Ухвала
від 01.02.2017 по справі 569/1593/17
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/1593/17

УХВАЛА

01 лютого 2017 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1 , з участю старшого слідчого з ОВС 2-го ВРКП СУФР ГУ ДФС у Рівненській області капітана податкової міліції ОСОБА_2 , розглянувши клопотання, яке погоджене із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 , про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий з ОВС 2-го ВРКП СУФР ГУ ДФС у Рівненській області капітан податкової міліції ОСОБА_2 звернувся в суд із клопотанням, яке погоджене із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 , про проведення обшуку за адресою офісного приміщення ППФ «ВІВ» код 30923950 м. Рівне, вул. Міцкевича, 32, офіс 75 з метою виявлення речей та документів, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, а саме: документів фінансово-господарської діяльності ППФ «Вів» бухгалтерського та податкового обліку (контракти, договори, угоди, видаткові та податкові накладні, акти виконаних робіт, ТТН інше) щодо заготівлі, купівлі/продажу лісо деревини та подальшої її експорті за кордон, печатки та штампи; не заповненні документи із відтисками печаток та штампів; банківські документи (чекові книжки, платіжні картки, платіжні документи, засоби доступу до банківських рахунків), чорнова бухгалтерія; оргтехніка: комп`ютерна техніка, USB накопичувачі, флеш картки, які використовуються для здійснення злочину; телефонні апарати, що містять інформацію про контакти з контрагентами та причетних осіб в ході здійснення незаконної господарської діяльності та які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні та свідчать про незаконну діяльність, направлену на умисне ухилення від сплати податків; грошові кошти, одержанні злочинним шляхом; реєстраційні, установчі та документи господарської діяльності підконтрольних всіх фізичних осіб підприємців задіяних у заготівлі, купівлі/продажу лісо деревини та подальшої її експорті за кордон.

В обґрунтування клопотання вказував, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.205-1 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в період з 2014 р. по даний час невстановленими слідством особами в інтересах ППФ «ВІВ» (код 30923950, м.Костопіль, вул. Рівненська, 107) з метою заниження податкових зобов`язань зі сплати податків, здійснено реєстрацію ряду фізичних осіб-підприємців за винагороду, при цьому господарська діяльність ними не здійснювалась, що підтверджується поясненнями та допитами громадян ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 .

Протягом 2014-2016 р.р. від імені фізичних осіб-підприємців, невстановленими слідством особами експортовано до країн Європи лісо деревину твердолистяних порід при цьому експорт проведено за договором комісії з ППФ «Вів», де останній є комісіонером і здійснював експорт від імені фізичних осіб-підприємців, кошти від нерезидентів перераховувались на розрахунковий рахунок комісіонера ППФ «ВІВ», які в подальшому перераховуються на розрахункові рахунки фізичних осіб-підприємців, з яких невстановленими слідством особами здійснювалось зняття готівкових коштів через банкомати.

Проведеними слідчими (розшуковими) діями встановлено, що реєстрацію ФОП було здійснено в інтересах ППФ «Вів». 29.09.2016 за адресою здійснення господарської діяльності ППФ «Вів» готельний комплекс « ІНФОРМАЦІЯ_1 », АДРЕСА_1 проведено обшук, в ході якого виявлено та вилучено документи фінансово-господарської діяльності ряду ФОП, бланки документів, чисті аркуші паперу із відтисками печаток ФОП ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , печатки ФОП ОСОБА_5 , ОСОБА_12 , ОСОБА_11 від імені яких здійснювався експорт лісо деревини до країн Європи.

Оглядом вилучених документів встановлено, що лісо продукція, яка експортується за договором комісії ППФ «Вів» має незаконне походження. Так, керівник ППФ «Вів» ОСОБА_13 , маючи печатки та бланки із відтисками печаток ФОП, які зареєстровані за винагороду, використовує їх у злочинній схемі по мінімізації податкових зобов`язань ППФ «Вів» до бюджету, шляхом укладання із ФОП без їх відома договори комісії по експорту лісо продукції за кордон та оформленням операцій купівлі (заготівлі) деревини від останніх.

Крім того, досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні встановлено, що ОСОБА_14 за винагороду реєструє матеріально не забезпечених осіб ФОП, отримує від їх імені доручення на представлення інтересів перед третіми особами та в подальшому разом із печаткою передає для керівника ППФ «Вів» для нібито укладання із фізичними ФОП без їх відома договори комісії по експорту лісо продукції за кордон, а також з подальшим оформленням операцій купівлі (заготівлі) деревини та її експорту, з метою приховання фактичного походження деревини та мінімізації сплати податків до бюджету.

У зв`язку із вищевикладеним з метою здобуття відомостей щодо злочинної діяльності службових осіб ППФ «Вів» та невстановлених осіб, в ході досудового розслідування виникла необхідність у встановлені: кола всіх осіб причетних до скоєння вказаного злочину; документів по проведених фінансово-господарських операціях купівлі/продажу лісо деревини, чорнові записи щодо отримання (надання) винагороди за реєстрацію ФОП та здійснення від їх імені господарської діяльності, документів щодо експорту до країн Європи лісо деревини твердолистяних порід, чорнових записів, незаповнених документів із відтисками печаток та штампів, чорнової бухгалтерії, комп`ютерної техніки, фінансово-господарських документів, предметів і речей, оригіналів первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів, початків, штампів, які мають значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження та можуть бути використані як доказ у кримінальному провадженні.

В ході забезпечення супроводження матеріалів кримінального провадження працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Рівненській області встановлено, що вищевказані документи знаходяться за адресою здійснення господарської діяльності ППФ «Вів»: готельний комплекс « ІНФОРМАЦІЯ_1 », АДРЕСА_1 .

Згідно інформаційної довідки з «Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно» №78931290 від 26.01.2017 майно, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , а саме готельний комплекс « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на праві власності належить ТОВ«Волиньінвестбуд» (код 34396581).

Покликаючись на викладені обставини, слідчий просить клопотання задовольнити.

Ознайомившись з матеріалами справи, заслухавши слідчого, приходжу до наступного висновку.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення,а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Тому з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 234-235,309 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого з ОВС 2-го ВРКП СУФР ГУ ДФС у Рівненській області капітана податкової міліції ОСОБА_2 , яке погоджене із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 , про проведення обшуку - задовольнити.

Надати слідчим слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області: старшому слідчому з ОВС ОСОБА_2 , старшому слідчому з ОВС ОСОБА_15 , старшому слідчому з ОВС ОСОБА_16 , старшому слідчому з ОВС ОСОБА_17 , старшому слідчому з ОВС ОСОБА_18 , старшому слідчому з ОВС ОСОБА_19 , старшому слідчому з ОВС ОСОБА_20 , старшому слідчому з ОВС ОСОБА_21 , старшому слідчому з ОВС ОСОБА_22 дозвіл на проведення обшуку за адресою офісного приміщення ППФ «ВІВ» код 30923950 м. Рівне, вул. Міцкевича, 32, офіс 75 з метою виявлення речей та документів, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, а саме: документів фінансово-господарської діяльності ППФ «Вів» бухгалтерського та податкового обліку (контракти, договори, угоди, видаткові та податкові накладні, акти виконаних робіт, ТТН інше) щодо заготівлі, купівлі/продажу лісо деревини та подальшої її експорті за кордон, печатки та штампи; не заповненні документи із відтисками печаток та штампів; банківські документи (чекові книжки, платіжні картки, платіжні документи, засоби доступу до банківських рахунків), чорнова бухгалтерія; оргтехніка: комп`ютерна техніка, USB накопичувачі, флеш картки, які використовуються для здійснення злочину; телефонні апарати, що містять інформацію про контакти з контрагентами та причетних осіб в ході здійснення незаконної господарської діяльності та які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні та свідчать про незаконну діяльність, направлену на умисне ухилення від сплати податків; грошові кошти, одержанні злочинним шляхом; реєстраційні, установчі та документи господарської діяльності підконтрольних всіх фізичних осіб підприємців задіяних у заготівлі, купівлі/продажу лісо деревини та подальшої її експорті за кордон.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.02.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу64463742
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —569/1593/17

Ухвала від 01.02.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні