Ухвала
від 14.09.2009 по справі 12/74-09
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИ ВНИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна, 4/6, тел. 278-43-43

УХВАЛА

14.09.2009р. № 12/74-09

Окружний адміністративни й суд міста Києва у складі:

головуючого - судді Цвірк уна Ю.І.,

при секретарі Рудик Т.О.,

розглянувши у відкритому п опередньому судовому засіда нні адміністративну справу з а позовом ОСОБА_1 до Держа вної митної служби України п ро скасування постанови та з обов' язання вчинити певні д ії,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся в Окру жний адміністративний суд мі ста Києва з позовом до Держав ної митної служби України, в я кому просить скасувати поста нову Державної митної служби України від 07.03.2007 року, а справу про порушення митних правил №1001/10000/06 закрити.

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду міста Києва від 11.03.2009 року відкрито провадж ення у справі за даною позовн ою заявою.

В попередньому судовому за сіданні судом поставлено на обговорення питання про мож ливість розгляду даної справ и Окружним адміністративним судом міста Києва.

Представник відповідача з аявив клопотання про передач у даної справи до місцевого р айонного суду за предметною підсудністю.

Позивач та його представни к щодо передачі даної справи до місцевого районного суду не заперечили.

В суді виявилося, що розгляд та вирішення цієї справи в О кружному адміністративному суді міста Києва суперечити ме положенням процесуальног о закону.

Відповідно до п.2 ч.1 ст. 18 КАС У країни місцевим загальним су дам як адміністративним суда м підсудні усі адміністратив ні справи з приводу рішень, ді й чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справ ах про притягнення до адміні стративної відповідальност і.

В силу ч.1 ст. 19 КАС України адм іністративні справи вирішую ться адміністративним судом за місцезнаходженням відпов ідача.

Згідно із частиною 2 статті 19 КАС України адміністративн і справи з приводу оскарженн я правових актів індивідуаль ної дії, а також дій чи бездіял ьності суб'єктів владних пов новажень, які стосуються інт ересів конкретної особи, вир ішуються адміністративними судами за місцем проживання (перебування, знаходження) по зивача.

Як встановлено із документ ів у справі, позивач проживає (перебуває, знаходиться) за ад ресою: АДРЕСА_1., що є в Соло м' янському районі міста Киє ва. При цьому позивачем оскар жується те, що стосується кон кретно його інтересів. Крім т ого, оскаржувана постанова с тосується накладення на О СОБА_1 адміністративного ст ягнення у вигляді штрафу.

Тож в силу положень КАС Укра їни ця адміністративна справ а не може вирішуватися окруж ним адміністративним судом.

Таким чином, є підстави вваж ати, що позивачем подано позо в до Окружного адміністратив ного суду міста Києва з недот риманням правил предметної п ідсудності.

Пунктом 2 ч.1 ст. 22 КАС України в становлено, що суд передає ад міністративну справу на розг ляд іншого адміністративног о суду, якщо після відкриття п ровадження у справі виявилос я, що провадження у справі від крито без дотримання правил предметної підсудності.

За таких обставин, суд прихо дить до висновку, що дана спра ва підлягає передачі до місц евого загального суду, а саме до Солом' янського районног о суду міста Києва.

На основі викладеного, керу ючись ч.1 ст.22 КАС України,

УХВАЛИВ:

1. Справу за позовом ОСОБ А_1 до Державної митної служ би України про скасування по станови та зобов' язання вчи нити певні дії передати до Солом' янського районного с уду міста Києва.

2. Строк і порядок набрання с удовим рішенням законної сил и встановлені у статті 254 Коде ксу адміністративного судоч инства України, якщо інше не в становлено цим Кодексом.

3. Заява про апеляційне оска рження ухвали суду першої ін станції подається протягом п 'яти днів з дня проголошення у хвали. Якщо ухвалу було поста новлено без виклику особи, як а її оскаржує, то строк поданн я заяви про апеляційне оскар ження обчислюється з дня отр имання нею копії ухвали. Апел яційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом десяти днів після п одання заяви про апеляційне оскарження. Заява і скарга по даються до адміністративног о суду апеляційної інстанції у порядку, що передбачені ста ттею 186 Кодексу адміністратив ного судочинства України.

Суддя Цвіркун Ю.І.

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення14.09.2009
Оприлюднено18.10.2010
Номер документу6449251
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —12/74-09

Ухвала від 14.09.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Цвіркун Ю.І.

Ухвала від 27.04.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Цісельський О.В.

Ухвала від 18.05.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Цісельський О.В.

Рішення від 03.06.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Цісельський О.В.

Ухвала від 10.09.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Л.А.

Рішення від 02.07.2009

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Кожухар М.С.

Ухвала від 15.06.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Л.А.

Ухвала від 01.06.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Л.А.

Ухвала від 03.06.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Л.А.

Ухвала від 03.06.2009

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Кожухар М.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні