Ухвала
від 13.01.2017 по справі 569/365/17
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 569/365/17

13 січня 2017 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області Денисюк П.Д., розглянувши клопотання слідчого Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області лейтенанта поліції ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до речей і документів (інформації),

ВСТАНОВИВ:

Слідчий Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області лейтенант поліції ОСОБА_1 за погодженням із прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів (інформації), які знаходяться в ПАТ КБ «Приватбанк» м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, 50 та містять відомості, які можуть становити банківську таємницю.

В обґрунтування клопотання вказав, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016180010006712 від 24.09.2016р. внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

Із матеріалів клопотання вбачається, що службові особи ПП Західміськбуд та ФОП ОСОБА_3 протягом 2015 року проводили фінансово-господарські операції з відділом освіти Рівненської районної державної адміністрації, предметом яких було проведення будівельно-монтажних робіт в школах Рівненського району.

Встановлено, що ФОП ОСОБА_3 діючи за попередньою змовою зі службовими особами ПП Західміськбуд (будучи пов'язаними між собою) протягом 2-4 кварталу 2015 року, зловживаючи службовим становищем, шляхом внесення недостовірних відомостей до офіційних документів (довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат форми № КБ-3 та актів приймання виконаних будівельних робіт форми № КБ-2в), чим завищили вартість будівельно-монтажних робіт в частині витрат на заробітну плату на суму 70 239,82 грн.

З метою встановлення сум завданих збитків державі під час здійснення фінансово-господарської діяльності посадовими особами ПП Західміськбуд та ФОП ОСОБА_3 при проведенні БМР, які фінансувались за рахунок бюджетних коштів, працівниками відділу боротьби з відмиванням доходів одержаних злочинним шляхом ГУ ДФС у Рівненській області проведено дослідження фінансово-господарської діяльності, в ході якого встановлено, що вказані фінансово-господарські операції призвели до заволодіння бюджетними коштами на загальну суму 70 239,82 грн.

Документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати- документи, які містять відомості про відкриття особових рахунків, про рух грошових коштів із розшифровкою надходжень грошових коштів, призначень платежів та зазначенням підстав проведення операцій стосовно рахунків ПП Західміськбуд (код ЄДРПОУ - 39853384) відкритих у ПАТ КБ Приватбанк за період з 01.01.2015 по 01.12.2016 роки, документи, які містять відомості про відкриття особових рахунків, про рух грошових коштів із розшифровкою надходжень грошових коштів, призначень платежів та зазначенням підстав проведення операцій стосовно рахунків фізичної особи-підприємця ОСОБА_3 (код РНОКПП - НОМЕР_1) відкритих у ПАТ КБ Приватбанк за період з 01.01.2015 по 01.12.2016 роки.

Підстави, що документи перебувають в ПАТ КБ Приватбанк (код ЄДРПОУ - 14360570) - відповідно до матеріалів кримінального провадження.

Значення документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні - мають істотне значення у даному кримінальному провадженні, та є джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням або спростуванням факту розтрати майна службовими особами ПП Західміськбуд та ФОП ОСОБА_3 вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Можливість використання як доказів відомостей, що містяться в документах - всі вище перелічені документи до яких необхідний тимчасовий доступ, у разі їх вилучення, будуть використані в якості об'єкта дослідження, для проведення економічної експертизи та слугуватимуть підтвердженням або спростуванням факту розтрати майна службовими особами ПП Західміськбуд та ФОП ОСОБА_3 вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Обґрунтування необхідності вилучення документів - необхідно для надання їх в якості об'єкта дослідження для підтвердженням або спростуванням факту розтрати майна службовими особами ПП Західміськбуд та ФОП ОСОБА_3 вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Представник ПАТ КБ «Приватбанк» до суду не прибув, про час і місце розгляду клопотання був повідомлений у встановленому законом порядку, про причини неприбуття не повідомив.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання підлягає до задоволення із наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв'язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв'язку, без їх вилучення.

Згідно з ч.5 ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Частиною 6 ст.163 КПК України регламентовано, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що вказані ним речі і документи знаходяться в ПАТ КБ «Приватбанк» (м. Дніпро вул. Набережна Перемоги, 50) містять охоронювану законом таємницю (банківську таємницю), мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, оскільки необхідні для призначення почеркознавчої експертизи, а відомості, що містяться в даних документах можуть бути використані як докази, також використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, слідчий суддя прийшов до висновку, що слід надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів (інформації).

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. ст. 131, 132, 159, 162-164 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл слідчому Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області лейтенанту поліції ОСОБА_1 на тимчасовий доступ до речей і документів (інформації), а саме до документів, які містять відомості про відкриття особових рахунків, про рух грошових коштів із розшифровкою надходжень грошових коштів, призначень платежів та зазначенням підстав проведення операцій стосовно рахунків ПП Західміськбуд (код ЄДРПОУ - 39853384) відкритих у ПАТ КБ Приватбанк за період з 01.01.2015р. по 01.12.2016р. , документів, які містять відомості про відкриття особових рахунків, про рух грошових коштів із розшифровкою надходжень грошових коштів, призначень платежів та зазначенням підстав проведення операцій стосовно рахунків фізичної особи-підприємця ОСОБА_3 (код РНОКПП - НОМЕР_1) відкритих у ПАТ КБ Приватбанк за період з 01.01.2015 по 01.12.2016 роки, які знаходяться в ПАТ КБ «Приватбанк» м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, 50, з можливістю вилучити їх (здійснити їх виїмку).

На вимогу володільця особою, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів.

Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення13.01.2017
Оприлюднено08.02.2017
Номер документу64521856
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів (інформації

Судовий реєстр по справі —569/365/17

Ухвала від 13.01.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П.Д. П. Д.

Ухвала від 13.01.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні