Ухвала
від 30.01.2017 по справі 607/833/17
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30.01.2017 Справа №607/833/17

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Грицай К.М., при секретарі судового засідання Григорусь О.М., за участю слідчого СВ ТРВП ТВП ГУНП в Тернопільській області Бачинського П.Р. , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання слідчого СВ ТРВП ТВП ГУНП в Тернопільській області Бачинського П.Р. , погодженого прокурором Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

До слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей та документів звернувся слідчий СВ ТРВП ТВП ГУНП в Тернопільській області Бачинський П.Р. , погодженого прокурором Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_1

Слідчий СВ ТРВП ТВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_2 в судовому засіданні клопотання підтримав та просив задовольнити з підстав, викладених у ньому. На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України просить розглянути дане клопотання в найкоротший строк та без участі працівників ТДВ Приватбуд .

Заслухавши доводи слідчого, вивчивши клопотання та надані до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

У провадженні слідчого відділення Тернопільського районного відділення поліції ТВП ГУНП в Тернопільській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016210180000681 від 18 листопада 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України - підроблення документів.

Невідома особа Відділу освіти Тернопільської РДА та ТДВ "Приватбуд", внесли неправдиві відомості до ОСОБА_1 виконаних робіт №24 від 26.11.2015 та №49 від 24.12.2015 щодо виконання робіт з капітального ремонту приміщення ДНЗ "Кобзарик" за адресою вул. Енергетична, 11А, смт. В. Березовиця, Тернопільського району.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що працівниками ТДВ Приватбуд було складено дефектні акти, акти виконаних робіт, зведені кошторисні розрахунки, локальні кошториси, акти приймання виконаних будівельних робіт примірної форми № КБ-2в, розрахунки загальновиробничих витрат, в які були внесені неправдиві дані щодо обсягу та якості виконаних робіт.

У зв'язку із цим, в ході досудового розслідування кримінального провадження виникла необхідність в отримані тимчасового доступу до оригіналів Дефектного акту №24 На капітальний ремонт приміщень дитячого садка-ясел в смт. В. Березовиця , ОСОБА_1 №2 від 24.12.2015 Виконаних робіт з технічного нагляду з капітального ремонту приміщень дитячого садка-ясел в смт. В. Березовиця , Дефектного акту №49 На капітальний ремонт приміщень дитячого садка-ясел в смт. В. Березовиця , Локального кошторису на будівельні роботи №49 Капітальний ремонт приміщень дитячого садка-ясел в смт. В. Березовиця , ОСОБА_1 №49 від приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2015 року примірної форми № КБ-2в, платіжного доручення №4 від 24 грудня 2015 року, платіжного доручення №5 від 24 грудня 2015 року, платіжного доручення №2 від 26 листопада 2015 року, платіжного доручення №1 від 29 вересня 2015 року, договорів укладених між відділом освіти Тернопільської РДА та ТДВ Приватбуд щодо здійснення капітального ремонту приміщення дитячого садка-ясел смт. В. Березовиця, зведених кошторисних розрахунків, розрахунків загальновиробничих витрат, з можливістю їх вилучити, з метою проведення почеркознавчих експертиз та експертиз технічного дослідження документів, з приводу належності підписів у вказаних документах та відтисків печатки, запобіганню пошкодження та знищення оригіналів даних документів.

Слідчий обґрунтовує своє клопотання тим, що оригінали вказаних документів мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також те, що наведені документи будуть використаний в кримінальному проваджені як докази, та зокрема те, що іншим чином їх отримати неможливо, тому є необхідність в отриманні тимчасового доступу до Дефектного акту №24 На капітальний ремонт приміщень дитячого садка-ясел в смт. В. Березовиця , ОСОБА_1 №2 від 24.12.2015 Виконаних робіт з технічного нагляду з капітального ремонту приміщень дитячого садка-ясел в смт. В. Березовиця , Дефектного акту №49 На капітальний ремонт приміщень дитячого садка-ясел в смт. В. Березовиця , Локального кошторису на будівельні роботи №49 Капітальний ремонт приміщень дитячого садка-ясел в смт. В. Березовиця , ОСОБА_1 №49 від приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2015 року примірної форми № КБ-2в, платіжного доручення №4 від 24 грудня 2015 року, платіжного доручення №5 від 24 грудня 2015 року, платіжного доручення №2 від 26 листопада 2015 року, платіжного доручення №1 від 29 вересня 2015 року, договорів укладених між відділом освіти Тернопільської РДА та ТДВ Приватбуд щодо здійснення капітального ремонту приміщення дитячого садка-ясел смт. В. Березовиця, зведених кошторисних розрахунків, розрахунків загальновиробничих витрат, що знаходяться у володінні ТДВ Приватбуд (ЄДРПОУ 05478278, вул. Текстильна, 32, м. Тернопіль) з можливістю вилучення оригіналів даних документів з метою проведення почеркознавчих експертиз та експертиз технічного дослідження документів.

Відповідно до п.п. 1, 2 ч.5, ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Окрім цього, слідчий суддя відповідно до ч.7 ст.163 КПК України, в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Згідно ч.2 ст.9 КПК України прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов'язаний всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження.

Беручи до уваги вище викладене та враховуючи те, що вище вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин зазначеного кримінального правопорушення, із ними потрібно провести судову почеркознавчу експертизу та експертизи технічного дослідження документів, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 9, 159, 160, 162, 163, 164, 309 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання слідчого СВ ТРВП ТВП ГУНП в Тернопільській області Бачинського П.Р. , погодженого прокурором Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати слідчому СВ Тернопільського РВП Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_2, ст. о/у УЗЕ в Тернопільській області ДЗЕ Національної поліції України ОСОБА_3, ст. о/у УЗЕ в Тернопільській області ДЗЕ Національної поліції України ОСОБА_4 дозвіл на тимчасовий доступ до Дефектного акту №24 На капітальний ремонт приміщень дитячого садка-ясел в смт. В. Березовиця , ОСОБА_1 №2 від 24.12.2015 Виконаних робіт з технічного нагляду з капітального ремонту приміщень дитячого садка-ясел в смт. В. Березовиця , Дефектного акту №49 На капітальний ремонт приміщень дитячого садка-ясел в смт. В. Березовиця , Локального кошторису на будівельні роботи №49 Капітальний ремонт приміщень дитячого садка-ясел в смт. В. Березовиця , ОСОБА_1 №49 від приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2015 року примірної форми № КБ-2в, платіжного доручення №4 від 24 грудня 2015 року, платіжного доручення №5 від 24 грудня 2015 року, платіжного доручення №2 від 26 листопада 2015 року, платіжного доручення №1 від 29 вересня 2015 року, договорів укладених між відділом освіти Тернопільської РДА та ТДВ Приватбуд щодо здійснення капітального ремонту приміщення дитячого садка-ясел смт. В. Березовиця, зведених кошторисних розрахунків, розрахунків загальновиробничих витрат, що знаходяться у володінні ТДВ Приватбуд (ЄДРПОУ 05478278, вул. Текстильна, 32, м. Тернопіль), з можливістю вилучення оригіналів даних документів.

Строк дії ухвали встановити протягом місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення вказаних речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського

міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення30.01.2017
Оприлюднено08.02.2017
Номер документу64528531
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —607/833/17

Ухвала від 30.01.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 30.01.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 30.01.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 30.01.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні