Постанова
від 30.09.2010 по справі 2а-2915/10/1170
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(в порядку письмового провадження)

30 вересня 2010 року Справа № 2а-2915/10/1170

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Хилько Л.І., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом управління Пенсійного фонду України в Гайворонському районі до Відкритого акціонерного товариства Гайворонське ремонтно-транспортне підприємство про стягнення заборгованості по витратам на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 2 901 грн. 18 коп. за Списком № 2,

ВСТАНОВИВ:

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що відповідачу нараховано згідно розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті відповідно до пунктів б - з ст. 13 Закону України Про пенсійне забезпечення до відшкодування за період з квітня по червень 2010 року суму витрат 2901,18 грн., у тому числі: за квітень - 965,24 грн., за травень - 965,24 грн., за червень-970,70 грн. Відповідачу надіслані повідомлення про сплату боргу № 18 від 07.05.2010 на суму 965 грн. 24 коп., № 25 від 07.06.2010 на суму 965 грн. 24 коп., № 27 від 07.07.2010 року на суму 970 грн.70 коп. Оскільки відповідач не сплатив зазначені у повідомленнях суми боргу, не оскаржив повідомлення в судовому порядку борг (недоїмка) підлягає стягненню в судовому порядку при цьому заходи досудового врегулювання не застосовуються.

Відповідач не направив на адресу суду заперечень з приводу позовних вимог, доказів сплати заборгованості, або інших доказів в обґрунтування її відсутності.

Дослідивши письмові докази по справі, з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, суд прийшов до висновку про задоволення позовних вимог виходячи з наступного.

Згідно пункту б ст. 13 Закону України Про пенсійне забезпечення на пільгових умовах мають право на пенсію за віком незалежно від місця останньої роботи працівники зайняті повний робочий день на роботах зі шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України і за результатами атестації робочих місць:

чоловіки -після досягнення 55 років і при стажі роботи не менше 25 років, з них не менше 12 років 6 місяців на зазначених роботах;

жінки -після досягнення 50 років і при стажі роботи не менше 20 років, з них не менше 10 років на зазначених роботах. Працівникам, які мають не менше половини стажу роботи з шкідливими і важкими умовами праці, пенсії на пільгових умовах призначаються із зменшенням віку, передбаченого статтею 12 цього Закону, на 1 рік за кожні 2 роки 6 місяців такої роботи чоловікам і за кожні 2 роки такої роботи -жінкам.

Відповідно до пункту 2 Прикінцевих положень Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування підприємства, установи, організації з коштів, призначених на оплату праці, вносять до Пенсійного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій особам, які були зайняті повний робочий день на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списом № 1 виробництв, робіт, професій і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, починаючи з дня набрання чинності цим Законом, у розмірі 20 відсотків з наступним збільшенням її щороку на 10 відсотків до 100- відсоткового розміру відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку цих пенсій до набуття права на пенсію за віком відповідно до цього Закону.

Згідно Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, яка затверджена постановою правління Пенсійного фонду України 19.12.2003 р. № 21-1 відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування .

Відповідно до пунктів 6-1, 6-7 вказаної Інструкції, відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування у розмірі 20 відсотків від фактичних витрат на виплату та доставку цих пенсій, з наступним збільшенням на 10 відсотків до 100 відсотків розміру відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку цих пенсій до набуття права на пенсію за віком.

Для платників, зазначених у п.п. 2.1.1 п. 2.1 Інструкції відшкодуванню підлягають 100 % фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених особам, які працювали або працюють на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників та за результатами атестацій робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсій за віком на пільгових умовах.

Розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається щорічно в повідомленнях про розрахунок сум фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до ч.2 Прикінцевих положень Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування , які надсилаються підприємствам до 20 січня поточного року.

Підприємства щомісяця до 25 -го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

У разі призначення пенсій на пільгових умовах особам, які мають необхідний стаж роботи не за місцем призначення цієї пенсії орган Пенсійного фонду за місцем призначення цієї пенсії надсилає повідомлення для зазначених підприємств у двох примірниках через орган Пенсійного фонду за місцезнаходженням цього підприємства. Відшкодування сум фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, у такому разі здійснюється підприємством на рахунки органу Пенсійного фонду за місцем його реєстрації.

За квітень-червень 2010 р. заборгованість ВАТ Гайворонське ремонтно-транспортне підприємство становить 2901 грн. 18 коп. по відшкодуванню пільгових пенсій за списком № 2, яка підтверджується розрахунком заборгованості (а.с. 13)

Відповідно до наведеного, суд приходить до висновку, що факт заборгованості Відкритого акціонерного товариства Гайворонське ремонтно-транспортне підприємство по доставці та виплаті пільгових пенсій в сумі 2 901 грн. 18 коп. підтвердився в ході судового розгляду.

На підставі викладеного, враховуючи те, що відповідачем не надано доказів сплати заборгованості, або інших доказів в обґрунтування її відсутності, суд вважає позовні вимоги управління Пенсійного фонду України в Гайворонському районі Кіровоградської області про стягнення з Відкритого акціонерного товариства Гайворонське ремонтно-транспортне підприємство 2 901 грн. 18 коп. заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій такими, що підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 41, 86, 94, 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов задовольнити в повному обсязі.

2. Стягнути з Відкритого акціонерного товариства Гайворонське ремонтно-транспортне підприємство , код ЄДРПОУ 03750183, вул. Леніна, 2/2, с. Хащувате, Гайворонський район, Кіровоградська область, заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 2 901 грн.18 коп. (дві тисячі дев'ятсот одна грн. 18 коп.) на користь управління Пенсійного фонду в Гайворонському районі р/р 256033011224, ВАТ Державний ощадний банк України м. Кіровоград МФО 323475, код 20650013.

Постанова суду набирає законної сили в порядку та строки, передбачені ст. 254 КАС України.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з дня отримання копії постанови.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_1

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.09.2010
Оприлюднено07.02.2017
Номер документу64536551
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2915/10/1170

Постанова від 30.09.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 30.09.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 19.08.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 09.08.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні