Ухвала
від 07.02.2017 по справі 757/6364/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/6364/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 лютого 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Смик С.І. при секретарі Ковалевській М.І. за участю сторони кримінального провадження слідчого Карпець Р.І., розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах другого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Куцого С.В., про надання тимчасового доступу до речей та документів,

В С Т А Н О В И В :

03.02.2017 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах другого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Куцого С.В., погоджене прокурором першого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України Марущаком А.М. про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх завірених копій, які перебувають у володінні ПАТ "ДХЛ ІНТЕРНЕШНЛ Україна" (DHL Express: Україна) за адресою: 04074, м. Київ, вул. Лугова, буд. 9.

Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий вказав, що Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42014150020000020 від 20.03.2014 року стосовно службових осіб ПАТ Миколаївський суднобудівний завод Океан , які зловживаючи своїм службовим становищем та повноваженнями, діючи умисно за попередньою змовою групою осіб із невстановленими службовими особами інших юридичних осіб, у період з 2012-2016 років вчиняючи дії спрямовані на створення штучного кредиторського боргу товариства, умисно доводячи його до банкрутства, заволоділи майном ПАТ Миколаївський суднобудівний завод Океан , що спричинило тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди в особливо великих розмірах, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ст. 219, ст. 356, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 364-1, ч. 3 ст. 365-2 КК України.

Досудовим розслідування встановлено, що на даний час є достатні підстави вважати, що службовими особами ПАТ Миколаївський суднобудівний завод Океан , ТОВ Консалтинг-Гамма арбітражним керуючим ОСОБА_3 та іншими невстановленими особами здійснюється незаконне відчуження майна ПАТ МСЗ Океан в особливо великих розмірах.

На теперішній час ліквідатором ПАТ МСЗ Океан ОСОБА_3, що має свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №7 від 06.02.2013, в силу своїх повноважень, вчиняються активні дії в інтересах кредиторів з числа юридичних осіб, грошові зобов'язання перед якими виникли у ПАТ Миколаївський суднобудівний завод Океан на підставі незаконних договорів купівлі-продажу цінних паперів, договорів позики, договорів поставки тощо, а саме: ТОВ Шипінг плюс Лтд (ЄДРПОУ 36473820), ТОВ Денкорд АГ (ЄДРПОУ 31286783), ТОВ Консалтинг-Гамма (ЄДРПОУ 33873426), ТОВ Об'єднане реєстраційне підприємство (ЄДРПОУ 35230975), ТОВ Фінтехнології (ЄДРПОУ 33874456), ТОВ Грінволтрейд (ЄДРПОУ 36008774), бенефіціарними власниками яких є підприємства, що зареєстровані на Кіпрі.

Встановлено, що ОСОБА_3 здійснює переписку та переправлення документів з особами, які можливо причетні до вчинення кримінальних правопорушень з території України через підприємство, яке здійснює кур'єрську та поштову діяльність на території України - ПАТ ДХЛ ІНТЕРНЕШНЛ Україна (DHL Express: Україна), яке зареєстровано за адресою: 01010, м. Київ, вул. Івана Мазепи, будинок 11-Б, фактична адреса головного офісу підприємства знаходиться за адресою: 04074, м. Київ, вул. Лугова, буд. 9.

В ході досудового розслідування кримінального провадження виникла обґрунтована необхідність з'ясування усіх обставин, пов'язаних із здійсненням ОСОБА_3 діяльності ліквідатора ПАТ Миколаївський суднобудівний завод Океан .

Для з'ясування вищевказаних обставин, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, що відображують користування ОСОБА_3 в період з 01.01.2015 по 31.01.2017 включно послугами "ДХЛ ІНТЕРНЕШНЛ Україна" (DHL Express: Україна), які перебувають в головному офісі ПАТ "ДХЛ ІНТЕРНЕШНЛ Україна" (DHL Express: Україна) за адресою: 04074, м. Київ, вул. Лугова, буд. 9., з можливістю вилучити їх завірені копії.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання з підстав, в ньому зазначених.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя заслухавши пояснення слідчого, дослідивши в нарадчій кімнаті матеріали клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.2, 108, 160, 162-164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України старшому раднику юстиції Куцому Сергію Васильовичу на тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх завірених копій, які перебувають у володінні ПАТ "ДХЛ ІНТЕРНЕШНЛ Україна" (DHL Express: Україна) за адресою: 04074, м. Київ, вул. Лугова, буд. 9, а саме документів, що ґрунтовно відображують користування в період з 01.01.2015 по 31.01.2017 включно послугами "ДХЛ ІНТЕРНЕШНЛ Україна" (DHL Express: Україна) ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 (реєстри відправки-отримання поштової кореспонденції та товарів стосовно ОСОБА_3, квитанцій про оплату послуг, банківських виписок та інших розрахункових документів, інших документів, відомостей з електронних баз, систем, що місять детальну інформацію щодо змісту поштової кореспонденції та посилок відправлених та отриманих ОСОБА_3, дати, часу відправлення та отримання, даних осіб кому направлялись, ким отримувались та здійснювались оплати).

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей та документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: С.І. Смик

Ухвала виготовлена в 2-х примірниках

Примірник № 1 - знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/6364/17-к

Примірник № 2 - наданий слідчому Карпець Р.І.

Слідчий суддя: С.І. Смик

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення07.02.2017
Оприлюднено08.02.2017
Номер документу64583449
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/6364/17-к

Ухвала від 07.02.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

Ухвала від 07.02.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні