Постанова
від 19.01.2017 по справі 922/4719/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"19" січня 2017 р.Справа № 922/4719/16

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Яризька В.О.

при секретарі судового засідання Солдатовій М.Ю.

розглянувши заявутовариства з обмеженою відповідальністю "Прайд Трейдінг", м. Лозова Харківської області, про визнання банкрутом товариства з обмеженою відповідальністю "Прайд Трейдінг", м. Лозова Харківської області , код ЄДРПОУ 39363152 за участю :

представника боржника - ОСОБА_1 (дов.),

ВСТАНОВИВ:

Голова ліквідаційної комісії звернувся до господарського суду Харківської області із заявою про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Прайд Трейдінг", в порядку, передбаченому ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою суду від 29.12.2016 р. прийнято заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Прайд Трейдінг" про порушення справи про банкрутство до розгляду, призначено підготовче засідання по справі на 11.01.2017р.

У підготовчому засіданні судом встановлено, що заявником при зверненні до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство боржника згідно статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" повністю дотримано порядок самоліквідації, визначений чинним законодавством.

Ухвалою суду від 11.01.2017 р. порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Прайд Трейдінг", код 39363152, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, судове засідання призначено на 19.01.2017р.

У судовому засіданні 19.01.2017р. представник боржника просить суд визнати боржника банкрутом, вказує на те, що у підприємства недостатньо активів для погашення кредиторської заборгованості, просить суд призначити ліквідатором голову ліквідаційної комісії, оскільки товариство не має матеріальної можливості сплачувати винагороду арбітражному керуючому.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника боржника, суд встановив наступне.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Прайд Трейдінг", код ЄДРПОУ 39363152, зареєстроване як юридична особа.

Відповідно до ст. 59 ГК України, ч. 2 ст. 105, ч. 1 ст. 110 ЦК України загальними зборами учасників товариства були вирішені питання про ліквідацію підприємства (протокол від 18.10.2016 р.) та призначення ліквідаційної комісії, встановлений строк для заявлення вимог кредиторів боржника.

На виконання вимог ч. 1 ст. 34 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" державному реєстратору було передано опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційних дій "Внесення рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи". Державним реєстратором було внесено відповідні відомості про прийняття рішення про ліквідацію підприємства та призначення ліквідаційної комісії в ЄДР, що підтверджується відповідним витягом про оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи за 21.10.2016р.

На виконання вимог ч. 1 ст. 111 ЦК України усі відомі кредитори (за даними власного обліку) були повідомлені належним чином про припинення ТОВ "Прайд Трейдінг".

В межах строків, встановлених для прийняття кредиторських вимог, до голови ліквідаційної комісії надійшла заява з грошовими вимогами до боржника від ТОВ "Київ ОСОБА_2" у розмірі 435031,14 грн., заявлені вимоги були розглянуті головою ліквідаційної комісії та визнані у повному обсязі.

Крім того головою ліквідаційної комісії виявлено наявність заборгованості товариства перед податковим органом на загальну суму 1263485,25 грн.

Таким чином, загальна сума кредиторських вимог ТОВ "Прайд Трейдінг" складає 1698516,39 грн.

Головою ліквідаційної комісії була проведена інвентаризація майна боржника, за результатами проведення якої встановлена відсутність у товариства з обмеженою відповідальністю "Прайд Трейдінг" основних засобів, товарно-матеріальних цінностей, дебіторська заборгованість не виявлена, виявлено лише наявність грошових коштів у сумі 36000,00 грн.

Ліквідатором складений проміжний ліквідаційний баланс станом на 27.12.2016р., відповідно до якого активи підприємства складають 36,0 тис.грн., при цьому загальний розмір зобов'язань становить 1698,5 тис.грн.

27.12.2016 р. загальними зборами учасників товариства з обмеженою відповідальністю "Прайд Трейдінг" прийнято рішення про звернення до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Прайд Трейдінг".

Таким чином, судом встановлено, що вартості майна боржника недостатньо для задоволення вимог кредиторів.

Відповідно до ч. 2 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Враховуючи вищевикладене та приймаючи до уваги, що сума кредиторської заборгованості перевищує вартість активів боржника, підприємство не веде підприємницької діяльності, що робить неможливим погашення заборгованості перед кредиторами, боржник є дійсно неплатоспроможним, що свідчить про скрутний фінансовий стан боржника і неможливість відновлення виробництва, суд вважає необхідним визнати боржника банкрутом.

Приймаючи до уваги, що відповідно до ч. 2 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого, суд вважає за необхідне призначити ліквідатором боржника голову ліквідаційної комісії ОСОБА_3.

Керуючись ст. ст. 37, 38, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати товариство з обмеженою відповідальністю "Прайд Трейдінг" (код 39363152; місце реєстрації : 64602, Харківська область, м. Лозова, вул. Комінтерна, буд. 5) банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

2. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, текст якого додається.

3. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури :

господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом;

скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі;

виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

4. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Призначити ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "Прайд Трейдінг", код 39363152, голову ліквідаційної комісії ОСОБА_3 (іпн. НОМЕР_1, зареєстрований за адресою : ІНФОРМАЦІЯ_1, адреса офісу : 01033, м. Київ, вул. Володимирська, 83, оф. 1).

5. Зобов'язати ліквідатора представити суду реєстр грошових вимог кредиторів, повідомлення про результати розгляду вимог кредиторів банкрута, надавати суду щомісячно звіти про хід ліквідаційної процедури, в строк до 19.01.2018 р. виконати ліквідаційну процедуру, надати суду звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі акти інвентаризації майна, акти оцінки майна, звіт про виплачені кредиторам кошти, договори купівлі-продажу майна банкрута, довідки установ банку про закриття рахунків банкрута, довідку з архіву про прийняття документів, які підлягають довгостроковому зберіганню, довідку внутрішніх справ про прийняття печаток і штампів банкрута, оригінали установчих документів і свідоцтва про державну реєстрацію, ліквідаційний баланс, докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, або докази, що свідчать про неможливість стягнення дебіторської заборгованості, інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу по ліквідації банкрута.

6. Постанову суду надіслати ліквідатору, банкруту, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, Лозівському міськрайонному ВДВС ГТУЮ у Харківській області, Лозівській ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області.

Суддя ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення19.01.2017
Оприлюднено02.02.2017
Номер документу64368999
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/4719/16

Ухвала від 05.03.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 05.02.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 03.01.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 28.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 27.02.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Постанова від 19.01.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 11.01.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 29.12.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні