Ухвала
від 27.01.2017 по справі 229/101/17
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Номер провадження 1-кс/229/48/2017

Справа № 229/101/17

27 січня 2017 р. м. Дружківка

Слідчий суддя - суддя Дружківського міського суду Донецької області Молібога Г.В., за участі секретаря Білик О.А. , слідчого СВ Дружківського ВП Краматорського ВП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_1, прокурора Здоренко В.В.,представника ТОВ ЗТФ Укрметекспорт ОСОБА_2, розглянувши у судовому засіданні клопотання про тимчасовий доступ до документів за кримінальним провадженням № 42016050260000083 від 06.10.2016 року,

ВСТАНОВИВ:

До Дружківського міського суду Донецької області надійшло клопотання слідчого СВ Дружківського ВП Краматорського ВП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_1 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів.

Представник ТОВ ЗТФ Укрметекспорт ОСОБА_2 у судове засідання з'явився та пояснив, що Співробітники ТОВ Укрметекспорт фінансову роботу не ведуть , згідно договору підряду, відповідальність несе ТОВ Біг-Технікс .

Прокурор у судовому засіданні пояснила, що адміністративним судом Донецької області призупинено виконання даних робіт , тому з метою всебічного дослідження всіх обставин справи, проведення необхідних судових експертиз, клопотання необхідно задовольнити.

Згідно заявленого клопортання, слідчим відділом Дружківського ВП Краматорського ВП ГУНП в Донецькій області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 42016050260000083 від 06.10.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України, про те, що ТОВ ЗТФ Укрметекспорт , ЄДРПОУ 20353350, юридична адреса: м. Краматорськ Донецької області, вул. Б. Хмельницького, 11 у ТОВ Гірничі машини - Дружківський машинобудівний завод , ЄДРПОУ 37696092, юридична адреса: м. Дружківка Донецької області, вул. Соборна, 7, придбало ряд об'єктів та залучило до їх демонтажу та різанню на металобрухт ТОВ Біг-Технікс , ЄДРПОУ 35655274, юридична адреса: м. Краматорськ Донецької області, вул. Залізнична, 2. Зазначені роботи відносяться до робіт підвищеної небезпеки з експлуатацією (застосуванням) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. ТОВ ЗТФ Укрметекспорт , будучи зобов'язаними дотримуватись правил безпеки дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки в ГУ Держпраці у Донецькій області не отримували та проводять роботи з порушенням вказаних правил. Вказане може свідчити про те, що умови в яких працюють громадяни створюють загрозу для їх життя та настання інших тяжких наслідків.

Фахівцями Головного управління Держпраці в Донецькій області з 27.10.2016 р. по 02.11.2016 р. було проведено позапланову перевірку спрямовану на підтвердження факту виконання ТОВ ЗТФ Укрметекспорт та ТОВ Біг-Технікс , на території ТОВ Гірничі машини - Дружківський машинобудівний завод , за адресою: м. Дружківка Донецької області, вул. Соборна, 7, робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, без отримання дозволу ГУ Держпраці у Донецькій області на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Перевіркою даний факт було підтверджено.

Для повного, об'єктивного, всебічного розслідування кримінального провадження виникла необхідність в тимчасовому доступі до документів, що стосуються виконання вимог законодавства у сфері охорони праці:

- Положення про службу охорони праці. Наказ про затвердження Положення і призначення на посаду керівника (спеціаліста) служби охорони праці.

- Положення про організацію навчання, інструктаж і перевірку знань працівників з питань охорони праці.

- Журнали реєстрації інструктажів з питань охорони праці (первинний, повторний, позаплановий, цільовий).

- Наказ про затвердження осіб, які повинні проводити навчання та інструктаж працюючих з питань охорони праці.

- Наказ про затвердження переліку робіт з підвищеною небезпекою згідно з переліком Держгірпромнагляду.

- Наказ про призначення відповідальних за роботу об'єктів підвищеної небезпеки.

- Список посадових осіб, які до початку виконання своїх обов'язків і періодично, один раз на три роки проходять навчання і перевірку знань з охорони праці.

- Документи про проведення атестації робочих місць за умовами праці. Наказ про порядок атестації робочих місць на їх відповідність нормативним актам з охорони праці.

- Розмір витрат на охорону праці.

- Наказ про організацію попереднього та періодичних медичних оглядів працівників.

- План ліквідації можливих аварій (аварійних ситуацій), в якому розглядаються можливі аварійні ситуації, дії посадових осіб і працівників підприємства по ліквідації аварії, дії обслуговуючого персоналу об'єктів з підвищеною небезпекою у надзвичайних обставинах. Положення про розслідування та облік нещасних випадків.

- Журнал реєстрації нещасних випадків, виробничих травм, гострих отруєнь та захворювань.

- Нормативний акт щодо організації експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки.

- Комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання випадкам виробничого травматизму, професійних захворювань і аваріям.

- Передбачені законом документи дозвільного характеру.

- План роботи керівника (спеціаліста) служби охорони праці.

- Ідентифікація об'єктів підвищеної небезпеки підприємства.

- Декларування безпеки об'єктів підвищеної небезпеки.

- План евакуації людей при пожежі.

- Журнал 3-х ступінчатого контролю.

- Інструкції на робочі місця.

- Дані щодо загальної кількості працівників підприємства.

- Наказ про затвердження переліку робіт з підвищеною небезпекою та шкідливими умовами праці та призначення відповідальних осіб.

- Журнал реєстрації аварій.

- Висновки експертизи відповідності обладнання вимогам законодавства. Паспорта машин, механізмів, що використовуються.

- Дозвіл на відповідний вид виконання робіт підвищеної небезпеки.

- Інші документи, розроблені підприємством у сфері захисту охорони праці.

Дані документи, у зв'язку з виконанням робіт підвищеної небезпеки, які проводить ТОВ ЗТФ Укрметекспорт та ТОВ Біг-Технікс на території ТОВ Гірничі машини - Дружківський машинобудівний завод , за адресою: м. Дружківка Донецької області, вул. Соборна, 7, знаходяться у володінні ТОВ ЗТФ Укрметекспорт , ЄДРПОУ 20353350, юридична адреса: м. Краматорськ Донецької області, вул. Б. Хмельницького, 11, та не містять відомості, які можуть становити банківську таємницю. Слідчому необхідно отримати можливість ознайомитися з ними, оглянути, вилучити їх на час проведення досудового розслідування даного кримінального провадження та необхідних судових експертиз, з метою повного та всебічного дослідження всіх обставин справи, які мають суттєве значення для встановлення наявності або відсутності у діях ТОВ ЗТФ Укрметекспорт , ЄДРПОУ 20353350 складу кримінального правопорушення. Іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів не можливо.

Вислухавши думку учасників судового засідання, вивчивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя приходить до таких висновків.

Клопотання слідчого СВ Дружківського ВП в Донецькій області відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) Перебувають або можуть перебувати у володінні у відповідної фізичної особи або юридичної особи;

2) Самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) Не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч.7.ст.163 КПК України, слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Тимчасовий доступ до документів є заходом забезпечення кримінального провадження, передбачений ст.. 131 ч.2 п.5 КПК України, органом досудового слідства доведено необхідність застосування цього заходу, що передбачено ст.. 132 КПК України. Вказані обставини є достатніми підставами, передбаченими ст. 163 КПК України, для постановлення ухвали про надання тимчасованого доступу до документів.

Таким чином, клопотання органу досудового слідства є обґрунтованим, заснованим на законі, доводи слідчого знайшли своє підтвердження в ході судового засідання, в зв'язку з чим клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 131-132, 159, 163-164 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Дружківського ВП Краматорського ВП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_1 - задовольнити.

Надати дозвіл по кримінальному провадженню № 42016051390000083 від 06.10.2016 р., тимчасовий доступ до документів, що стосуються:

- Положення про службу охорони праці. Наказ про затвердження Положення і призначення на посаду керівника (спеціаліста) служби охорони праці.

- Положення про організацію навчання, інструктаж і перевірку знань працівників з питань охорони праці.

- Журнали реєстрації інструктажів з питань охорони праці (первинний, повторний, позаплановий, цільовий).

- Наказ про затвердження осіб, які повинні проводити навчання та інструктаж працюючих з питань охорони праці.

- Наказ про затвердження переліку робіт з підвищеною небезпекою згідно з переліком Держгірпромнагляду.

- Наказ про призначення відповідальних за роботу об'єктів підвищеної небезпеки.

- Список посадових осіб, які до початку виконання своїх обов'язків і періодично, один раз на три роки проходять навчання і перевірку знань з охорони праці.

- Документи про проведення атестації робочих місць за умовами праці. Наказ про порядок атестації робочих місць на їх відповідність нормативним актам з охорони праці.

- Розмір витрат на охорону праці.

- Наказ про організацію попереднього та періодичних медичних оглядів працівників.

- План ліквідації можливих аварій (аварійних ситуацій), в якому розглядаються можливі аварійні ситуації, дії посадових осіб і працівників підприємства по ліквідації аварії, дії обслуговуючого персоналу об'єктів з підвищеною небезпекою у надзвичайних обставинах. Положення про розслідування та облік нещасних випадків.

- Журнал реєстрації нещасних випадків, виробничих травм, гострих отруєнь та захворювань.

- Нормативний акт щодо організації експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки.

- Комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання випадкам виробничого травматизму, професійних захворювань і аваріям.

- Передбачені законом документи дозвільного характеру.

- План роботи керівника (спеціаліста) служби охорони праці.

- Ідентифікація об'єктів підвищеної небезпеки підприємства.

- Декларування безпеки об'єктів підвищеної небезпеки.

- План евакуації людей при пожежі.

- Журнал 3-х ступінчатого контролю.

- Інструкції на робочі місця.

- Дані щодо загальної кількості працівників підприємства.

- Наказ про затвердження переліку робіт з підвищеною небезпекою та шкідливими умовами праці та призначення відповідальних осіб.

- Журнал реєстрації аварій.

- Висновки експертизи відповідності обладнання вимогам законодавства. Паспорта машин, механізмів, що використовуються.

- Дозвіл на відповідний вид виконання робіт підвищеної небезпеки.

- Інші документи, розроблені підприємством у сфері захисту охорони праці.

Дані документи, у зв'язку з виконанням робіт підвищеної небезпеки, які проводить ТОВ ЗТФ Укрметекспорт та ТОВ Біг-Технікс на території ТОВ Гірничі машини - Дружківський машинобудівний завод , за адресою: м. Дружківка Донецької області, вул. Соборна, 7, знаходяться у володінні ТОВ ЗТФ Укрметекспорт , ЄДРПОУ 20353350, юридична адреса: м. Краматорськ Донецької області, вул. Б. Хмельницького, 11, та не містять відомості, які можуть становити банківську таємницю, з можливістю вилучення цих документів.

Проведення зазначеної слідчої дії доручити слідчому Дружківського ВП Краматорського ВП ГУНП в Донецькій області майору поліції ОСОБА_1, або іншій особі за дорученням слідчого.

Наслідки невиконання ухвали передбачені ст. 166 КПК України.

Строк дії ухвали один місяць з моменту її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Молібога Г.В.

СудДружківський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення27.01.2017
Оприлюднено01.02.2017
Номер документу64361028
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —229/101/17

Ухвала від 27.01.2017

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Молібога Г. В.

Ухвала від 27.01.2017

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Молібога Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні