Ухвала
від 06.02.2017 по справі 171/48/17
АПОСТОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 171/48/17

1-кс/171/72/17

У х в а л а

06 лютого 2017 року слідчий суддя Апостолівського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши винесене в кримінальному провадженні № 12017040410000046 слідчим СВ Апостолівського ВП Нікопольського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області лейтенантом поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Апостолівського відділу Нікопольської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , клопотання про дозвіл на проведення тимчасового доступу до речей і документів,

встановив:

06.02.2017 року слідчий СВ Апостолівського ВП Нікопольського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим прокурором прокуратури Апостолівського відділу Нікопольської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про дозвіл на отримання тимчасового доступу до документів, що містять інформацію про рух грошових коштів по розрахунковому рахунку ФОП ОСОБА_5 (ІПН НОМЕР_1 ) № НОМЕР_2 , відкритому в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »(МФО НОМЕР_3 ) у м. Кривий Ріг в період з 01.12.2016 по теперішній час, а саме: - придбання товарів і послуг за кошти з вказаного рахунку з використаннямсистем он-лайн оплати;

-зарахування коштів на вказаний рахунок, шляхи їх подальшого переказу, або виведення в готівковий обіг через касу;

- перелік платіжних карток прив`язаних до вказаного банківського рахунку та банківські операції, що здійснювались з їх використанням;

- номера мобільних телефонів до яких здійснювалась прив`язка платіжної картки по вказаному рахунку, відео ідентифікації користувача картки (при видачі);

- фото- відео зображення осіб, що здійснювали виведення коштів у готівковій обіг через термінали самообслуговування та місцезнаходження таких терміналів.

Вищевказане клопотання вмотивоване тим, що 10.01.2017 року СВ Апостолівського ВП НВП ГУ НП в Дніпропетровській області внесено відомості до ЄРДР № 12017040410000046 за повідомленням управління захисту економіки в Дніпропетровській області ДЗЕ НП України про те, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 , внесли завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт форми КБ-2В, з метою привласнення бюджетних грошових коштів, виділених на проведення ремонтів на території Апостолівського району Дніпропетровської області.

Під час досудового розслідування встановлено, що 27.12.2016 року між ІНФОРМАЦІЯ_3 в особі міського голови ОСОБА_6 та ФОП ОСОБА_5 укладено договір №ВАМР-944 на проведення робіт з капітального ремонту будинку культури « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) в м. Апостолове, Дніпропетровської області, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , на загальну суму 1064504, 00 грн. Після проведення комплексу вищевказаних робіт сторонами було підписано акти виконаних робіт форми КБ-2в за грудень 2016 року. За виконання вищевказаних робіт на розрахунковий рахунок ФОП ОСОБА_5 № НОМЕР_2 в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » м. Кривий Ріг, МФО НОМЕР_3 , замовником робіт було перерахованого бюджетні кошти в сумі 812290,06 гривень.

На даний час в рамках досудового розслідування виникла обґрунтована необхідність отримати дозвіл на тимчасовий доступ та можливість вилучення копій документів (їх електронних носіїв - оптичних дисків для лазерних систем зчитування), що містять інформацію про рух грошових коштів по розрахунковому рахунку ФОП ОСОБА_5 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 ( ІПН НОМЕР_1 ) № НОМЕР_2 , відкритому в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »(МФО НОМЕР_3 ) у м. Кривий Ріг в період з 01.12.2016 по теперішній час, а саме:

*придбання товарів і послуг за кошти з вказаного рахунку з використанням систем он-лайн оплати;

*зарахування коштів на вказаний рахунок, шляхи їх подальшого переказу або виведення в готівковий обіг через касу;

*перелік платіжних карток, прив`язаних до вказаного банківського рахунку та банківські операції, що здійснювались з їх використанням;

*номера мобільних телефонів, до яких здійснювалась прив`язка платіжної картки по вказаному рахунку, відео ідентифікації користувача картки (при видачі);

*фото- відео зображення осіб, що здійснювали виведення коштів у готівковій обіг через термінали самообслуговування та місцезнаходження таких терміналів.

Необхідність отримання інформації про рух грошових коштів по розрахунковому ФОП ОСОБА_5 обґрунтовується об`єктивною можливістю одержання в результаті тимчасового доступу матеріального носія, документів з відображеними на них інформаційними даними щодо фактів закупівель обладнання та матеріалів, необхідних для проведення ремонтних робіт за договором з ІНФОРМАЦІЯ_3 , часу проведення оплати за виконання робіт з капітального ремонту будинку культури « ІНФОРМАЦІЯ_4 », осіб, які фактично розпорядилися бюджетними грошовими коштами, виділеними на проведення ремонту, сум завданих збитків, встановлення причетних осіб.

Вказана інформація, після її отримання слідчим, може і буде використана під час досудового розслідування для встановлення обставини щодо:

*визначення належної правової кваліфікації кримінального правопорушення;

*часу та місця вчиненого кримінального правопорушення;

*виду і розміру шкоди, завданої кримінальним правопорушенням;

*обставин, що впливають на ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, характеризують особу підозрюваного;

* встановлення інших свідків події кримінального правопорушення, місць збереження речових доказів.

На даний час, в ході досудового розслідування виникла необхідність в проведенні судової експертизи економічної діяльності, для чого необхідно отримати документи, що містять інформацію про рух грошових коштів по розрахунковому рахунку ФОП ОСОБА_5 , на який в грудні 2016 року було здійснено перекази грошових коштів ІНФОРМАЦІЯ_5 згідно умов договорів підряду, з метою отримання даних для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до ст. 91, 92 КПК України обов`язок доказування обставин кримінального правопорушення, винуватості особи у його вчиненні, покладається на слідчого.

На підставі викладеного, з метою отримання даних для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, проведення судової експертизи, отримання документів для використання під час доказування винуватості посадових осіб у вчиненні кримінального правопорушення, враховуючи достатні підстави вважати, що вони знаходяться в володільця - ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) юридична адреса: АДРЕСА_3 ,слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

У відповідності до ч. 2 ст. 163 КПК України клопотання розлянуте без виклику осіб у володінні яких знаходяться речі та документи.

На підставі ст. ст. 115, 219 КПК України, з урахуванням тяжкості злочину та складності кримінального провадження, вважаю за необхідне встановити строк проведення вказаної слідчої дії протягом 30-ти діб з дня постановлення ухвали.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст. ст.159-164,309,369-372 КПК України, слідчий суддя

постановив:

Клопотання слідчого СВ Апостолівського ВП Нікопольського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 про дозвіл на проведення тимчасового доступу до речей і документів задовольнити.

Надати дозвіл слідчому Апостолівського ВП Нікопольського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 на отримання тимчасового доступу до до документів що містять інформацію про рух грошових коштів по розрахунковому рахунку ФОП ОСОБА_5 (ІПН НОМЕР_1 ) № НОМЕР_2 відкритому в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »(МФО НОМЕР_3 ) у м. Кривий Ріг в період з 01.12.2016 по теперішній час, а саме:

- придбання товарів і послуг за кошти з вказаного рахунку з використаннямсистем он-лайн оплати;

-зарахування коштів на вказаний рахунок, шляхи їх подальшого переказу, або виведення в готівковий обіг через касу;

- перелік платіжних карток, прив`язаних до вказаного банківського рахунку та банківські операції, що здійснювались з їх використанням;

- номера мобільних телефонів, до яких здійснювалась прив`язка платіжної картки по вказаному рахунку, відео ідентифікації користувача картки (при видачі);

- фото- відео зображення осіб, що здійснювали виведення коштів у готівковій обіг через термінали самообслуговування та місцезнаходження таких терміналів.

ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " за адресою: АДРЕСА_4 , забезпечити тимчасовий доступ ОСОБА_3 до вищезазначених документів та їх вилучення.

Термін дії даної ухвали - 30 днів з дня її винесення.

У випадку невиконання даної ухвали суд у відповідності дост.166 КПК Україниза клопотанням слідчого має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення вищевказаних речей.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудАпостолівський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення06.02.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу64628240
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —171/48/17

Ухвала від 09.02.2017

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 09.02.2017

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 06.02.2017

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 07.02.2017

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 07.02.2017

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 09.02.2017

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 12.01.2017

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 12.01.2017

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 12.01.2017

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні