Ухвала
від 26.01.2017 по справі 202/468/17
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

№ 202/468/17

Провадження № 1-кс/202/188/2017

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

У Х В А Л А

26 січня 2017 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська Бєсєда Г.В.,

за участю секретаря Голін Я.О.

слідчого СФ ФР Лівобережної ОДПІ м. Дніпропетровська ОСОБА_1

розглянувши клопотання слідчого СФ ФР Лівобережної ОДПІ м. Дніпропетровська ОСОБА_1, погоджене з прокурором прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженню № 42016040000001061, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого СФ ФР Лівобережної ОДПІ м. Дніпропетровська ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженню № 42016040000001061 .

Згідно матеріалів клопотання у Єдиному реєстру досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за № 42016040000001061 від 06.12.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи низки комунальних підприємств в період з 2015-2016 рік здійснили розтрату бюджетних коштів за рахунок завищення ціни товарів, робіт, послуг та виводу постачальниками/підрядниками/ бюджетних коштів через низку підприємств з ознаками "фіктивності", одне з яких ТОВ "Каліпсо Медіа", яке фактично не могло поставити товар/послуги так як згідно з проведеним аналізом податкових накладних вищевказаних підприємства з ознаками "фіктивності" встановлено невідповідність реалізованого та придбаного товару, відсутність умов для досягнення результатів відповідної підприємницької та економічної діяльності в силу відсутності управлінського або технічного персоналу, оборотних коштів, виробничих потужностей, складських приміщень, транспортних засобів при значних обсягах реалізації товарів/робіт/послуг. Встановлено, що ТОВ "Каліпсо медіа" на протязі 2016 року здійснювало документальне оформлення безтоварних операцій по взаємовідносинам з СФГ "Людмила", яке при цьому відображало в податковій звітності підприємства безтоварні операції від ТО" Руно-агро-трейд", ТОВ "Гьотс", ТОВ "Оілекспотрейд".

Слідчий в обґрунтування клопотання зазначає, що для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до документів фінансово-господарської діяльності СФГ "Людмила" по взаємовідносинам з контрагентами, які можуть встановити чи спростувати факти фінансово-господарських взаємовідносин між даними підприємствами, з'ясувати сутність таких взаємовідносин, встановити реальні підстави для перерахування коштів з рахунків підприємства, шляхом проведення ряду експертиз.

З метою запобігання можливій зміні або знищенню документів до яких планується отримати тимчасовий доступ просить розглядати клопотання без виклику представників СФГ "Людмила" .

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України , слідчим суддею визнано можливим розглянути клопотання без виклику представника особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Слідчий клопотання підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Згідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про тимчасовий доступ до речей і документів може дати розпорядження про можливість вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей і документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується подане клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, так як слідчим доведена необхідність отримання доступу до вказаних документів, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази, а довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, іншим способом неможливо.

Разом з тим, вважаю необхідність вилучення оригіналів запитуваних документів на даній стадії досудового розслідування є недоведеною, в зв'язку з чим подане клопотання в цій частині задоволенню не підлягає. Слідчий не позбавлений можливості ознайомитися з запитуваними документами, після чого, за наявності підстав, ініціювати питання про вилучення необхідних документів.

Клопотання про фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання слідчому судді не надходило і за ініціативою слідчого судді не здійснювалося, що відповідає вимогам ст. 107 КПК України.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 107 , 160 , 162 , 163 , 164 , 166 , 309 КПК України , слідчий суддя , -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СФ ФР Лівобережної ОДПІ м. Дніпропетровська ОСОБА_1, погоджене з прокурором прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженню № 42016040000001061, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України - задовольнити частково.

Надати слідчому СФ ФР Лівобережної ОДПІ м. Дніпропетровська ОСОБА_1, іншим слідчим, які входять до групи слідчих у вказаному кримінальному провадженні, іншим працівникам органу досудового розслідування, визначених слідчим у вказаному кримінальному провадженні відповідним дорученням, тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні СФГ "Людмила", (код ЄДРПОУ 20273208) яке знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, с. Вербуватівка, вул. Набережна, 2, тобто можливість ознайомитись та отримати належним чином завірені копії: первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів СФГ "ЛЮДМИЛА" (код ЄДРПОУ 20273208) стосовно проведення фінансово-господарських взаємовідносин з контрагентами ТОВ "КАЛІПСО МЕДІА" (код ЄДРПОУ 39935414), ТОВ "РУНО-АГРО-ТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 40246713),ТОВ "ГЬОТС" (код ЄДРПОУ 39715792), ТОВ "ОІЛЕКСПОТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 40561749) ФГ "АГРО-2005" (код ЄДРПОУ 32414163), (договорів, додатків до договорів, додаткових угод, журналів-ордерів; оборотно-сальдових відомостей; книг обліку придбання і продажу товарів, робіт (послуг); доручень; товарно-транспортних документів; податкових накладних; реєстрів податкових накладних; накладних; рахунків; актів виконаних робіт (послуг) і прийому- передачі товару, робіт (послуг), платіжних документів; документів складського обороту; документів здачі товару, робіт (послуг) на збереження, правовстановлюючих документи на земельні ділянки, які використовуються СФГ "ЛЮДМИЛА", всі документи щодо реалізації СФГ "ЛЮДМИЛА" сільськогосподарської продукції, документів по збору вирощеної СФГ "ЛЮДМИЛА" у 2015-2016 роках сільськогосподарської продукції в яких зазначено об'єми продукції та інш., інші документи по вищевказаним діям, за період з 01.01.2016 року по 26.01.2017 року.

У задоволенні іншої частини клопотання - відмовити.

В разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: Г.В. Бєсєда

Дата ухвалення рішення26.01.2017
Оприлюднено02.02.2017

Судовий реєстр по справі —202/468/17

Ухвала від 26.01.2017

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєсєда Г. В.

Ухвала від 26.01.2017

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєсєда Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні