Ухвала
від 09.02.2017 по справі 708/116/17
ЧИГИРИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 708/116/17

Номер провадження № 2-а/708/7/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 лютого 2017 року

Суддя Чигиринського районного суду Черкаської області Івахненко О.Г., розглянувши матеріали справи за адміністративним позовом ОСОБА_1 в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, третя особа: служба у справах дітей Чигиринської районної державної адміністрації до Медведівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. М.Залізняка Чигиринської районної ради Черкаської області про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИЛА:

Позивач звернувся до суду із позовом до відповідача, в якому просить суд визнати дії директора Медведівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. М.Залізняка Чигиринської районної ради Черкаської області- Казначей І.В. протиправними т та такими, що не відповідають чинному законодавству України, порушують права позивача, як батька та права його дітей на забезпечення середньою освітою; зобов"язати директора Медведівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. М.Залізняка Чигиринської районної ради Черкаської області- Казначей І.В, виконати вимоги п.27 Положення про загальноосвітній навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 №778, надати особові справи ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3 (батьку), для переведення ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 до 5-А класу Черкаської ОСОБА_4 ступенів № 10 та ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_2, до 7-А класу Черкаської ОСОБА_4 ступенів № 10.

Ознайомившись з позовом, суддя дійшла висновку, що його не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства та у відкритті провадження слід відмовити з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст. 15 ЦПК України, суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи щодо захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин.

Згідно ст. 17 КАС України юрисдикція адміністративних судів поширюється на правовідносини, що виникають у зв'язку з здійсненням суб'єктом владних повноважень владних управлінських функцій, а також у зв'язку з публічним формуванням суб'єкта владних повноважень шляхом виборів або референдуму. Юрисдикція адміністративних судів поширюється на публічно-правові спори, зокрема:

1) спори фізичних чи юридичних осіб із суб'єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень (нормативно-правових актів чи правових актів індивідуальної дії), дій чи бездіяльності;

2) спори з приводу прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби;

3) спори між суб'єктами владних повноважень з приводу реалізації їхньої компетенції у сфері управління, у тому числі делегованих повноважень;

4) спори, що виникають з приводу укладання, виконання, припинення, скасування чи визнання нечинними адміністративних договорів;

5) спори за зверненням суб'єкта владних повноважень у випадках, встановлених Конституцією та законами України;

6) спори щодо правовідносин, пов'язаних з виборчим процесом чи процесом референдуму;

7) спори фізичних чи юридичних осіб із розпорядником публічної інформації щодо оскарження його рішень, дій чи бездіяльності у частині доступу до публічної інформації;

8) спори фізичних чи юридичних осіб щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності замовника у правовідносинах, що виникли на підставі Закону України "Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони", за виключенням спорів, повязаних із укладенням договору з переможцем переговорної процедури закупівлі, а також зміною, розірванням і виконанням договорів про закупівлю.

Відповідач за даним позовом не є субєктом владних повноважень, оскільки є комунальним закладом (код ЄДРПОУ:26322764).

Пунктом 15 частини 1 статті 3 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що публічна служба - це діяльність на державних політичних посадах, професійна діяльність суддів, прокурорів, військова служба, альтернативна (невійськова) служба, дипломатична служба, інша державна служба, служба в органах влади Автономної Республіки Крим, органах місцевого самоврядування.

Тому, не є публічною службою у розумінні КАС України діяльність керівників та інших працівників державних чи комунальних підприємств, установ, закладів та організацій.

Отже, вказане питання має вирішуватись в порядку цивільного судочинства.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 109 КАС України, суддя відмовляє у відкритті провадження в адміністративній справі якщо заяву не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

На підставі викладеного та керуючись п. 1 ч. 1, ч. 6 ст. 109 КАС України, -

УХВАЛИЛА :

У відкритті провадження за адміністративним позовом ОСОБА_1 в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, третя особа: служба у справах дітей Чигиринської районної державної адміністрації до Медведівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. М.Залізняка Чигиринської районної ради Черкаської області про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії -відмовити.

Роз'яснити ОСОБА_1, що розгляд справ даної категорії може бути вирішений за правилами цивільного судочинства.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду протягом п'яти днів з дня отримання її копії.

Суддя О.Г.Івахненко

СудЧигиринський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення09.02.2017
Оприлюднено14.02.2017
Номер документу64617326
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —708/116/17

Ухвала від 09.02.2017

Адміністративне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Івахненко О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні