Ухвала
від 28.12.2016 по справі 757/64522/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/64522/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 грудня 2016 року Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого слідчого відділу Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві провадження за клопотанням старшого слідчого слідчого відділу ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий слідчого відділу Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням погодженим із прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання старший слідчий ОСОБА_3 посилається на те, що слідчим відділом Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 2016101110000142, внесеному 29.08.2016 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України.

Згідно матеріалів клопотання, досудовим розслідуванням встановлено, що у період 2013-2015 років невстановлені особи медіа холдингу «Мультимедіа Інвест Груп», до складу якого входили: ТОВ «Медіа Репортер» (код ЄДРПОУ 38726494), яке здійснювало видавництво щотижневого журналу «Вести.Репортер»; ТОВ «Вісті Мас-Медіа» (код ЄДРПОУ 8619841), яке здійснювало видавництво щоденної газети «Вести», та ТОВ «Мультимедіа Інвест Груп» (код ЄДРПОУ 38619841), за попередньою змовою групою осіб, здійснили розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій, метою яких є зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Крім того, встановлено, що керівником медіа холдингу «Мультимедіа Інвест Груп» на той час був громадянин України ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючий за адресами: АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 , котрий на даний час займає посаду головного редактору Інтернет-видання «Старана.UA», що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, буд. 77-А.

Надані матеріали кримінального провадження № 22016101110000142 дають підстави вважати, що відшукуванні речі та документи, перебувають у володінні ОСОБА_4 за місцем його фактичного проживання за адресою: АДРЕСА_2 .

Тому, з метою отримання доказів можливої причетності до вчинення даного злочину

ОСОБА_4 та інших осіб, збереження речей та документів, які в подальшому можуть бути визнані речовими доказами у даному кримінальному провадженні та призначення комплексу необхідних криміналістичних експертиз існує необхідність у проведенні обшуку за місцем його фактичного проживання за адресою: АДРЕСА_2 , з метою відшукання речей та документів, які містять заклики до вчинення дій метою яких є зміни (зміна) меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, персональних електронно-обчислювальних машин, ноутбуків, електронних накопичувачів інформації та мобільних телефонів із електронними відомостями про вчинення вказаного кримінального правопорушення; блокнотів, записників та аркушів паперу, на яких наявні рукописні або машинописні записи щодо вчинення вказаного кримінального правопорушення та інших речей та документів, на яких містяться сліди (інформація) про вчинення вказаного злочину.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, відомості про об`єкт нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_2 , відсутні.

Заслухавши думку слідчого в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, приходжу до наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що слідчим відділом Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 2016101110000142, внесеному 29.08.2016 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України.

У відповідності до положень ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Приймаючи до уваги обставини вчинення злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст. 234 КПК України, приходжу до висновку про наявність правових підстав для проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_2 , де можуть знаходитись речі і документи, вказані слідчим у клопотанні про дозвіл на обшук, а від так, клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого слідчого відділу Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку - задовольнити.

Надати дозвіл слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні № 22016101110000142 на проведення обшуку квартири за адресою: АДРЕСА_2 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання, вилучення речових доказів, документів, знарядь кримінального правопорушення, а саме: речей та документів, які містять заклики до вчинення дій метою яких є зміни (зміна) меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, персональних електронно-обчислювальних машин, ноутбуків, електронних накопичувачів інформації та мобільних телефонів із електронними відомостями про вчинення вказаного кримінального правопорушення, в тому числі заклики до вчинення дій метою яких є зміни (зміна) меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України; блокнотів, записників та аркушів паперу, на яких наявні рукописні або машинописні записи щодо вчинення вказаного кримінального правопорушення, в тому числі заклики до вчинення дій метою яких є зміни (зміна) меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України та інших речей та документів, на яких містяться сліди (інформація) про вчинення вказаного злочину, в тому числі заклики до вчинення дій метою яких є зміни (зміна) меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Визначити строк дії ухвали тривалістю 30 днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Перший примірник - в матеріали клопотання.

Другий примірник - виданий старшому слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.12.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу64529837
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/64522/16-к

Ухвала від 28.12.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Тарасюк К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні