Ухвала
від 10.02.2017 по справі 712/1504/17-к
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа №712/1504/17-к

Провадження №1-кс/712/668/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до речей і документів

10 лютого 2017 року м. Черкаси

Слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси Мельник І.О., з участю секретаря Хоменко А.В., прокурора Черкаської місцевої прокуратури Завгороднього О.О., розглянув винесене в кримінальному провадженні № 42017251010000012 від 27.01.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СВ Черкаського відділу поліції ГУ Національної поліції в Черкаській області перебуває кримінальне провадження № 42017251010000012 від 27.01.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Встановлено, що службовими особами ТОВ Компанія Метал Інвест неналежно виконуючи вимоги встановлених законодавством норм, умисно, всупереч вимогам ст. 40 Закону України Про регулювання містобудівної діяльності і рішення Черкаської міської ради № 2-621 від 23.06.2011 Про пайову участь (внесок) замовників у розвитку інженерно - транспортної інфраструктури м. Черкаси та в супереч інтересів громади м. Черкаси протягом 2011 -2012 років (період будівництва) не звернулися до Черкаської міської ради з метою укладення договору пайової участі, не уклали зазначений договір та не забезпечили прийняття товариством участі у розвитку інженерно - транспортної інфраструктури, що призвело до ненадходження в бюджет м. Черкаси від ТОВ Компанія Метал Інвест коштів в якості пайової участі у розвитку інженерно-транспортної інфраструктури м. Черкаси в сумі що в 250 та більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян, чим інтересам громади міста завдано значних збитків.

Крім того, листом від 06.07.2016 за № 2230-01-25 Департаментом архітектури та містобудування Черкаської міської ради зазначено, що ТОВ Черкасиспецсервіс не сплачено пайову участь у розвитку інженерно транспортної - інфраструктури м. Черкаси.

Так, названим вище підприємством здійснено реконструкцію аптеки з адміністративними та складськими приміщеннями під виробничо - складський корпус з адміністративно - побутовими приміщеннями вул. Горького, 27/6, м. Черкаси

Разом з тим, із заявою про укладання договору пайової участі замовник будівництва не звертався, а відтак і сам договір не укладався.

В судовому засіданні прокурор винесене клопотання підтримав, просив його задовольнити та надати тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України про тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Дослідивши матеріали клопотання та кримінального провадження у зв'язку із викладеним, з метою встановлення істини по справі, встановлення дійсної вартості будівельних робіт та визначення величини пайової участі з реконструкції названого вище об'єкта, існує необхідність в отриманні тимчасового доступу та вилученні документів, які перебувають у ТОВ Черкасиспецсервіс а саме: копії містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки за адресою вул. Горького, 27/6 м. Черкаси; зведений кошторис реконструкції аптеки з адміністративними та складськими приміщеннями під виробничо - складський корпус з адміністративно - побутовими приміщеннями вул. Горького, 27/6, м. Черкаси, висновок проектної або іншої ліцензованої організації щодо кошторисної вартості будівництва інженерних мереж або об'єктів поза межами земельної ділянки замовника, копію відповідного розділу проектної кошторисної документації, в якій визначені техніко-економічні показники об'єкта будівництва, копії технічних умов.

Керуючись ст. ст. 163-165, 309, 369-372 та 395 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора Черкаської місцевої прокуратури Завгороднього О.О. задовольнити.

Зобов'язати директора ТОВ Черкасиспецсервіс (ЄДРПОУ 39089877, юридична адреса вул. Горького, 27/6 в м. Черкаси надати копії містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки за адресою вул. Горького, 27/6 м. Черкаси; зведений кошторис реконструкції аптеки з адміністративними та складськими приміщеннями під виробничо -складський корпус з адміністративно - побутовими приміщеннями вул. Горького, 27/6, м. Черкаси, висновок проектної або іншої ліцензованої організації щодо кошторисної вартості будівництва інженерних мереж або об'єктів поза межами земельної ділянки замовника, копію відповідного розділу проектної кошторисної документації, в якій визначені техніко-економічні показники об'єкта будівництва, копії технічних умов.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів і виконання даної ухвали покласти на прокурора Черкаської місцевої прокуратури Завгороднього О.О., працівникам СВ Черкаського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Мельник І.О.

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення10.02.2017
Оприлюднено11.02.2017
Номер документу64643057
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —712/1504/17-к

Ухвала від 10.02.2017

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Мельник І. О.

Ухвала від 10.02.2017

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Мельник І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні