Ухвала
від 27.01.2017 по справі 638/1173/17
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 638/1173/17

Провадження № 1-кс/638/349/17

27.01.2017 року Дзержинський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

слідчого слідчого управління ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого слідчого управління ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 про обшук, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015220480003956, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, -

встановив:

26.01.2017 року до Дзержинського районного суду м. Харкова надійшло вищевказане клопотання, про проведення обшуку в приміщенні, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , що відповідно довідки № 78262157 з Державного реєстру прав на нерухоме майно, належить на праві власності ОСОБА_4 , з метою відшукання печаток, штампів, чорнових записів, комп`ютерних та електронних носіїв інформації, бухгалтерської та іншої фінансової документації, бланків документації, не облікованих грошових коштів, що здобуті в результаті незаконної діяльності ТОВ «Медара» (код ЄДРПОУ 38412858), ТОВ «Добра Аптека Плюс» (код ЄДРПОУ 37878957), ТОВ «Омега-ХФК» (код ЄДРПОУ 38160864), ФО-П ОСОБА_4 (і.п.н. НОМЕР_1 ), ФО-П ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_2 ), ФО-П ОСОБА_6 (і.п.н. НОМЕР_3 ), а також інших предметів та документів, що мають суттєве значення для проведення досудового розслідування та які в подальшому можуть мати доказове значення по кримінальному провадженню.

Обгрунтовуючи своє клопотання тим, що у травні 2015 року КЗОЗ «ЦМЕД та МК», проведено відкриті конкурсні торги стосовно закупівлі 12 найменувань гумових шин та камер для автомобілів швидкої медичної допомоги. Згідно протоколу розкриття пропозиції конкурсних торгів № 2 від 07.05.2015 року у закупівлях приймали участь ТОВ «Сотін груп» з пропозицією вартості товару 917,2 тисяч гривень та ТОВ ВКФ «Електронтехсервіс ЛТД» з пропозицією вартості товару 891, тисяч гривень. За результатами оцінки вищевказаних пропозицій посадовими особами КЗОЗ «ЦМЕД та МК» в результаті зловживання своїми службовими повноваженнями переможцем конкурсних торгів було визнано ТОВ ВКФ «Електронтехсервіс ЛТД» не зважаючи на те, що вартість запропонованої зазначеним суб`єктом підприємницької діяльності продукції було завищено на суму 205272 гривні.

Під час досудового розслідування в рамках виконання доручення в наданого в порядку ст. 40 КПК України, спрямованого на викриття порушень чинного законодавства в галузі охорони здоров`я на території Харківської області, співробітниками оперативного управління ГУ ДФС в Харківській області встановлено ряд підприємств, а саме: ТОВ «Медара» (код ЄДРПОУ 38412858), ТОВ «Добра Аптека Плюс» (код ЄДРПОУ 37878957), ТОВ «Омега-ХФК» (код ЄДРПОУ 38160864), ФО-П ОСОБА_4 (і.п.н. НОМЕР_1 ), ФО-П ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_2 ), ФО-П ОСОБА_6 (і.п.н. НОМЕР_3 ), які здійснюють діяльність з можливим порушенням податкового законодавства України, а саме: реалізацію медичних препаратів за готівковий рахунок без відображення фактичних обсягів реалізованої продукції у податковій звітності та відсутністю відповідних дозволів на їх реалізацію, а також здійснюють виплату заробітної плати в конвертах.

Було встановлено, що організатором вищезазначеної діяльності є гр-н ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , співорганізатором є гр-ка ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_3 , якій на праві власності належить автомобіль марки FORD Kuga 2013 р.в., білого кольору д.н.з. НОМЕР_4 , FORD Fiesta 2007 р.в., червоного кольору д.н.з. НОМЕР_5 . Бухгалтером є гр-ка ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_4 . Вся податкова звітність з вищезазначених підприємств подається до ГУ ДФС у Харківській області з однієї IP-адреси, а саме: НОМЕР_6 , інтернет провайдера ТОВ «Велтон Телеком».

В подальшому було встановлено, що тіньовий офіс розташований за адресою: АДРЕСА_1 , де здійснюється фінансово-господарська діяльність та зберігаються чорнові записи щодо фактичного обсягу реалізованої продукції та відомості щодо фактично виплаченої заробітної плати. Згідно отриманої довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно було встановлено, що будівля за адресою: АДРЕСА_1 належить на праві приватної власності гр-ну ОСОБА_4 . Складські приміщення розташовані за адресою, АДРЕСА_5 , де зберігаються медичні препарати та здійснюється їх відвантаження.

Під час здійснення оперативного супроводження досудового розслідування за кримінальним провадженням оперативними співробітниками ОУ ГУ ДФС в Харківській області встановлено, що вказаними вище суб`єктами господарювання з метою отримання неправомірної вигоди для себе та інших осіб застосовується робоча сила, в тому числі офіційно не працевлаштованих робітників, належним чином не допущених до виконання вказаних вище видів діяльності, що потягло наслідки у вигляді несплати до Державного бюджету України відповідних платежів та зборів.

Крім того, встановлено, що безпосереднім місцем здійснення реалізації гумових автомобільних шин за готівкові кошти, місцем зберігання бухгалтерської та іншої документації, що відображає протиправну діяльність зазначених вище суб`єктів господарювання є приміщення, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , що відповідно довідки № 78262157 з Державного реєстру прав на нерухоме майно, належить на праві власності ОСОБА_4 .

Крім того слідчий вказує на те, що виникала необхідність у відшуканні та приєднанні до матеріалів кримінального провадження предметів, що мають доказове значення для проведення досудового розслідування, а саме: печаток, штампів, чорнових записів, комп`ютерних та електронних носіїв інформації, бухгалтерської та фінансової документації, не облікованих грошових коштів, що здобуті в результаті незаконної діяльності, а також інших предметів та документів, що мають суттєве значення для проведення досудового розслідування та які в подальшому можуть мати доказове значення по кримінальному провадженню.

Згідно ч. 1ст. 107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

В судовому засіданні слідчий вимоги клопотання підтримав у повному обсязі з підстав, що викладені в ньому та просив його задовольнити.

Відповідно до ч. 1ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення.

Суддя, перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку слідчого, вважає доводи слідчого переконливими, а клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.234,235 КПК України, слідчий суддя, -

ухвалив:

Клопотання слідчого слідчого управління ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в приміщенні, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , що відповідно довідки № 78262157 з Державного реєстру прав на нерухоме майно, належить на праві власності ОСОБА_4 , з метою відшукання печаток, штампів, чорнових записів, комп`ютерних та електронних носіїв інформації, бухгалтерської та іншої фінансової документації, бланків документації, не облікованих грошових коштів, що здобуті в результаті незаконної діяльності ТОВ «Медара» (код ЄДРПОУ 38412858), ТОВ «Добра Аптека Плюс» (код ЄДРПОУ 37878957), ТОВ «Омега-ХФК» (код ЄДРПОУ 38160864), ФО-П ОСОБА_4 (і.п.н. НОМЕР_1 ), ФО-П ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_2 ), ФО-П ОСОБА_6 (і.п.н. НОМЕР_3 ), а також інших предметів та документів, що мають суттєве значення для проведення досудового розслідування та які в подальшому можуть мати доказове значення по кримінальному провадженню.

Строк дії ухвали встановити терміном на 30 діб, з дня отримання дозволу на проведення цієї слідчої (розшукової) дії.

Виконання ухвали покласти на слідчого слідчого управління ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення27.01.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу64497763
СудочинствоКримінальне
Сутьобшук, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015220480003956, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України

Судовий реєстр по справі —638/1173/17

Ухвала від 27.01.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Подус Г. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні