Ухвала
від 01.02.2017 по справі 609/62/17
ШУМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 609/62/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"01" лютого 2017 р. Слідчий суддя Шумського районного суду Ящук Т.М.,

з участю секретаря Кравчук Л.М.

прокурора Василюка А.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Шумськ , клопотання старшого слідчого СВ Шумського відділу поліції Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області Романенкова Ю.В. про надання дозволу на проведення позапланової ревізії.

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий Романенков Ю.В. звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на проведення позапланової ревізії у відділі культури та туризму Шумської РДА , що в м.Шумськ по вул.Українська, 59 Тернопільської області.

В судовому засіданні старший слідчий Романенков Ю.В. повністю підтримав вимоги клопотання та пояснив , що в його провадженні перебуває кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч .1 ст. 191 КК України . В ході проведення досудового розслідування встановлено, що державні установи в опалювальний сезон 2015-2016 р.р. проводили оплату за теплопостачання по завищених тарифах від котельні, що знаходиться на балансі відділу культури і туризму Шумської РДА та перебуває в оренді у ТОВ "Тепловик-2", внаслідок чого було допущено розтрату бюджетних коштів за використану теплоенергію.

З метою повного, всебічного та об'єктивного досудового розслідування виникла необхідність у проведенні позапланової ревізії окремих питань фінансово - господарської діяльності у відділі культури та туризму Шумської РДА (код ЄДРПОУ 02230566, юридична адреса: м. Шумськ, вул. Українська, 59) а також, з метою встановлення, того, чи дійсно державні установи Шумського району в опалювальний сезон 2015-2016 року проводили оплату за теплопостачання по завищених тарифах від котельні, що знаходиться на балансі відділу культури і туризму Шумської РДА та перебуває в оренді у ТОВ Тепловик-2 , внаслідок чого було допущено розтрату бюджетних коштів за використану теплоенергію, а тому просить клопотання задовольнити .

Начальник Шумського відділу Кременецької місцевої прокуратури Василюк А.А вимоги клопотання підтримав та просить задовольнити.

Суд, перевіривши матеріали клопотання, вислухавши думку учасників кримінального провадження, вважає, що воно підлягає до задоволення.

У відповідності до ст. 11 Закону України Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні плановою виїзною ревізією вважається ревізія у підконтрольних установах, яка передбачена у плані роботи органу державного фінансового контролю і проводиться за місцезнаходженням такої юридичної особи чи за місцем розташування об'єкта права власності, стосовно якого проводиться така планова виїзна ревізія.

Планова виїзна ревізія проводиться за сукупними показниками фінансово-господарської діяльності підконтрольних установ за письмовим рішенням керівника відповідного органу державного фінансового контролю не частіше одного разу на календарний рік.

Право на проведення планової виїзної ревізії підконтрольних установ надається лише у тому разі, коли їм не пізніше ніж за десять днів до дня проведення зазначеної ревізії надіслано письмове повідомлення із зазначенням дати початку та закінчення її проведення.

Проведення планових виїзних ревізій здійснюється органами державного фінансового контролю одночасно з іншими органами виконавчої влади, уповноваженими здійснювати контроль за нарахуванням і сплатою податків та зборів. Порядок координації проведення планових виїзних перевірок органами виконавчої влади, уповноваженими здійснювати контроль за нарахуванням і сплатою податків та зборів, визначається Кабінетом Міністрів України.

Позаплановою виїзною ревізією вважається ревізія, яка не передбачена в планах роботи органу державного фінансового контролю і проводиться за наявності хоча б однієї з таких обставин:

2) підконтрольною установою подано у встановленому порядку скаргу про порушення законодавства посадовими особами органу державного фінансового контролю під час проведення планової чи позапланової виїзної ревізії, в якій міститься вимога про повне або часткове скасування результатів відповідної ревізії;

3) у разі виникнення потреби у перевірці відомостей, отриманих від особи, яка мала правові відносини з підконтрольною установою, якщо підконтрольна установа не надасть пояснення та їх документальні підтвердження на обов'язковий письмовий запит органу державного фінансового контролю протягом десяти робочих днів з дня отримання запиту;

4) проводиться реорганізація (ліквідація) підконтрольної установи;

5) у разі надходження доручення щодо проведення ревізій у підконтрольних установах від Кабінету Міністрів України, органів прокуратури, органів доходів і зборів, Національної поліції, Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро України, в якому містяться факти, що свідчать про порушення підконтрольними установами законів України, перевірку додержання яких віднесено законом до компетенції органів державного фінансового контролю;

6) у разі, коли вищестоящий орган державного фінансового контролю в порядку контролю за достовірністю висновків нижчестоящого органу державного фінансового контролю здійснив перевірку актів ревізії, складених нижчестоящим органом державного фінансового контролю , та виявив їх невідповідність вимогам законів. Позапланова виїзна ревізія в цьому випадку може ініціюватися вищестоящим органом державного фінансового контролю лише у тому разі, коли стосовно посадових або службових осіб нижчестоящого органу державного фінансового контролю, які проводили планову або позапланову виїзну ревізію зазначеної підконтрольної установи, розпочато службове розслідування або у випадку повідомлення їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

18.08.2016 року слідчим відділенням Шумського ВП Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016210200000207 відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.191 КК України за фактом розтрати бюджетних коштів.

Згідно повідомлення № 13-19-19-17/66 від 05.01.2017 року управління Західного Офісу Держаудитслужби в Тернопільській області , позапланова виїзна ревізія відділу культури і туризму Шумської РДА може бути проведена з 20 лютого 2107 року.

Враховуючи, що проведення позапланової виїзної ревізії відділу культури і туризму Шумської РДА необхідне у зв язку з внесенням до ЄРДР відомостей про кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 191 КК України , є повідомлення управління Західного Офісу Держаудитслужби в Тернопільській області про те, що позапланова виїзна ревізія відділу культури і туризму Шумської РДА може бути проведена з 20 лютого 2107 року, вважаю за доцільне клопотання слідчого задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.11 Закону України Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні , ст. 40, 93 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого СВ Шумського відділу поліції Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області майора поліції Романенкова Юрія Вікторовича задовольнити.

Дати дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії у відділі культури та туризму Шумської РДА (код ЄДРПОУ 02230566, юридична адреса: м. Шумськ, вул. Українська, 59) з метою перевірки наступних питань:

1) Ревізія стану взаєморозрахунків в частині здачі в оренду приміщення котельні ТОВ Тепловик-2 та ревізії дотримання виконання умов договору про надані комунальні послуги в частині взаєморозрахунків між відділом культури та туризму Шумської РДА та ТОВ Тепловик-2 за період 01.01.2016 по 01.01.2017р.

2) Провести зустрічну звірку в ТОВ Тепловик-2 на предмет виконання умов договору про надання комунальних послуг та виконання умов договору про надання приміщення котельні в оренду ТОВ Тепловик-2 відділом культури та туризму Шумської РДА. Звірити стан взаєморозрахунків з 01.01.2016 по 01.01.2017р.

3) Встановити можливу суму збитків завданих відділу культури та туризму Шумської РДА від витрат на комунальні платежі та встановити суми збитків від недоотримання орендної плати за оренду приміщення котельні, яку орендує ТОВ Тепловик-2

Проведення ревізії доручити працівникам управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області

Встановити термін ревізії 15 робочих днів, починаючи із 21.02.2017 року.

Копії ухвали направити в Шумське відділення прокуратури та Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області .

Ухвала оскарженню не підлягає , а заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:Т. М. Ящук

Дата ухвалення рішення01.02.2017
Оприлюднено02.02.2017
Номер документу64431135
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —609/62/17

Ухвала від 14.03.2017

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ящук Т. М.

Ухвала від 01.02.2017

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ящук Т. М.

Ухвала від 01.02.2017

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ящук Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні