Ухвала
від 25.01.2017 по справі 757/4331/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/4331/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 січня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

25.01.2017 в провадження слідчого судді надійшло клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , погоджене із прокурором відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 , про надання дозволу на проведення обшуку у квартирі, що належить на праві власності ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації як на паперових, так і на електронних носіях відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання документів, у тому числі підроблених, з приводу участі ТОВ Фірма «Валтек» у конкурсних торгах, що проводились Міністерством юстиції України у 2013 році, документів щодо укладення і договорів між ТОВ Фірма «ВАЛТЕК» і ТОВ «ВЕРБЕНА-М», ТОВ «НОРМАН ТРЕЙД НЬЮ», ТОВ «ДАЙМОНД ТРЕЙД», ТОВ «МАКРОЛОДЖИК, інших документів (договорів, додатків до них, специфікацій) із зразками підписів службових осіб ТОВ «ІНВЕСТЕК ПЛЮС», ТОВ «ПРЕМІУМ ЛАЙФ», ТОВ «ФЄНІКС ЛТД», ТОВ «ГЄРМЄС ЛТД», ТОВ «ТІ ЕЛ СІ ТРЕЙДІНГ», ТОВ «ЕКСПОІМКОМ», ТОВ «ТОРГСНАБ КОМПАНІ», ТОВ «ГЛОБАЛ-ТРЕЙД-КАПІТАЛ», ТОВ «БІЗНЕСПРОМ ТРЕЙД», ТОВ «ФЛАМЕНГО», ТОВ «БУДСНАБ КОМПАНІ», ТОВ «ТРАНСІМПЕКС КОМПАНІ», ТОВ «МОУШЕН», ТОВ «СПЕЦТОРГ МАРКЕТ», ТОВ «КОМЕРЦТРЕЙД ЛТД», ТОВ «ГЛОБАЛТОРГ КОМПАНІ», ТОВ «ПРЕМІУМ-ОІЛ», ТОВ «ПРЕМІУМ ЮКРЕЙН», ТОВ «ВЄЛЄС ТРЕЙД», ТОВ «ФАВОРІТ ГРАНД», ТОВ «ЮЛСТЕР КОМПАНІ», ТОВ «СОКРАТ ПРЕМІУМ», ТОВ «ГРУП ДИРЕКТ ЛТД», ТОВ «ПРЕМІУМ ЛАЙФ», ТОВ «ІНВЕСТЕК ПЛЮС», ТОВ «ГОЛДМЕНСАКС», ТОВ «АЗИМУТ СЕРВІС», ТОВ «БІЗНЕСТОРГ ЛТД»,ТОВ «АГРОСТОК ЛІМІТЕД», ТОВ «ГЕЛЕКСІ ЛТД», ТОВ «ГОЛДЕНТРЕЙД ЛТД», ТОВ «ДАНКО КОМПАНІ», ТОВ «ІНВЕСТЕК ПЛЮС», ТОВ «ПРЕМІУМ ЛАЙФ», ТОВ «ФЄНІКС ЛТД», ТОВ «ГЄРМЄС ЛТД» та їх контрагентів, флеш-накопичувачів, записників, CD-дисків, засобів зв`язку, чорнових записів, блокнотів, комп`ютерної техніки, жорстких дисків, ноутбуків, планшетів, печаток та штампів, грошових коштів, здобутих унаслідок вчинення кримінального правопорушення, банківських виписок, а також документів та договорів.

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що Генеральною прокуратурою України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12014100100005912 від 10.06.2014 за фактами розкрадання у 2013 2014 роках державних коштів, зловживання службовим становищем та службового підроблення службовими особами ТОВ Фірма «Валтек» за попередньою змовою зі службовими особами Міністерства юстиції України при закупівлі комп`ютерної техніки на суму 54,3 млн. грн., ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах ТОВ Фірма «Валтек» та створення ряду суб`єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, зокрема, цього товариства за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 366 КК України.

У ході здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні встановлено, що службові особи ТОВ Фірма «Валтек», використовуючи своє службове становище, у період 2013 2014 років за попередньою змовою зі службовими особами Міністерства юстиції України, заволоділи грошовими коштами, виділеними з державного бюджету на закупівлю цим Міністерством комп`ютерної техніки на суму 54, 3 млн. гривень.

Так, комітет з конкурсних торгів Міністерства юстиції України в порушення п. 3 ч. 1 ст. 29 Закону України «Про здійснення державних закупівель» взяв до розгляду й оцінки пропозиції конкурсних торгів ТОВ Фірма «Валтек» і ТОВ «Діавест енд Комплексні рішення», акцептував пропозицію ТОВ Фірма «Валтек» та всупереч ч. 1 ст. 30 цього Закону не відмінив торгів.

Крім того, встановлено, що службові особи ТОВ Фірма «Валтек» вступили в попередню змову зі службовими особами Міністерства юстиції України з метою привласнення та подальшого розподілу бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Згідно із заздалегідь розробленим планом службові особи Міністерства юстиції України повинні були забезпечити перемогу ТОВ Фірма «Валтек» у конкурсних торгах із закупівлі комп`ютерної техніки за завищеними цінами ? на суму 54,3 млн. гривень.

У свою чергу, службові особи ТОВ Фірма «Валтек» мали забезпечити перерахування бюджетних коштів у сумі 54,3 млн. грн. на рахунки суб`єктів господарської діяльності з ознаками фіктивності з метою їх подальшого конвертування у готівку та розподілу між учасниками злочинної схеми, а саме службовими особами Міністерства юстиції України та ТОВ Фірма «Валтек».

Також у ході досудового розслідування на підставі ухвали Печерського районного суду м. Києва від 11.07.2016 проведено документальну позапланову виїзну перевірку ТОВ Фірма «Валтек» з питань дотримання вимог податкового законодавства при взаємовідносинах з Міністерством юстиції України (код 00015622), ТОВ «МТІ» (код 13669756), ІП «Логін» (код 38204178), ТОВ «Норман Трейд Нью» (код 38473528), ТОВ «Даймонд Трейд» (код 34568233), ТОВ «Макролоджик» (код 35876881), ТОВ «Вербена-Н» (код 38150277), ТОВ «Діавест енд комплексні рішення» (код 37416186), ТОВ «Світові платіжні системи» (код 3842308) за період з 01.01.2013 по 31.12.2015.

Документальною позаплановою виїзною перевіркою встановлено порушення пп. 134.1.1 п. 134.1 ст. 134, п. 138.2 ст. 138 Податкового кодексу України, унаслідок чого занижено податок на прибуток на загальну суму 6 316 273,00 грн., та п.п. 198.1, 198.2, 198.3, 198.6 ст. 198, п.п. 201.1, 201.6, 201.10 ст. 201 цього Кодексу при здійсненні фінансово-господарської діяльності ТОВ Фірма «Валтек» у період 2013 ? 2014 років, у результаті чого занижено на 6 647 998,00 грн. суму податку на додану вартість, що підлягає сплаті до бюджету.

Також установлено, що ОСОБА_7 , продовжує свою злочинну діяльність на даний час, є директором або засновником ТОВ «ІНВЕСТЕК ПЛЮС», ТОВ «ПРЕМІУМ ЛАЙФ», ТОВ «ФЄНІКС ЛТД», ТОВ «ГЄРМЄС ЛТД» та отримавши у володіння установчі, реєстраційні документи, документи про відкриття банківських рахунків, ключі доступу до системи електронних платежів «Клієнт-Банк» та кліше круглих печаток, а також отримав можливість складати та видавати від імені зазначених підприємств підроблені первинні фінансово-господарські документи про безтоварні операції з продажу товарів, виконання робіт, надання послуг суб`єктам підприємницької діяльності реального сектору економіки, отримувати від цих суб`єктів господарювання безготівкові кошти в рахунок сплати нібито реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг та переводити їх у готівку, ухиляючись при цьому від сплати податків до Державного бюджету України.

Відповідно до інформації Департаменту інформаційних технологій ДФС України, отриманої в ході досудового розслідування, ТОВ «ІНВЕСТЕК ПЛЮС», ТОВ «ПРЕМІУМ ЛАЙФ», ТОВ «ФЄНІКС ЛТД», ТОВ «ГЄРМЄС ЛТД» відправляють податкову звітність з ІР-адреси НОМЕР_1 , яка розташована у будівлі по вул. Суворова, 4, на 2, 3, 4 та 5 поверхах також ТОВ «ТІ ЕЛ СІ ТРЕЙДІНГ», ТОВ «ЕКСПОІМКОМ», ТОВ «ТОРГСНАБ КОМПАНІ», ТОВ «ГЛОБАЛ-ТРЕЙД-КАПІТАЛ», ТОВ «БІЗНЕСПРОМ ТРЕЙД», ТОВ «ФЛАМЕНГО», ТОВ «БУДСНАБ КОМПАНІ», ТОВ «ТРАНСІМПЕКС КОМПАНІ», ТОВ «МОУШЕН», ТОВ «СПЕЦТОРГ МАРКЕТ», ТОВ «КОМЕРЦТРЕЙД ЛТД», ТОВ «ГЛОБАЛТОРГ КОМПАНІ», ТОВ «ПРЕМІУМ-ОІЛ», ТОВ «ПРЕМІУМ ЮКРЕЙН», ТОВ «ВЄЛЄС ТРЕЙД», ТОВ «ФАВОРІТ ГРАНД», ТОВ «ЮЛСТЕР КОМПАНІ», ТОВ «СОКРАТ ПРЕМІУМ», ТОВ «ГРУП ДИРЕКТ ЛТД», ТОВ «ПРЕМІУМ ЛАЙФ», ТОВ «ІНВЕСТЕК ПЛЮС», ТОВ «ГОЛДМЕНСАКС», ТОВ «АЗИМУТ СЕРВІС», ТОВ «БІЗНЕСТОРГ ЛТД»,ТОВ «АГРОСТОК ЛІМІТЕД», ТОВ «ГЕЛЕКСІ ЛТД», ТОВ «ГОЛДЕНТРЕЙД ЛТД», ТОВ «ДАНКО КОМПАНІ».

В ході досудового розслідування встановлено, що невстановлені на даний час особи отримавши у володіння установчі, реєстраційні документи, документи про відкриття банківських рахунків, ключі доступу до системи електронних платежів «Клієнт-Банк» та кліше круглих печаток, а також отримавши можливість складати та видавати від імені вищезазначених підприємств підроблені первинні фінансово-господарські документи про безтоварні операції з продажу товарів, виконання робіт, надання послуг суб`єктам підприємницької діяльності реального сектору економіки, отримувати від цих суб`єктів господарювання безготівкові кошти в рахунок сплати нібито реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг та переводити їх у готівку, ухиляючись при цьому від сплати податків до Державного бюджету України.

Обґрунтовуючи необхідність проведення обшуку у квартирі, що належить ОСОБА_8 на праві власності, слід зазначити, що наявність однакового алгоритму процесу існування та діяльності підприємств з моменту створення, який характеризується індивідуальними ознаками - однакових місць реєстрації в податкових органах та час реєстрації, реєстрація підприємств здійснювалась на одних і тих же громадян; відкриття банківських рахунків в одних банківських установах (ПАТ "АЛЬФА-БАНК", ПАT "ПУМБ", ПАТ "СБЕРБАНК", АТ "КБ "СОЮЗ", ПАТ "КБ "ФIНАНСОВИЙ ПАРТНЕР"); формування податкового кредиту та зобов`язань з ПДВ за рахунок фінансово-господарських операцій з однією групою підприємств; реєстрацію податкових накладних в електронному вигляді з однієї ІР-адреси, використання одного інтернет провайдера; невідповідність отриманих та реалізованих в адресу підприємств покупців товарів, робіт (послуг), зміна виду та умовний продаж товарів, безпідставне формування податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектору економіки, вказує на те, що вищевказані підприємства придбані та використовуються одними і тими ж невстановленими особами з метою прикриття зазначеної вище незаконної діяльності.

Поряд з цим, досудовим розслідуванням встановлено, що директором та співзасновником ТОВ «Бізнесторг ЛТД (код 40719622), ТОВ «Фламенго» (код 40237307), ТОВ «Груп Директ ЛТД» (код 40619938), ТОВ «Юлстер Компані» (код 40619767) є ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який безпосередньо здійснює управління підприємствами, має доступ до інформації про діяльність Товариств, фінансово-господарської діяльності останніх, контрагентів, квартальних, річних звітів та балансів.

Відповідно до витягу з державного реєстру речових прав на нерухоме майно, квартира, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , належить ОСОБА_6 на праві власності.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи, просив клопотання задовольнити.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Вислухавши думку прокурора, який підтримав клопотання, дослідивши надані в його обґрунтування матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню, оскільки наявні в матеріалах дані дають достатні підстави вважати, що вчинено кримінальне правопорушення, відшукувані слідчим речі і документи мають значення для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду і можуть знаходитися за місцем проведення обшуку, а саме за адресою: АДРЕСА_1 , разом з тим в задоволені клопотання в частині надання дозволу на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення грошових коштів, здобутих унаслідок вчинення кримінального правопорушення, а також документів та договорів, відмовити у зв`язку з необґрунтованістю та безпідставністю.

Разом з тим у разі виявлення під час обшуку майна, яке має значення для даного кримінального провадженні, його огляд і вилучення регламентовано ч. 7 ст.236 КПК України.

Відтак, клопотання підлягає частковому задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , погоджене прокурором відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , слідчим слідчої групи, на проведення обшуку у квартирі, що належить на праві власності ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації як на паперових, так і на електронних носіях відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання документів, у тому числі підроблених, з приводу участі ТОВ Фірма «Валтек» у конкурсних торгах, що проводились Міністерством юстиції України у 2013 році, документів щодо укладення і договорів між ТОВ Фірма «ВАЛТЕК» і ТОВ «ВЕРБЕНА-М», ТОВ «НОРМАН ТРЕЙД НЬЮ», ТОВ «ДАЙМОНД ТРЕЙД», ТОВ «МАКРОЛОДЖИК, інших документів (договорів, додатків до них, специфікацій) із зразками підписів службових осіб ТОВ «ІНВЕСТЕК ПЛЮС», ТОВ «ПРЕМІУМ ЛАЙФ», ТОВ «ФЄНІКС ЛТД», ТОВ «ГЄРМЄС ЛТД», ТОВ «ТІ ЕЛ СІ ТРЕЙДІНГ», ТОВ «ЕКСПОІМКОМ», ТОВ «ТОРГСНАБ КОМПАНІ», ТОВ «ГЛОБАЛ-ТРЕЙД-КАПІТАЛ», ТОВ «БІЗНЕСПРОМ ТРЕЙД», ТОВ «ФЛАМЕНГО», ТОВ «БУДСНАБ КОМПАНІ», ТОВ «ТРАНСІМПЕКС КОМПАНІ», ТОВ «МОУШЕН», ТОВ «СПЕЦТОРГ МАРКЕТ», ТОВ «КОМЕРЦТРЕЙД ЛТД», ТОВ «ГЛОБАЛТОРГ КОМПАНІ», ТОВ «ПРЕМІУМ-ОІЛ», ТОВ «ПРЕМІУМ ЮКРЕЙН», ТОВ «ВЄЛЄС ТРЕЙД», ТОВ «ФАВОРІТ ГРАНД», ТОВ «ЮЛСТЕР КОМПАНІ», ТОВ «СОКРАТ ПРЕМІУМ», ТОВ «ГРУП ДИРЕКТ ЛТД», ТОВ «ПРЕМІУМ ЛАЙФ», ТОВ «ІНВЕСТЕК ПЛЮС», ТОВ «ГОЛДМЕНСАКС», ТОВ «АЗИМУТ СЕРВІС», ТОВ «БІЗНЕСТОРГ ЛТД»,ТОВ «АГРОСТОК ЛІМІТЕД», ТОВ «ГЕЛЕКСІ ЛТД», ТОВ «ГОЛДЕНТРЕЙД ЛТД», ТОВ «ДАНКО КОМПАНІ», ТОВ «ІНВЕСТЕК ПЛЮС», ТОВ «ПРЕМІУМ ЛАЙФ», ТОВ «ФЄНІКС ЛТД», ТОВ «ГЄРМЄС ЛТД» та їх контрагентів, флеш-накопичувачів, записників, CD-дисків, засобів зв`язку, чорнових записів, блокнотів, комп`ютерної техніки, жорстких дисків, ноутбуків, планшетів, печаток та штампів, банківських виписок.

В іншій частині в задоволенні клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/4331/17-к

Примірник 2 та завірена копія надано старшому слідчому в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України ОСОБА_4

Виконавець: ОСОБА_1 .

25.01.2017

Дата ухвалення рішення25.01.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу64583276
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/4331/17-к

Ухвала від 25.01.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Москаленко К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні