Постанова
від 30.09.2009 по справі 2а - 12016/09/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

u

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел . 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 вересня 2009 р.

14 год. 40 хв. Справа № 2-а-12016/09/2170

Херсонський окружний адм іністративний суд у складі:

головуючого судді: Ковбій О.В.,

при секретарі: Попутько О.А .,

за участю:прокурора Павл енко І. В.,

представника позивача: Б ілоус І. А.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом

Прокурора Голопристансько го району Херсонської област і в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Голопристанському районі Херсонської області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відп овідальністю "Колос"

про стягнення заборговано сті в сумі 17 391, 75 грн.,

встановив:

Прокурор Голопристансько го району Херсонської област і в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Голопристанському районі Херсонської області звернулося до суду з адмініс тративним позовом до Сільськ огосподарського товариства з обмеженою відповідальніст ю "Колос" про стягнення заборг ованності до Пенсійного фонд у в сумі 17 391,75 грн.

У судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо гі підтримала в повному обся зі, позовні вимоги просила за довольнити. Представник Упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Голопристанському райо ні обгрунтував свої вимоги т им, що сільськогосподарське товариство з обмеженою відпо відальністю "Колос" є юридичн ою особою та платником страх ових внесків на загальнообов "язкове державне пенсійне ст рахування до Управління Пенс ійного фонду України в Голоп ристанському районі Херсонс ької області, однак СТОВ "Коло с" не перераховує кошти на заг альнообов"язкове державне пе нсійне страхування до Пенсій ного фонду.

Прокурор відділу прокурат ури Херсонської області Па вленко І. В. позовні вимоги п рокурора Голопристанського району Херсонської області підтримала в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з"явився , письмових заперечень на поз ов не надав, про дату та час су дового засідання позивач був повідомлений належним чином .

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення про курора Павленко І. В. та предст авника позивача, суд дійшов в исновку, що позов підлягає за доволенню з наступних підста в.

Згідно зі ст. ст. 14, 15 Закону Ук раїни "Про загальнообов"язко ве державне пенсійне страхув ання" № 1058, сільськогосподарсь ке товариство з обмеженою ві дповідальністю "Колос" є рабо тодавцем і страхувальником, яке зареєстроване в Управлін ні Пенсійного фонду України в Голопристанському районі Х ерсонської області як платни к страхових внесків і зобов"я зане сплачувати внески в пор ядку, розмірах і строках, пере дбачених цим Законом.

Відповідно до п. 2 ст. 17 Закону "Про загальнообов"язкове дер жавне пенсійне страхування" № 1058, страхувальник зобов"язан ий нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки і в повному обсязі стр ахові внески, а також подават и звітність територіальним о рганам Пенсійного фонду.

Згідно з п. 6 ст. 20 вищевказано го Закону, страхові внески, як і нараховані за відповідний базовий період, не пізніше, ні ж через 20 календарних днів, з д ня закінчення цього періоду підлягають сплаті незалежно від фінансового стану платн ика страхових внесків. Сільс ькогосподарське товариство з обмеженою відповідальніст ю "Колос" відповідно до свідоц тва про державну реєстрацію суб"єкта підприємницької дія льності - юридичної особи (іде нтифікаційний код 32629648) має пра вовий статус юридичної особи , зареєстровано юридичну осо бу 27 вересня 2003 року.

Управлінням Пенсійного фо нду України в Голопристанськ ому районі Херсонської облас ті до СТОВ "Колос" на підставі рішень № 185, 186 від 12 травня 2009 року було застосовано фінансові санкції та нараховано пеню з а несплату страхових внесків до Пенсійного фонду, які міст яться в матеріалах справи, су ма боргу по страховим внеска м сільськогосподарського то вариства з обмеженою відпові дальністю "Колос" складає 17391,75 г рн. Дані рішення 02.06.2009 року були направлені рекомендованим п оштовим повідомленням відпо відачу, про що свідчить напис на повідомленні про отриман ня рішень про про застосуван ня фінансових санкцій та пен і за несплату страхових внес ків.

Частиною 3 статті 106 Закону Ук раїни "Про загальнообов"язко ве державне пенсійне страхув ання" передбачено, що протяго м десяти робочих днів з дня од ержання вимоги про сплату бо ргу, страхувальник зобов"яза ний сплатити суми недоїмки.

Однак доказів про сплату ві дповідачем боргу по страхови х внесках до суду не надходил о. З наведених обставин, суд вв ажає позовні вимоги обгрунто ваними і такими, що підлягают ь задоволенню.

На підставі викладеного, ке руючись ст. ст. 8, 9, 12, 19, 158, 159, 161 - 163 КАС У країни, суд, -

постановив :

Адміністративний позов Пр окурора Голопристанського р айону Херсонськоїобласті в і нтересах держави в особі Упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в Голопристанському рай оні Херсонської області до с ільськогосподарського това риства з обмеженою відповіда льністю "Колос" про стягнення боргу по страхових внесках в сумі 17 391 гривень 75 коп. - задовол ьнити повністю.

Стягнути з Сільськогоспод арського товариства з обмеже ною відповідальністю "Колос" (75660, Херсонська область, Голоп ристанський район, с. Нововол одимирівка, вул. Леніна, б. 42) ко д ЄДРПОУ 32629648 заборгованність по страхових внесках на кори сть Управління Пенсійного фо нду України в Голопристанськ ому районі Херсонської облас ті (75600 Херсонська область м. Го ла Пристань, вул. Кірова, 8, р/р 2560 0301407 в Голопристанському відд іленні № 3249 ВАТ "Державний ощадбанк України" код 21295005 в су мі 17 391, 75 грн. (сімнадцять тисяч триста дев"яносто одна гривн я 75 коп.)

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Одеського апеляційного адм іністративного суду через су д першої інстанції шляхом по дачі в 10-денний строк з дня її п роголошення, а в разі складен ня постанови у повному обсяз і відповідно до ст. 160 КАС Украї ни - з дня складення в повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і подання після ц ього протягом 20 днів апеляцій ної скарги, з подачею її копій відповідно до кількості осі б, які беруть участь у справі.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги, якщо вони не були по дані у встановлені строки. У р азі подання апеляційної скар ги постанова, якщо її не скасо вано, набирає законної сили п ісля закінчення апеляційног о розгляду справи.

Суддя Ковбій О.В.

Дата ухвалення рішення30.09.2009
Оприлюднено16.12.2010
Номер документу6461917
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а - 12016/09/2170

Постанова від 30.09.2009

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні