Ухвала
від 25.01.2017 по справі 569/893/17
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 569/893/17

25 січня 2017 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області Денисюк П.Д., розглянувши клопотання заступника начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у Рівненській області ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у Рівненській області капітан податкової міліції ОСОБА_1 за погодженням із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області ОСОБА_2, звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України за адресою м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 12/2, з можливістю вилучити їх (здійснити їх виїмку).

В обґрунтування клопотання вказав, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню №32015180000000067 щодо службових осіб Представництва Тодіні Конструціоні ОСОБА_3П.А. (код ЄДР 26603641) за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Із матеріалів клопотання вбачається, що cлужбові особи Представництва Тодіні Коструціоні ОСОБА_3П.А. неправомірно сформували податковий кредит з податку на додану вартість шляхом документального відображення в бухгалтерському та податковому обліках проведення сумнівних фінансово-господарських операцій з СПД, що має ознаки фіктивності без реального настання їх правових наслідків, а саме: ТОВ Ліра Солюшн (код ЄДР 39626404).

Дослідженням спеціалістів ГУ ДФС у Рівненській області від 12.11.2015 №28/17-00-16/26603641, щодо діяльності Представництва Тодіні Коструціоні ОСОБА_3П.А. при здійсненні фінансово-господарських операцій по придбанню порошку мінерального та виготовленню проектно-вишукувальних робіт у ТОВ Ліра Солюшн , за період квітень, травень та червень 2015 року встановлено, що посадові особи Представництва, відобразили у складі податкового кредиту придбання товарів на суму ПДВ в розмірі 5255546,6 грн., що призвело до завдання ймовірних збитків державі по сплаті ПДВ у вказаному розмірі.

Окрім того, працівниками ГУ ДФС у Рівненській області в ході документальної перевірки Представництва Тодіні Коструціоні ОСОБА_3П.А. з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період з 01.01.2014 по 30.06.2016 виявлено порушення норм податкового законодавства при проведені фінансово-господарських операцій із ТОВ "Актив Альянс" (код ЄДР 39382201), ТОВ "ОСОБА_4 груп" (код ЄДР 38195860), ТОВ "Спец-Дог-Монтаж" (код ЄДР 39811365) та іншими щодо включення витрат та завищення податкового кредиту на суму ПДВ по нереальним господарським операціям із вказаними СПД.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, Представництво "Тодіні Коструціоні ОСОБА_3П.А." створене відповідно до чинного законодавства України згідно з установчими документами та на підставі Рішення акціонерного товариства "Тодіні Коструціоні ОСОБА_3П.А." (Todini Construzioni Generali S.P.A.), зареєстрованого згідно із законодавством Республіки Італія. Також, Міністерством економіки України видане свідоцтво про державну реєстрацію представництва "Тодіні Коструціоні ОСОБА_3П.А." від 23.08.2007 за №3969 - ІІІ, яке здійснює свої функції згідно з законодавством України.

Основними функціональними обов'язками Представництва є представлення інтересів Компанії нерезидента на території України з питань виконання умов Договору на будівництво автодоріг за державним замовленням України, а саме Державної служби автомобільних доріг України.

З метою встановлення обставини діяльності Представництва Тодіні Конструціоні ОСОБА_3П.А. на території України, осіб, якими здійснювалась реєстрація Представництва, кому надавались доручення щодо представництва інтересів підприємства та вчинення дій від його імені, отримання вільних зразків почерку та підписів службових осіб товариства та представників, які необхідні для проведення почеркознавчих експертиз та інших слідчих дій, необхідно провести вилучення документів із матеріалів щодо реєстрації Представництва Тодіні Коструціоні ОСОБА_3П.А. в Україні, які знаходиться в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України за адресою: м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 12/2.

Враховуючи, що інформація, яка міститься в документах щодо реєстрації Представництва Тодіні Коструціоні ОСОБА_3П.А. має істотне значення для встановлення істини у кримінальному провадженні

Представник Міністерства економічного розвитку і торгівлі України до суду не прибув, про час і місце розгляду клопотання був повідомлений у встановленому законом порядку, про причини неприбуття не повідомив.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання слід задовольнити із наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Враховуючи, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі і документи (інформація) знаходяться в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України (м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 12/2) мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відомості, що містяться в даних речах і документах можуть бути використані як докази, не становлять собою речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, а іншим способом отримати до них доступ неможливо, слідчий суддя прийшов до висновку про наявність достатніх підстав для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю вилучити їх (здійснити їх виїмку).

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. ст. 131, 132, 159, 162-164 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл заступнику начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у Рівненській області капітану податкової міліції ОСОБА_1, старшому слідчому з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань СУФР ГУ ДФС у Рівненській області капітану податкової міліції ОСОБА_4 на тимчасовий доступ до документів щодо реєстрації Представництвом "Тодіні Коструціоні ОСОБА_3П.А." та подальших змін, а саме: заява з проханням про реєстрацію представництва, витяг з торговельного (банківського) реєстру країни місцезнаходження офіційно зареєстрованого головного органу управління іноземного суб'єкта господарської діяльності, довідку з банку, у якому відкрито рахунок іноземного

суб'єкта господарської діяльності, доручення на здійснення представницьких функцій в Україні, рішення про реєстрацію представництва, свідоцтво про реєстрацію представництва, документи щодо змін у найменуванні, керівництві представництва, організаційно-правовій формі, місцезнаходженні, складі іноземних співробітників, які знаходяться в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України за адресою м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 12/2, з можливістю вилучити їх (здійснити їх виїмку).

На вимогу володільця особою, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів.

Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення25.01.2017
Оприлюднено08.02.2017
Номер документу64521948
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —569/893/17

Ухвала від 04.04.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Рівненської області

Остапук В. І.

Ухвала від 04.04.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Рівненської області

Остапук В. І.

Ухвала від 25.01.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П.Д. П. Д.

Ухвала від 25.01.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні