Ухвала
від 27.01.2017 по справі 464/564/17
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/564/17

пр.№ 1-кс/464/127/17

У Х В А Л А

27.01.2017 року м.Львів

Слідчий суддя Сихівського районного суду м.Львова Рудаков І.П., за участю слідчого Мамчуровської І.М., при секретарі судових засідань Гевко О.-В.В., розглянувши клопотання слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Львівській області Мамчуровської І.М. про тимчасовий доступ до речей і документів, -

в с т а н о в и в :

слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Львівській області Мамчуровська І.М., у зв'язку із досудовим розслідуванням матеріалів кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за № 32016140000000005 від 12.01.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України, звернувся до суду з клопотанням, погодженим із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду прокуратури Львівської області Гринів В.М. про надання слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Львівській області Мамчуровській Ірині Миколаївні або начальнику відділу оперативного супроводження адміністрування ПДВ ОУ Дрогобицької ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області майору податкової міліції Качмару Б.М., дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні ПАТ Райффайзен Банк Аваль (МФО 380805, м. Київ, вул. Лєскова, 9), тобто можливість ознайомлення з ними та їх вилучення, а саме: - комп'ютерну роздруківку руху коштів з повною розшифровкою контрагентів та призначення платежів (дата і сума платежу, призначення платежу, відправник і отримувач платежу, банківські установи отримувача та відправника) по рахунках ПП Херсонзерно №2600070606, за період з 01.01.2013 по 31.12.2014 в паперовому вигляді; - оригіналів документів, які містяться в юридичній справі по відкриттю та обслуговуванню вказаних рахунків;- оригіналів документів, які містяться в повідомленнях банком органів податкової служби про відкриття вищевказаних рахунків;- оригіналів карток із зразками підписів та відбитком печатки, наказів про призначення службових осіб, а також довіреностей, наданих банку уповноваженими особами підприємства;- оригіналів видаткових ордерів та корінців касових чеків про отримання службовими особами готівкових грошових коштів через касу Банку, а також оригіналів відповідних довіреностей на отримання готівкових коштів з рахунків підприємства.

В обґрунтування покликається на те, що у провадженні слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Львівській області перебуває досудове розслідування у вищевказаному кримінальному провадженні. Згідно матеріалів в період 2012 - 2014 років ТзОВ Ріксос-Прикарпаття проводило сумнівні фінансово-господарські взаєморозрахунки із ТзОВ Аріленд , ТзОВ Виар Плюс , ТзОВ Сапсан-Юг , ТзОВ Відродження , ТзОВ АПК Євгройл , ПП Херсонзерно , ТзОВ Стронг Юніон , ТзОВ Ейч Ар Інвест , які не мали реального характеру. З метою встановлення всіх обставин здійснення фінансово-господарської діяльності ТзОВ Ріксос-Прикарпаття з ПП Херсонзерно (ЄДРПОУ 34369736) виникла необхідність в тимчасовому доступі до документів підприємства, які становлять банківську таємницю, шляхом їх вилучення. Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що вказані документи, які становлять банківську таємницю, мають суттєве значення для встановлення обставини у кримінальному провадженні, зумовлені необхідністю проведення в подальшому з їх використанням судово?бухгалтерських експертиз, позапланових документальних податкових перевірок, просить клопотання задовольнити.

Представник особи, у володінні якої перебуваю необхідні документи, за судовим викликом до суду не з'явився, хоча товариство належним чином - електронною поштою (ч.1 ст. 135 КПК України) було повідомлено про час та місце розгляду клопотання, і не повідомив про причини неприбуття. Згідно із вимогами ч.4 ст. 163 КПК України його неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

У судовому засіданні слідчий просить покласти обов'язок по виконання ухвали слідчого судді на юридичну особу.

Заслухавши думку слідчого, який клопотання підтримав, перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до наступного.

Внесене клопотання відповідає вимогам ст.160 КПК України, з доводів, викладених у клопотанні та в суді, і матеріалів кримінального провадження вбачається, що необхідні документи, хоча згідно із положеннями п.5 ч.1 ст.162 КПК України і містять охоронювану законом таємницю, проте мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому знайшли усі, передбачені ст.132, ч.ч.5-7 ст.163 КПК України, підстави до надання тимчасового доступу до документів шляхом ознайомлення та їх вилучення (здійснення виїмки), а клопотання задовольнити.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.131, 132, 159, 160, 163-166, 309, 369-372 КПК України, -

у х в а л и в :

клопотання - задовольнити.

Надати слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Львівській області Мамчуровській Ірині Миколаївні або начальнику відділу оперативного супроводження адміністрування ПДВ ОУ Дрогобицької ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області майору податкової міліції Качмару Б.М., тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні ПАТ Райффайзен Банк Аваль (МФО 380805, м. Київ, вул. Лєскова, 9), тобто можливість ознайомлення з ними та їх вилучення, по рахунках ПП Херсонзерно №2600070606, за період з 01.01.2013 по 31.12.2014, а саме: комп'ютерну роздруківку руху коштів з повною розшифровкою контрагентів та призначення платежів (дата і сума платежу, призначення платежу, відправник і отримувач платежу, банківські установи отримувача та відправника) в паперовому вигляді; - оригіналів документів, які містяться у справі з юридичного оформлення рахунку; - оригіналів документів, які містяться в повідомленнях банком органів податкової служби про відкриття вищевказаного рахунку; - оригіналів карток із зразками підписів та відбитком печатки, наказів про призначення службових осіб, а також довіреностей, наданих банку уповноваженими особами підприємства; - оригіналів видаткових ордерів та корінців касових чеків про отримання службовими особами готівкових грошових коштів через касу банку, а також оригіналів відповідних довіреностей на отримання готівкових коштів з рахунку підприємства.

Обов'язок надати тимчасовий доступ до документів покласти на юридичну особу - ПАТ Райффайзен Банк Аваль .

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рудаков І. П.

Дата ухвалення рішення27.01.2017
Оприлюднено01.02.2017
Номер документу64421070
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —464/564/17

Ухвала від 27.01.2017

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Рудаков І. П.

Ухвала від 27.01.2017

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Рудаков І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні