Ухвала
від 28.09.2016 по справі 498/1213/16-к
ВЕЛИКОМИХАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №498/1213/16-ц

Провадження по справі №1-кс/498/169/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 вересня 2016 року с.м.т. Велика Михайлівка

Слідчий суддя Великомихайлівського районного суду Одеської області ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 розглянувши клопотання прокурора Роздільнянської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку у ДП « Великомихайлівське лісове господарство» ,-

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Роздільнянської місцевої прокуратури ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку у ДП «Великомихайлівське лісове господарство» (Одеська область, Великомихайлівський район, с. Новопетрівка, вул. Леніна). Обгрунтовуючи його тим, що слідчим відділом Великомихайлівського ВП Роздільнянського ВП ГУ НП в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016161390000030 від 25.08.2016 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 367 КК України

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що 05.01.2016 року між ДП «Великомихайлівське лісове господарство» (Одеська область, Великомихайлівський район, с. Новопетрівка, вул. Леніна, б/н) в особі ОСОБА_4 (Замовник) та ПП «Промлісінвест» (Черкаська область, Черкаський район, с. Мошни, вул. Кірова, 7) в особі керівника ОСОБА_5 (Виконавець) укладено договір про надання послуг, пов`язаних з лісозаготівлею.

Згідно п.п. 6.1. 6.2. договору вбачається, що «Замовник» щоденно здійснює приймання заготовленої лісо продукції за участю представника «Виконавця» на підставі вимог нормативно-правових актів України.

Про надані послуги «Виконавець» щомісячно складає Акт приймання-передачі виконаних робіт, який підписується уповноваженими представниками Сторін протягом 3 робочих днів з дня фактичного надання послуг.

Бухгалтер ДП «Великомихайлівське лісове господарство» ОСОБА_6 підтвердила, що ДП «Великомихайлівське лісове господарство» 05.01.2016 року уклало письмову угоду з ПП «Промлісінвест» по лісозаготівлі.

У 2014-2015 роках лісозаготівля здійснювалась ФОП ОСОБА_7 , с. Новопетрівка, Великомихайлівського району Одеської області. Оплата за рубку ліса здійснювалась на підставі акту виконаних робіт, в яких зазначалась вартість.

Оплата за рубку лісу здійснюється у безготівковій формі. Перерахунок коштів здійснюється на підставі актів приймання-передачі виконаних робіт та актів приймання виконаних робіт (надання послуг).

Директор ДП «Великомихайлівське лісове господарство» ОСОБА_4 в ході досудового розслідування пояснив, що їм в інтересах ДП «Великомихайлівське лісове господарство» 05.01.2016 року укладено договір № 1 «Про надання послуг, пов`язаних з лісозаготівлею» з приватним підприємством «Промлісінвест» (Черкаська обл., Черкаський р-н, с. Мошни, вул. Кірова, 7, ЄДРПОУ 38447676) в особі директора (засновник) ОСОБА_5 .

Відповідно до кількості заготовленої деревини, ДП «Великомихайлівське лісове господарство» перераховує кошти на рахунки ПП «Промлісінвест», нагляд за кількістю заготовленої деревини здійснюють працівники державного підприємства. Приблизна вартість послуг ПП «Промлісінвест» становить 120-150 гривень за метр кубічний, вартість залежить від виду рубок та густоти насаджень.

Договір про надання послуг, пов`язаних з лісозаготівлею укладено з ПП «Промлісінвест» на підставі, що вказане підприємство має дозвіл на проведення небезпечних робіт по заготівлі лісу.

Договір про надання послуг, пов`язаних з лісозаготівлею укладено у 2016 році у зв`язку із неналежним фінансуванням державою ДП «Великомихайлівське лісове господарство». Так, у 2016 році на охорону, захист лісу та інші види робіт, з державного бюджету кошти не виділялись.

В ході досудового розслідування отримані з ДП «Великомихайлівське лісове господарство» копії актів приймання-передачі виконаних робіт. Вивченням зазначених документів встановлено, що акти по виконанню одних і тих самих робіт містять в собі підписи різних посадових осіб.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання оригіналів, копій договорів, актів приймання-передач виконаних робіт, бланків, проектів договорів та актів приймання-передач виконаних робіт, печаток, кліше ПП «Промлісінвест», ФОП ОСОБА_7 , журналів обліку вказаних документів та виконаних робіт, та інших документів, що мають значення для кримінального провадження, які можуть зберігатись у ДП «Великомихайлівське лісове господарство» виникла необхідність у проведенні обшуку.

Розглянувши подане клопотання та додані до нього документи, вислухавши доводи прокурора який повністю його підтримав, приходжу до висновку, що в його задоволенні слід відмовити виходячи з наступного.

Згідно із ч.5 ст.234 КПК України «слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи».

З метою недопущення порушення прав сторони кримінального провадження у задоволенні клопотання про обшук слід відмовити, оскільки питання про вилучення необхідних речей та документів зазначених в клопотанні можливо вирішити при розгляді клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів за участю сторони кримінального провадження. У разі якщо прокурор доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею без виклику особи у володінні якого воно знаходиться, як передбачено ч.2 с.163 КПК України. Тому вважаю, що клопотання про надання дозволу на проведення обшуку у ДП «Великомихайлівське лісове господарство» заявлене передчасно.

Крім того, витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016161390000030 від 25.08.2016 року, копії доданих до клопотання документів з матеріалів кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання, не завірені у встановленому законом порядку.

На підставі вищенаведеного, керуючись ч.5 ст.234 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання прокурора Роздільнянської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку у ДП «Великомихайлівське лісове господарство» (Одеська область, Великомихайлівський район, с. Новопетрівка, вул. Леніна) відмовити.

Ця ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.09.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу64402526
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку у ДП « Великомихайлівське лісове господарство

Судовий реєстр по справі —498/1213/16-к

Ухвала від 31.10.2019

Кримінальне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Ухвала від 31.10.2019

Кримінальне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Ухвала від 22.06.2017

Кримінальне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Ухвала від 28.09.2016

Кримінальне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні