Ухвала
від 03.02.2017 по справі 757/6375/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/6375/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 лютого 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУНПУкраїни ОСОБА_4 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

03 лютого 2017 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУНПУкраїни ОСОБА_4 , про проведення обшуку у приміщеннях Ніжинського міськрайонного відділу управління ДМС у Чернігівській області за адресою Чернігівська область, м. Ніжин, вул. Яворського 1, з метою відшукання і вилучення відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів на підставі ч. 1 ст. 107 КПК України не здійснювалась, оскільки таке клопотання не заявлялось.

Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий посилався на те, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні, внесеному 20.05.2016 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016000000000146 за фактом вчинення групою осіб у період з 26 березня по 8 квітня 2016 року несанкціонованого втручання до автоматизованих систем Державної фіскальної служби України, що призвело до зміни інформації та порушення встановленого порядку її маршрутизації, в результаті чого протиправно сформували податковий кредит для ряду суб`єктів підприємницької діяльності, чим заподіяли значну шкоду державі, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 361 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено 06.04.2016 року було здійснено несанкціонований доступ до внутрішньої мережі Державної фіскальної служби з метою внесення змін до бази даних (далі БД), що розміщена на сервері БД ANALYTICDB.STS.LOKAL для незаконної реєстрації в системі контролю СЕА ПДВ митної декларації по ТОВ «Стальенергомонтаж» код ЄДРПОУ 39781556 на підставі підробки документа, що в Автоматизованій системі митного оформлення «Інспектор» зареєстрований за іншим платником і на іншу суму ПДВ.

Несанкціоновані під`єднання до БД було виявлено 06.04.2016 близько 21год. Вказані підключення були здійсненні з серверу ASEDON-BDN з ІР адресою НОМЕР_1 , який знаходиться у внутрішній мережі ДФС. Для запобігання подальшого здійснення несанкціонованих змін у БД, адміністраторами БД було виконано від`єднання вищезазначених підключень та блокування облікових записів через які здійснювався доступ. Але в період часу з 1:11 до 04:30 07.04.2016 року були зафіксовані повторні спроби доступу VPN в зовнішню мережу (Інтернет - шлюз).

Фактичним виконавцем несанкціонованого втручання до АІС ДФС України є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .. Беручи до уваги те, що у приміщеннях Ніжинського міськрайонного відділу управління ДМС України у Чернігівській області за адресою Чернігівська область, м. Ніжин, вул. Яворського 1, знаходяться документи щодо оформлення та видачі паспорта серії НОМЕР_2 , який виданий 10.03.2011 року Ніжинським МВ УМВС України в Чернігівській області ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і можуть бути доказами під час судового розгляду.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно п. 6 ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості, зокрема, про особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться.

Заслухавши пояснення сторони кримінального провадження - слідчого, слідчий суддя дійшов висновку про відсутність підстав для надання дозволу на проведення обшуку, оскільки клопотання є передчасним, слідчим не надано доказів неможливості отримати вказані в клопотанні документи шляхом тимчасового доступу до вказаних документів та їх вилучення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Відмовити в задоволенні клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУНПУкраїни ОСОБА_4 про проведення обшуку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.02.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу64526494
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/6375/17-к

Ухвала від 03.02.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні