Ухвала
від 26.01.2017 по справі 569/1064/17
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/1064/17

УХВАЛА

26 січня 2017 року м. Рівне

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Головчак М.М., розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Рівненській області майора податкової міліції ОСОБА_1, яке погоджено із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області ОСОБА_2, про тимчасовий доступ до оригіналів документів та можливість їх тимчасового вилучення,

в с т а н о в и в:

Старший слідчий з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Рівненській області майор податкової міліції ОСОБА_1 звернувся в суд із клопотанням, яке погоджено із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області ОСОБА_2, про тимчасовий доступ до оригіналів речей та документів щодо діяльності ТОВ Крозен (код ЄДРПОУ 40868839, м. Рівне, вул. Данила Галицького, буд. 19), які знаходяться у Рівненській філії ПАТ КБ Приватбанк (МФО 333391, м. Рівне, вул. Грушевського, 42а)і містять відомості, що можуть становити банківську таємницю, та можливість їх вилучити, а саме:

-справи з юридичного оформлення рахунку № 26002054723109 (валюта - українська гривня) ТОВ Крозен (код 35477839 ), у тому числі договорів щодо відкриття і обслуговування рахунку, карток зі зразками підписів і відбитком печатки товариства, заяв та доручень від імені товариства та інших;

-виписок щодо розгорнутого руху коштів по рахунку № 26002054723109 (валюта - українська гривня) за період з 11 жовтня 2016 року по день оголошення ухвали із зазначенням дати проведення операції, назви та коду контрагента, суми та призначення платежу, що знаходяться, в тому числі, в електронних інформаційних системах Рівненській філії ПАТ КБ Приватбанк (на паперових та електронних носіях);

-протоколів системи Банк-Клієнт , в яких міститься інформація про дату та час з'єднання (включаючи години, хвилини та секунди з'єднання), електронне ім'я користувача, назва операції та IP -адреса клієнта (у тому числі на електронних носіях) за період з 11.10.2016 по день оголошення ухвали;

-платіжних доручень щодо списання коштів з рахунку № 26002054723109 за період з 11 жовтня 2016 року по день оголошення ухвали;

-грошових чеків на зняття коштів з рахунку № 26002054723109 за період з 11 жовтня 2016 року по день оголошення ухвали;

-матеріалів фото-, відеофіксації осіб, які знімали готівкові кошти із рахунку № 26002054723109 (валюта - українська гривня) у відділеннях банку та через мережу банкоматів за період з 11 жовтня 2016 року по день оголошення ухвали.

В обґрунтування клопотання зазначив, що слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32016180000000119 від 29.12.2016 за фактом внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації вказаних документів, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205 1 КК України.

Із матеріалів досудового розслідування вбачається, що невстановленими досудовим розслідуванням особами внесено в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдиві відомості щодо місцезнаходження ТОВ Крозен (код ЄДРПОУ 40868839) за адресою: м. Рівне, вул. Данила Галицького, буд. 19. В подальшому, 28.11.2016 вказані документи подано до Управління забезпечення надання адміністративних послуг Рівненської міської ради з метою державної реєстрації змін до установчих документів даної юридичної особи. Однак, встановлено, що ТОВ Крозен за вказаною в реєстраційних документах адресою не знаходиться. Згідно з інформацією, отриманою від МПП-Фірми Промсервіс , код ЄДРПОУ 13981123, яке є власником адміністративної будівлі за адресою: м. Рівне, вул. Данила Галицького, буд. 19, з ТОВ Крозен жодних договорів оренди не укладалось, офісні та інші приміщення в користування даному товариству не передавались (лист від 16.12.2016 №210). Таким чином, в діях невстановлених осіб вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205 1 КК України.

В ході аналізу відомостей, одержаних з Єдиного реєстру податкових накладних встановлено, що ТОВ Крозен протягом листопада 2016 року - січня 2017 року в податковому обліку відображає придбання товарів одного найменування (газу скрапленого, авіаційного бензину, сирої нафти, свиней на відгодівлі, ковбаси, курятини, цукру) та реалізацію товарів зовсім іншого найменування (будівельних матеріалів, кукурудзи, піску, щебеню). Даний факт може свідчити про використання невстановленими особами ТОВ Крозен у схемах ухилення від оподаткування, а саме незаконного формування від імені вказаного товариства податкового кредиту з ПДВ платниками податків реального сектору економіки. Протягом листопада-грудня 2016 року таким чином сформовано понад 10 млн. грн. податкового кредиту з ПДВ.

Досудовим розслідуванням встановлено, що для проведення розрахунків ТОВ Крозен використовує банківський рахунок №26002054723109 (валюта - українська гривня), відкритий у Рівненській філії ПАТ КБ Приватбанк (МФО 333391).

В свою чергу, матеріали справи з юридичного оформлення рахунку та документи щодо списання коштів з рахунку містять дані про осіб, причетних до вчинення злочину та їх вільні зразки підпису, необхідні для проведення почеркознавчої експертизи. Вказані документи мають істотне значення для встановлення істини у кримінальному провадженні.

Одним з джерел перевірки законності проведених операцій, встановлення реальних обсягів проведених фінансових операцій та механізму проведених взаєморозрахунків з контрагентами є дані про рух грошових коштів по рахунках вказаного товариства. Іншими способами встановити чи дійсно перераховувались грошові кошти ТОВ Крозен за придбані товари на рахунки продавців, а також чи надходили грошові кошти на рахунок даного товариства за поставлені товари неможливо.

Також, вивчення та аналіз матеріалів фото- та відеофіксації процесу зняття готівкових коштів з рахунку №26002054723109 дасть можливість встановити та ідентифікувати осіб, які причетні до вчинення кримінального правопорушення.

Таким чином, з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до речей та документів, що становлять банківську таємницю клієнта Рівненської філії ПАТ КБ Приватбанк (МФО 333391, м. Рівне, вул. Грушевського, 42а), а саме - ТОВ Крозен (код ЄДРПОУ 40868839, м. Рівне, вул. Данила Галицького, буд. 19 ).

Покликаючись на викладені обставини,слідчий просить клопотання задовольнити.

Представник Рівненській філії ПАТ КБ Приватбанк на виклик суду не прибув, про час і місце розгляду клопотання був повідомлений у встановленому законом порядку, про причини неприбуття не повідомив. Неприбуття за судовим викликом особи,у володінні якої знаходяться речі і документи,без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч.2 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст.163 КПК України , слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи,що документи,доступ до яких необхідно отримати, будуть використані для встановлення істини по справі, для повного всебічного та об'єктивного розслідування кримінального правопорушення, слідчий суддя вважає, що наявні всі підстави для задоволення такого клопотання.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.131,132,159-166 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Рівненській області майору податкової міліції ОСОБА_1 тимчасовий доступ до оригіналів речей та документів щодо діяльності ТОВ Крозен (код ЄДРПОУ 40868839, м. Рівне, вул. Данила Галицького, буд. 19), які знаходяться у Рівненській філії ПАТ КБ Приватбанк (МФО 333391, м. Рівне, вул. Грушевського, 42а)і містять відомості, що можуть становити банківську таємницю, та можливість їх вилучити, а саме:

-справи з юридичного оформлення рахунку № 26002054723109 (валюта - українська гривня) ТОВ Крозен (код 35477839 ), у тому числі договорів щодо відкриття і обслуговування рахунку, карток зі зразками підписів і відбитком печатки товариства, заяв та доручень від імені товариства та інших;

-виписок щодо розгорнутого руху коштів по рахунку № 26002054723109 (валюта - українська гривня) за період з 11 жовтня 2016 року по 26 січня 2017 року із зазначенням дати проведення операції, назви та коду контрагента, суми та призначення платежу, що знаходяться, в тому числі, в електронних інформаційних системах Рівненській філії ПАТ КБ Приватбанк (на паперових та електронних носіях);

-протоколів системи Банк-Клієнт , в яких міститься інформація про дату та час з'єднання (включаючи години, хвилини та секунди з'єднання), електронне ім'я користувача, назва операції та IP -адреса клієнта (у тому числі на електронних носіях) за період з 11 жовтня 2016 року по 26 січня 2017 року;

-платіжних доручень щодо списання коштів з рахунку № 26002054723109 за період з 11 жовтня 2016 року по 26 січня 2017 року;

-грошових чеків на зняття коштів з рахунку № 26002054723109 за період з 11 жовтня 2016 року по 26 січня 2017 року;

-матеріалів фото-, відеофіксації осіб, які знімали готівкові кошти із рахунку № 26002054723109 (валюта - українська гривня) у відділеннях банку та через мережу банкоматів за період з 11 жовтня 2016 року по 26 січня 2017 року.

На вимогу володільця особою, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів.

Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя М.М.Головчак

Дата ухвалення рішення26.01.2017
Оприлюднено01.02.2017
Номер документу64357529
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до оригіналів документів та можливість їх тимчасового вилучення

Судовий реєстр по справі —569/1064/17

Ухвала від 26.01.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М. М. М.

Ухвала від 26.01.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні