87 від 20.11.2015;

-оригіналів документів, якими підтверджується розподіл по закладам освіти товаро - матеріальних цінностей, закуплених за договором №87 від 20.11.2015;

-завірених копій документів переписки Відділу освіти з ФОП ОСОБА_4, які складалися в процесі закупівель товаро-матеріальних цінностей за договором №87 від 20.11.2015.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення20.01.2017
Оприлюднено01.02.2017
Номер документу64347490
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —127/27628/16-к

Ухвала від 20.01.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

Ухвала від 20.01.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні