Ухвала
від 30.01.2017 по справі 712/487/17-к
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС



УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до речей і документів

Справа №712/487/17-к

Провадження № 1-кс /712/176/17

м. Черкаси 30 січня 2017 року

Слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси Калашник В.Л., при секретарі Акатовій Ю.А., за участю прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління прокуратури Черкаської області молодшого радника юстиції ОСОБА_1, розглянувши винесене в кримінальному провадженні № 32017250000000003 прокурором відділу прокуратури Черкаської області ОСОБА_1, клопотання про здійснення тимчасового доступу до речей і документів та додані до клопотання матеріали, -

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління прокуратури Черкаської області молодший радник юстиції ОСОБА_1 з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання мотивує тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Черкаській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32017250000000003, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 12 січня 2017 року, відносно ФОП ОСОБА_2 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1) за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

В ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що ФОП ОСОБА_2 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1, Черкаська область, Черкаський район, с. Дубіївка, вул. Алексєєва 53) перебуваючи в 2015 році на загальній системі оподаткування без реєстрації платником ПДВ, отримавши з бюджету міста Черкаси кошти за виконані роботи (послуги) в сумі 6179 тис. грн., перевищивши ліміт оподаткованих операцій без реєстрації платником ПДВ, не зареєструвався як платник податку на додану вартість в зв’язку з чим ухилився від його сплати в сумі 1035 тис. грн.

В клопотанні зазначено, що вказані обставини підтверджуються дослідженням сектору боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДФС у Черкаській області №2/23-00-16-004/НОМЕР_1 від 11.01.2017 року.

Крім того, під час досудового розслідування встановлено, що ФОП ОСОБА_2 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1) мав фінансово-господарські взаємовідносини з ПП "ТЕХБУДНАГЛЯД" (код ЄДРПОУ 35955992).

Прокурор вказав, що для з‘ясування обставин проведення фінансово-господарських взаємовідносин ФОП ОСОБА_2 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1) з ПП "ТЕХБУДНАГЛЯД" (код ЄДРПОУ 35955992) на даний час виникла необхідність у тимчасовому доступі з можливістю вилучення оригіналів документів (договорів, накладних, податкових накладних, актів прийому-передачі, звітів та інше) у ПП "ТЕХБУДНАГЛЯД" (код ЄДРПОУ 35955992) з приводу отримання послуг від ФОП ОСОБА_2 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1) за період з 26.05.2015 по 31.03.2016.

Вказані документи перебувають у володінні службових осіб ПП "ТЕХБУДНАГЛЯД" (код ЄДРПОУ 35955992), так як відповідно до ст. 44 Податкового кодексу України платники податків зобов‘язані забезпечити зберігання документів, пов‘язаних із веденням господарської діяльності, не менш як 1095 днів з дня подання податкової звітності, для складання якої використовуються зазначені документи.

Крім того зазначив, що фінансово-господарські документи ПП "ТЕХБУДНАГЛЯД" (код ЄДРПОУ 35955992), щодо отримання послуг від ФОП ОСОБА_2 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1) у кримінальному провадженні мають доказове значення, так як за допомогою них можливо перевірити та відслідкувати дату та обсяги проведених операцій, найменування наданих послуг, підписи осіб, які склали вказані документи.

У судовому засіданні прокурор клопотання повністю підтримав та просив суд його задовольнити.

Дослідивши матеріали справи та матеріали кримінального провадження, вислухавши думку прокурора, слідчий суддя приходе до наступного.

З метою збереження перелічених в клопотанні документів, запобігання їх зникненню, знищенню, пошкодженню чи внесенню будь-яких змін до них, суд згідно ч.2 ст.163 КПК України, вважає за необхідне розглянути дане клопотання без виклику осіб, у володінні яких вони знаходяться.

Згідно ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.2 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей та документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Суд вважає, що отримання дозволу на тимчасовий доступ до вказаних в клопотанні документів, є необхідним для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження та встановлення істини у справі.

Проте, в клопотанні прокурор не обгрунтовує необхідність вилучення саме оригіналів документів у службових осіб ПП "ТЕХБУДНАГЛЯД" (код ЄДРПОУ 35955992) підтверджуючих фінансово-господарські взаємовідносини з приводу отримання послуг від ФОП ОСОБА_2 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1), а саме: договорів, додатків до договорів, рахунків, накладних, податкових накладних, актів прийому-передачі виконаних робіт (послуг), актів звірок, специфікацій, платіжних доручень, довіреностей, векселів, актів прийому-передачі, листів, доручень, кошторисної документації, актів про вартість робіт, копій дозволів на проведення робіт, ліцензій, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, зведених регістрів бухгалтерського обліку (журналів-ордерів, карт рахунків, оборотно-сальдових відомостей тощо) по бухгалтерським рахункам, журналів входу виходу на об’єкти, списки або відомості про працівників які перебували на об’єктах, виписки з системи «клієнт-банк», розписок за отримання коштів та інших документів за період з 26.05.2015 по 31.03.2016.

Тому слідчий суддя, вважає що клопотання підлягає задоволенню тільки в частині надання дозволу на тимчасовий доступ з можливістю ознайомлення та вилучення завірених належним чином копій, вищевказаних документів.

Керуючись ст. 131, 132, 159-166 КПК України, слідчий суддя, –

УХВАЛИВ:

Задовольнити частково клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління прокуратури Черкаської області молодшого радника юстиції ОСОБА_1.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ з можливістю ознайомлення та вилучити завірених належним чином копій документів у службових осіб ПП "ТЕХБУДНАГЛЯД" (код ЄДРПОУ 35955992) підтверджуючих фінансово-господарські взаємовідносини з приводу отримання послуг від ФОП ОСОБА_2 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1), а саме: договорів, додатків до договорів, рахунків, накладних, податкових накладних, актів прийому-передачі виконаних робіт (послуг), актів звірок, специфікацій, платіжних доручень, довіреностей, векселів, актів прийому-передачі, листів, доручень, кошторисної документації, актів про вартість робіт, копій дозволів на проведення робіт, ліцензій, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, зведених регістрів бухгалтерського обліку (журналів-ордерів, карт рахунків, оборотно-сальдових відомостей тощо) по бухгалтерським рахункам, журналів входу виходу на об’єкти, списки або відомості про працівників які перебували на об’єктах, виписки з системи «клієнт-банк», розписок за отримання коштів та інших документів за період з 26.05.2015 по 31.03.2016.

Організацію виконання ухвали покласти на прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління прокуратури Черкаської області молодшого радника юстиції ОСОБА_1, який може доручити її виконання іншим працівникам ДФС.

Ухвала діє протягом 30 діб з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

ОСОБА_3

Ухвала мені оголошена, копію отримав: «___»


201__року


/
/

(підпис) (прізвище, ініціали)

Дата ухвалення рішення30.01.2017
Оприлюднено02.02.2017
Номер документу64385427
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —712/487/17-к

Ухвала від 30.01.2017

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Калашник В. Л.

Ухвала від 30.01.2017

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Калашник В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні