Ухвала
від 01.02.2017 по справі 569/1273/17
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/1273/17

УХВАЛА

01 лютого 2017 року м.Рівне

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Головчак М.М., розглянувши клопотання слідчого Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області лейтенанта поліції Шевчука Т.О., яке погоджено із прокурором Рівненської місцевої прокуратури Гуменюком В., про тимчасовий доступ до оригіналів документів та можливість їх тимчасового вилучення,

в с т а н о в и в:

Слідчий Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області Шевчук Т.О. звернувся в суд із клопотанням, яке погоджено із прокурором Рівненської місцевої прокуратури Гуменюком В., про тимчасовий доступ до документів КП Спецкомбінат - ритуальна служба (код ЄРДПОУ 05478841), яке знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. Курчатова, 24, а саме до установчих документів КП Спецкомбінат - ритуальна служба , документів, що підтверджують призначення на посаду директора КП Спецкомбінат - ритуальна служба ОСОБА_3 та якими передбачені його функціональні обов'язки, - з можливістю зробити копії, а також до документів в яких містяться вільні зразки підпису ОСОБА_3, документів щодо участі КП Спецкомбінат - ритуальна служба у закупівлі проведеної Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Рівненської міської ради предметом яких були послуги з організації похоронів і суміжних послуг, доставка померлих на судово-медичну експертизу, захоронення безрідних в м. Рівне за 2015-2016 роки, договорів про закупівлю послуг укладених між Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Рівненської міської ради та КП Спецкомбінат - ритуальна служба з додатками, актів виконаних робіт, рахунків, специфікацій, рахунки-фактури, накладних, податкових накладних, видаткових ордерів, платіжних доручень, касових документів, оборотно-сальдових відомостей щодо надання послуги з організації похоронів і суміжних послуг, доставка померлих на судово-медичну експертизу, захоронення безрідних в м. Рівне за 2015-2016 роки, інших документів, щодо використання спеціалізованої бригади по доставці померлих на судово-медичну експертизу, захоронення безрідних, додаткові послуги при їх захороненні, маршрутних листів та інші документів, що підтверджують витрати згідно вище зазначених договорів, - з можливістю їх вилучення.

В обґрунтування клопотання зазначив, що 27.12.2016 року до Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області надійшло повідомлення з Рівненської місцевої прокуратури про те, що моніторингом мережі інтернет та інформації засобами масової інформації, Рівненською місцевою прокуратурою виявлено статтю інформаційного порталу 4 влада щодо можливих незаконних дій службових осіб комунального підприємства Спецкомбінат - ритуальна служба під час участі у закупівлях проведених Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення - привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, передбачене ч. 2 ст. 191 КК України. Відомості внесені до ЄРДР за №12016180010008953 від 27.12.2016 року.

Документи, доступ до яких необхідно отримати у разі їх вилучення будуть використані в якості об'єкта дослідження, для проведення почеркознавчої експертизи, економічної експертизи та слугуватимуть підтвердженням або спростуванням факту привласнення, розтрати або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовими особами КП Спецкомбінат - ритуальна служба своїм службовим становищем.

Покликаючись на викладені обставини,слідчий просить клопотання задовольнити.

Представник КП Спецкомбінат - ритуальна служба на виклик суду не прибув, про час і місце розгляду клопотання був повідомлений у встановленому законом порядку, про причини неприбуття не повідомив. Неприбуття за судовим викликом особи,у володінні якої знаходяться речі і документи,без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч.2 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст.163 КПК України , слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи,що документи,доступ до яких необхідно отримати, будуть використані для встановлення істини по справі, для повного всебічного та об'єктивного розслідування кримінального правопорушення, слідчий суддя вважає, що наявні всі підстави для задоволення такого клопотання.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.131,132,159-166 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області Шевчуку Т.О. тимчасовий доступ до документів КП Спецкомбінат - ритуальна служба (код ЄРДПОУ 05478841), яке знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. Курчатова, 24, а саме до установчих документів КП Спецкомбінат - ритуальна служба , документів, що підтверджують призначення на посаду директора КП Спецкомбінат - ритуальна служба ОСОБА_3 та якими передбачені його функціональні обов'язки, - з можливістю зробити копії, а також до документів в яких містяться вільні зразки підпису ОСОБА_3, документів щодо участі КП Спецкомбінат - ритуальна служба у закупівлі проведеної Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Рівненської міської ради предметом яких були послуги з організації похоронів і суміжних послуг, доставка померлих на судово-медичну експертизу, захоронення безрідних в м. Рівне за 2015-2016 роки, договорів про закупівлю послуг укладених між Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Рівненської міської ради та КП Спецкомбінат - ритуальна служба з додатками, актів виконаних робіт, рахунків, специфікацій, рахунки-фактури, накладних, податкових накладних, видаткових ордерів, платіжних доручень, касових документів, оборотно-сальдових відомостей щодо надання послуги з організації похоронів і суміжних послуг, доставка померлих на судово-медичну експертизу, захоронення безрідних в м. Рівне за 2015-2016 роки, інших документів, щодо використання спеціалізованої бригади по доставці померлих на судово-медичну експертизу, захоронення безрідних, додаткові послуги при їх захороненні, маршрутних листів та інші документів, що підтверджують витрати згідно вище зазначених договорів, - з можливістю їх вилучення.

На вимогу володільця особою, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів.

Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя М.М.Головчак

Дата ухвалення рішення01.02.2017
Оприлюднено07.02.2017
Номер документу64463856
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до оригіналів документів та можливість їх тимчасового вилучення

Судовий реєстр по справі —569/1273/17

Ухвала від 01.02.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М. М. М.

Ухвала від 01.02.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні