Ухвала
від 02.02.2017 по справі 295/1216/17
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/1216/17

1-кс/295/510/17

УХВАЛА

Іменем України

02.02.2017 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду міста Житомира ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні винесене в кримінальному провадженні №32016060000000038 від 14 липня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212-1 КК України слідчим з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Житомирській області ОСОБА_3 , України погоджене старшим прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Житомирської області ОСОБА_4 , клопотання про проведення обшуку, та додані до клопотання матеріали, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з указаним клопотанням, посилаючись на те, що Слідчим управлінням ФР ГУ ДФС у Житомирській області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню №32016060000000038 від 14 липня 2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212-1 КК України.

У ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що службові особи ТОВ «Аркапласт» (код ЄДР 35646626), в наслідок виплати не облікованої заробітної плати працівникам підприємства, ухилились від сплати єдиного соціального внеску на загальнообов`язкове соціальне страхування на суму 4132тис.грн., що становить особливо великі розміри.

Так під час досудового розслідування по кримінальному провадженню встановлено, що службові особи ТОВ «Аркапласт» з метою ухилення від сплати податків, платежів та зборів, які встановлені законодавством України здійснюють шляхом перерахування грошових коштів на банківські рахунки працівників виплати не облікованої заробітної плати працівникам підприємства.

Відповідно баз даних ГУ ДФС у Житомирський області «Податковий блок» встановлено, що ТОВ «Аркапласт» здійснює свою діяльність за адресою м. Київ. вул.. Сім`ї Сосніних 9.

На вказаному адресі зберігається документи фінансово-господарської діяльності ТОВ «Аркапласт» щодо виплати не облікованої заробітної плати працівникам підприємства, а саме: договори з працівниками підприємства, додатки до договорів з працівниками підприємства; табелі робочого часу, відомості про сплату заробітної плати працівникам підприємства, чорнові записи щодо сплати службовими особами ТОВ «Арка пласт» не облікованої заробітної плати працівникам підприємства, платіжні доручення стосовно сплати не облікованої заробітної плати працівникам підприємства, грошові кошти якими здійснюється розрахунок не облікованої заробітної плати працівникам підприємства, комп`ютерна техніка на магнітних носіях якої міститься інформація стосовно виплати не облікованої заробітної плати працівникам ТОВ «Аркапласт», предмети, які зберегли відомості щодо осіб, які вчинили кримінальне правопорушення та сприяли його вчиненню або інші дані, які можуть бути використані як докази (системи відеонагляду, мобільні пристрої зв`язку та інші) інші знарядь та засоби вчинення злочину, гроші, цінності, та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом, які являються джерелом доказів та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні.

Згідно інформаційної довідки №78191775 від 16.01.2017 року з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчужень об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, приміщення за адресою: м. Київ. вул.. Сім`ї Сосніних 9, на праві власності належить ТОВ «ЕТЗ» (код ЄДР 39951059), ТОВ «ВАЛГОЛД Україна» (код ЄДР 37921546), ПП «Прогрес Т» (код ЄДР 19126666), ТОВ «Д.М.Т.» (код ЄДР 37922754) та іншим власникам на праві обтяження, оренди.

Документи фінансово-господарської діяльності ТОВ «Аркапласт, що планується відшукати, а саме: договори з працівниками підприємства, додатки до договорів з працівниками підприємства; табелі робочого часу, відомості про сплату заробітної плати працівникам підприємства, чорнові записи щодо сплати службовими особами ТОВ «Аркапласт» не облікованої заробітної плати працівникам підприємства, платіжні доручення стосовно сплати не облікованої заробітної плати працівникам підприємства, грошові кошти якими здійснюється розрахунок не облікованої заробітної плати працівникам підприємства, комп`ютерна техніка на магнітних носіях якої міститься інформація стосовно виплати не облікованої заробітної плати працівникам ТОВ «Аркапласт», предмети, які зберегли відомості щодо осіб, які вчинили кримінальне правопорушення та сприяли його вчиненню або інші дані, які можуть бути використані як докази (системи відеонагляду, мобільні пристрої зв`язку та інші) інші знарядь та засоби вчинення злочину, гроші, цінності, та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом, які являються джерелом доказів та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні, являються джерелом доказів та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні, тобто містять відомості, щодо осіб причетних до скоєння злочину та кваліфікації їх дій, а тому існує реальна загроза їх знищення.

Заслухавши слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Пунктом 7 ч. 3 ст. 234 КПК України передбачено, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Зважаючи на те, що відшукувані речі мають значення для досудового розслідування, оскільки можуть бути доказами під час судового розгляду, а також існує наявність достатніх підстав вважати, що відшукувані речі знаходяться за вказаною адресою, тому клопотання слідчого ґрунтується на вимогах закону і підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчому з ОВС ВКР СУ ФР ГУ ДФС у Житомирській області ОСОБА_3 , та особам, які будуть діяти за дорученням (постановою), слідчим слідчої групи, на проведення обшуку за адресою: м. Київ. вул.. Сім`ї Сосніних 9, яке на праві власності належить ТОВ «ЕТЗ» (код ЄДР 39951059), ТОВ «ВАЛГОЛД Україна» (код ЄДР 37921546), ПП «Прогрес Т» (код ЄДР 19126666), ТОВ «Д.М.Т.» (код ЄДР 37922754) за місцем знаходження офісних та інших приміщень ТОВ «Аркапласт» (код ЄДР 35646626), в тому числі які орендовані в інших суб`єктів права власності або фактично ним використовуються, з метою відшукання та вилучення:

- договори з працівниками підприємства, додатки до договорів з працівниками підприємства;

- табелі робочого часу;

- відомості про сплату заробітної плати працівникам підприємства, чорнові записи щодо сплати службовими особами ТОВ «Аркапласт» не облікованої заробітної плати працівникам підприємства;

- платіжні доручення стосовно сплати не облікованої заробітної плати працівникам підприємства;

- грошові кошти якими здійснюється розрахунок не облікованої заробітної плати працівникам підприємства;

- комп`ютерна техніка на магнітних носіях якої міститься інформація стосовно виплати не облікованої заробітної плати працівникам ТОВ «Аркапласт»;

- предмети, які зберегли відомості щодо осіб, які вчинили кримінальне правопорушення та сприяли його вчиненню або інші дані, які можуть бути використані як докази (системи відеонагляду, мобільні пристрої зв`язку та інші)

- інші знарядь та засоби вчинення злочину, гроші, цінності, та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом, які являються джерелом доказів та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні

- печаток СГД з ознаками «ризикових» та чистих аркушів паперу з їх відтиском.

Ухвала оскарженню не підлягає.Строк дії ухвали до 01 березня 2017 року.

Слідчий суддя:

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення02.02.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу64479497
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —295/1216/17

Ухвала від 02.02.2017

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Полонець С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні