Ухвала
від 09.02.2017 по справі 692/135/17
ДРАБІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 692/135/17

Провадження № 1-кс/692/18/17

09.02.2017

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 лютого 2017 року смт. Драбів

Слідчий суддяДрабівського районного суду Черкаської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участюстаршого слідчого СВ Драбівського ВП Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ Драбівського ВП Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності,-

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СВ Драбівського ВП Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 за згодою із прокурором Драбівського відділу Золотоніської місцевої прокуратури звернулась до суду із клопотанням, в якому просить доручити Державній екологічній інспекції у Черкаській області провести позапланову перевірку суб`єкта господарювання ДСЛП «Київлісозахист», яке розташоване та здійснює свою господарську діяльність за адресою АДРЕСА_1 із складанням відповідних актів щодо встановлення правопорушень у частині дотримання екологічного законодавства під час здійснення порубки дерев на автодорозі Н Т -24-09 від М-03 Драбів-Золотоноша на відрізку КМ: 33+ 240-37=240 праворуч, при виїзді із смт.Драбів в напрямку с.Великий Хутір Драбівського району, надати можливість інспекторам Державної екологічної інспекції у доступі до документів, в яких виникне необхідність при перевірці та можливість робити з них копії для підтвердження висновків з предмету перевірки.

Органом розслідування клопотання мотивоване тим, що в його провадженні знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017250120000041 від 01.02.2017 року про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України службовими особами ДСЛП «Київлісозахист».

З пояснень слідчого, є дані щодо можливого злочину, вчиненого службовими особами вказаного підприємства, які зловживаючи службовим становищем, внесли до акту лісопатологічного і санітарного обстеження пришляхових насаджень завідомо недостовірні відомості про те, що пришляхові насадження в адміністративних межах Драбівської селищної ради на автодорозі Т-24-09 від М-03 Драбів-Золотоноша на відрізку КМ: 33+ 240-37=240 праворуч, при виїзді із смт.Драбів в напрямку с.Великий Хутір Драбівського району, знаходяться в незадовільному та небезпечному стані, загрожують безпеці дорожного руху, що в подальшому було використано як підставу для їх незаконної порубки.

Слідчий суддя, вислухавши пояснення слідчого, який підтримав клопотання, ознайомившись із матеріалами кримінального провадження, вважає, що клопотанняпідлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно ст. 92 КПК України, обов`язок доказування обставин кримінального правопорушення покладається на слідчого, прокурора. Сторона обвинувачення здійснює збирання доказів, у тому числі шляхом витребовування та отримання від органів державної влади актів перевірок (ч.2 ст.93 КПК України).

Із наведених норм слідує, що слідчий уповноважений призначати ревізії та перевірки у порядку, визначеному законом.

До компетенції Державної екологічної інспекції належить здійснення державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про охорону, захист, використання та відтворення лісів щодо законності вирубки, ушкодження дерев і чагарників (п.п 2 п.4 Положення про державну екологічну інспекції в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі, затвердженого наказом Мінекології №429 від 04.11.2011 року).

Порядок проведення перевірок контролюючими органами регламентовано Податковим кодексом України. Відповідно п.п.75.1.2 ст.75 ПК України, документальною перевіркою вважається зокрема перевірка, предметом якої є дотримання законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи. Згідно п.п.78.1.11 ст.78 Податкового кодексу України, підставою для проведення позапланової документальної перевірки є судове рішення слідчого судді.

За таких обставин оскільки Акт перевірки Державної екологічної інспекції може бути доказом у кримінальному провадженні та необхідність такої перевірки у кримінальному провадженні № 12017250120000041 доведена слідчим то необхідно надати дозвіл на проведення позапланової перевірки

ДСЛП «Київлісозахист» щодо дотримання законодавства у сфері охорони лісів.

Враховуючи, що у вищевказаному клопотанні слідчого та доданих до нього документах та в поясненнях слідчого вбачаються підстави для проведення вказаної перевірки та враховуючи те, що неможливо іншим способами довести обставини, які підтверджують або спростовують наявність злочину в діях службових осіб ДСЛП «Київлісозахист», акт перевірки може бути одним із основних доказів вини або невинуватості у провадженні, суд вважає, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 40, 110 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в :

Клопотання старшого слідчого СВ Драбівського ВП Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл Державній екологічній інспекції у Черкаській області на проведення позапланової документальної перевірки суб`єкта господарювання ДСЛП «Київлісозахист», яке розташоване та здійснює свою господарську діяльність за адресою Київська область Білоцерківський район село Фурси вул.Радянська 48 із складанням відповідних актів щодо встановлення правопорушень у частині дотримання екологічного законодавства під час здійснення порубки дерев на автодорозі Н Т -24-09 від М-03 Драбів-Золотоноша на відрізку КМ: 33+ 240-37=240 праворуч, при виїзді із смт.Драбів в напрямку с.Великий Хутір Драбівського району.

Під час проведення перевірки службові особи Державної екологічної інспекції у Черкаській області мають право на доступ до документів, які стосуються предмета перевірки з можливістю зняття з них копій.

Проведення позапланової документальної перевірки доручити Державній екологічній інспекції у Черкаській області.

Проведення перевірки не повинно порушувати нормального режиму роботи вказаного підприємства.

Встановити тривалість позапланової перевірки - 15 робочих днів з дня, визначеного наказом Державної екологічної інспекції у Черкаській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Драбівського районного суду ОСОБА_1

Ухвала оголошена 09 лютого 2017 року

СудДрабівський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення09.02.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу64616821
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —692/135/17

Ухвала від 09.02.2017

Кримінальне

Драбівський районний суд Черкаської області

Задорожній В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні