Ухвала
від 30.01.2017 по справі 766/16277/16-к
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/16277/16-к

н/п 1-кс/766/1317/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до речей і документів

30.01.2017 року м. Херсон

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області ОСОБА_2 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Херсонської області ОСОБА_3 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до слідчого судді з клопотанням в якому просив: надати старшому слідчому з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області ОСОБА_2 та за його дорученням оперативному співробітникам ОУ ДПІ у м. Херсоні Головного управління ДФС у Херсонській області дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме: оригіналів документів щодо придбання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) меду за період 2014 - 2016рр., договорів, довіреностей (доручень), агентських договорів, видаткових ТТН і податкових накладних, актів приймання виконаних робіт, довідок про вартість виконаних робіт, підсумкових відомостей ресурсів, платіжних доручень, векселів та інших документів, які свідчать про фінансово господарські взаємовідносини ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) направлені на придбання меду, в тому числі з ФОП ОСОБА_4 (іпн. НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_5 (іпн. НОМЕР_3 ), ФОП ОСОБА_6 ( іпн. НОМЕР_4 ), ФОП ОСОБА_7 ( іпн. НОМЕР_5 ), ФОП ОСОБА_8 (іпн. НОМЕР_6 ), ФОП ОСОБА_9 (іпн. НОМЕР_7 ) та ОСОБА_10 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ) за період 2012-2016 років.

Клопотання вмотивоване тим, що в провадженні слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016230000000108, за ознаками ч. 1 ст. 205-1 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що невстановлені особи керуючись злочинними намірами здійснили на території В.Олександрівського району Херсонської області на протязі 2013-2015 років реєстрацію приватних підприємців: ФОП ОСОБА_4 (іпн. НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_5 (іпн. НОМЕР_3 ), ФОП ОСОБА_6 ( іпн. НОМЕР_4 ), ФОП ОСОБА_7 ( іпн. НОМЕР_5 ), ФОП ОСОБА_8 (іпн. НОМЕР_6 ), ФОП ОСОБА_9 (іпн. НОМЕР_7 ).

В подальшому, невстановлені особи, отримавши від вищевказаних осіб довіреності, здійснювали закупку меду від імені даних підприємців на території Херсонської, Миколаївської та Дніпропетровської областей та його реалізацію на ГК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ( код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ). Таким чином, через даних фізичних осіб - підприємців було закуплено меду на протязі 2013-2016 років на суму понад 8,0 млн. грн.

Під час відпрацювання опитано ФОП ОСОБА_11 , ОСОБА_4 , ОСОБА_9 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , які повідомили що їх знайомий на ім`я ОСОБА_12 запропонував їм видати йому довіреність на закупку меду, при цьому не повідомивши даних осіб, що реєструє їх як приватних підприємців. З метою термінового оформлення документів для закупки, ОСОБА_12 особисто возив громадян до державного реєстратора, в ІНФОРМАЦІЯ_6 та до нотаріуса. Зі слів опитаних підприємців, в даних установах про все домовлявся ОСОБА_12 , а вони лише ставили підписи. Під час оформлення документів він кожному говорив різне: ОСОБА_7 обіцяв взяти на роботу і на відкритий рахунок перераховувати заробітну плату, ОСОБА_9 говорив, що йому необхідно підняти ліміт готівки і потрібна інша картка у банку. Зі слів зареєстрованих ФОП жоден з них не знав, що на нього відкрито підприємницьку діяльність, підписувавши у нотаріуса довіреності вони навіть зі змістом не знайомились. Відкривавши на себе розрахункові рахунки в ІНФОРМАЦІЯ_7 і отримувавши картки, відразу віддавали їх ОСОБА_12 . До органів податкової служби до 2016 року жоден з опитаних ФОП не з`являвсята та звітність не надавав. З підприємством ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 )жоден з них не співпрацював.

Враховуючи вищевикладене, важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні мають документи щодо придбання меду, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме: договорів довіреностей (доручень), видаткових ТТН і податкових накладних, актів приймання виконаних робіт, довідок про вартість виконаних робіт, підсумкових відомостей ресурсів, платіжних доручень, векселів та інших документів, які свідчать про фінансово господарські взаємовідносини ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з ФОП ОСОБА_4 (іпн. НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_5 (іпн. НОМЕР_3 ), ФОП ОСОБА_6 ( іпн. НОМЕР_4 ), ФОП ОСОБА_7 ( іпн. НОМЕР_5 ), ФОП ОСОБА_8 (іпн. НОМЕР_6 ), ФОП ОСОБА_9 (іпн. НОМЕР_7 ) за період 2014-2016 років.

Розгляд клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області ОСОБА_2 про надання тимчасового доступу до оригіналів документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), та їх вилучення (здійснення виїмки) провести без представників підприємства, у зв`язку з наявністю загрози щодо зміни або знищення зазначених у клопотанні документів.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Представники ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не викликалися на підставі ч. 3 ст. 162 КПК України.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з огляду на таке.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно приписів ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч.6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбаченихчастиною п`ятоюцієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом.

Слідчим суддею встановлено, що зазначені в клопотанні обставини та надані до нього докази дають достатньо підстав вважати, що неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою документів, які вказані слідчим та нададуть можливість використати як докази відомості, що містяться в цих документах, тому необхідно надати до них доступ.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159, ч.1 ст. 160, п.7 ч.1 ст. 162, п.2 та п.3 ч.5, ч.6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області ОСОБА_2 та за його дорученням оперативному співробітникам ОУ ДПІ у м. Херсоні Головного управління ДФС у Херсонській області дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме: оригіналів документів щодо придбання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) меду за період 2014 - 2016рр., договорів, довіреностей (доручень), агентських договорів, видаткових ТТН і податкових накладних, актів приймання виконаних робіт, довідок про вартість виконаних робіт, підсумкових відомостей ресурсів, платіжних доручень, векселів та інших документів, які свідчать про фінансово господарські взаємовідносини ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) направлені на придбання меду, в тому числі з ФОП ОСОБА_4 (іпн. НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_5 (іпн. НОМЕР_3 ), ФОП ОСОБА_6 ( іпн. НОМЕР_4 ), ФОП ОСОБА_7 ( іпн. НОМЕР_5 ), ФОП ОСОБА_8 (іпн. НОМЕР_6 ), ФОП ОСОБА_9 (іпн. НОМЕР_7 ) та ОСОБА_10 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ) за період 2012-2016 років.

Встановити строк дії ухвали до 28.02.2017 року.

Попередити відповідальну особу про наслідки невиконання ухвали слідчого судді передбачені ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.01.2017
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу64377046
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —766/16277/16-к

Ухвала від 15.06.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 21.02.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 21.02.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 21.02.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 21.02.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 30.01.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні