Постанова
від 08.02.2017 по справі 807/2035/16
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

і м е н е м У к р а ї н и

08 лютого 2017 рокум. Ужгород№ 807/2035/16

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Скраль Т.В., розглянувши в письмовому провадженні справу за адміністративним позовом Ужгородської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Закарпатській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгова компанія "Асторія" про стягнення податкового боргу у розмірі 997,00 грн.,

В С Т А Н О В И В:

Позивач - Ужгородська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Закарпатській області звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгова компанія "Асторія" про стягнення податкового боргу у розмірі 997,00 грн.

Позовні вимоги мотивовані тим, що станом на 26.10.2016 року за відповідачем рахується податковий борг на загальну суму 997,00 грн. по платежу 30 11021000 Податок на прибуток приватних підприємств , що підтверджується розрахунком податкового боргу. Підприємством не вжито достатніх заходів, щодо погашення в добровільному порядку заборгованості, що слугує підставою для звернення до суду.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, однак подана ним позовна заява містить клопотання про розгляд справи без участі представника інспекції за наявними матеріалами у справі.

Відповідач у судове засідання не з'явився повторно та не повідомив суд про причини неявки, заперечень проти позовних вимог не подав. Кореспонденція направлена на адресу відповідача повернулася з відміткою Укрпошти "уточнити адресу". Ухвалу про відкриття провадження у справі та судові повістки було відправлено за належною адресою, яка була зазначена в позовній заяві та підтверджена спеціальним витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Згідно ч.8 ст. 35 КАС України, вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру.

У відповідності до ч. 1 ст. 41 Кодексу адміністративного судочинства України (далі-КАС України) у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень КАС України розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч. 4 ст. 128 КАС України, у разі неприбуття відповідача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин розгляд справи може не відкладатися і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів.

Згідно з ч. 6 ст. 128 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе розглянути дану справу в порядку письмового провадження.

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини на яких ґрунтується позов, суд приходить до висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань державна реєстрація Товариство з обмеженою відповідальністю "Торгова компанія" Асторія" здійсненна 27 квітня 2012 року, код ЄДРПОУ 38213177, місцезнаходження зареєстровано за адресою 88020, Закарпатська область, місто Ужгород, вулиця Ринкова, будинок 5, (а.с. 36-41).

Станом на 26.10.2016 року за відповідачем рахується податковий борг на загальну суму 997,00 грн. по платежу 30 11021000 Податок на прибуток приватних підприємств у розмірі, що підтверджується розрахунком податкового боргу, (а.с.7).

Даний борг виник у зв'язку з наступним.

Працівниками податкового органу було проведено камеральну перевірку, за результатами якої складено акт перевірки від 21.05.2015 року № 626/07-01-15-02/38213177 (а.с.12) та винесено податкове повідомлення-рішення № НОМЕР_1 від 08.05.2015 року про збільшення грошового зобов'язання з податку на прибуток у розмірі 1020,00 грн. (а.с.14).

Дане податкове повідомлення-рішення відповідачем сплачено частково у розмірі 23,00 грн., однак 997,00 грн. залишаються непогашеними, що підтверджується розрахунком податкового боргу, (а.с.7). Не оскаржувалося відповідачем ні в адміністративному, ні в судовому порядку.

Податкове повідомлення-рішення № НОМЕР_1 від 08.05.2015 року про збільшення грошового зобов'язання з податку на прибуток у розмірі 1020,00 грн. направлялося на адресу відповідача засобами поштового зв'язку рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення, однак даний лист повернувся із відміткою згідно довідки Ф.20 Укрпошти "за зазначеною адресою не проживає", (а.с.14).

У відповідності до п.57.3 ст. 57 ПК України у разі визначення грошового зобов'язання контролюючим органом за підставами, зазначеними у підпунктах 54.3.1 - 54.3.6 пункту 54.3 статті 54 цього Кодексу, платник податків зобов'язаний сплатити нараховану суму грошового зобов'язання протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення, крім випадків, коли протягом такого строку такий платник податків розпочинає процедуру оскарження рішення контролюючого органу. У разі оскарження рішення контролюючого органу про нараховану суму грошового зобов'язання платник податків зобов'язаний самостійно погасити узгоджену суму, а також пеню та штрафні санкції за їх наявності протягом 10 календарних днів, наступних за днем такого узгодження.

Відповідно до пп.14.1.175 п.14.1 ст. 14 ПК України податковий борг - сума узгодженого грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), але не сплаченого платником податків у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

В силу пп.14.1.153 п.14.1 ст. 14 ПК України податкова вимога - письмова вимога контролюючого органу до платника податків щодо погашення суми податкового боргу.

Згідно п.59.1 ст. 59 ПК України у разі коли платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов'язання в установлені законодавством строки, контролюючий орган надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

У зв'язку з несплатою узгоджених сум відповідачу на підставі п.59.1 ст. 59 ПК України було виставлено податкову вимогу від 18.03.2015 № 448-25 про наявність податкового боргу у розмірі 1197, 18 грн. за узгодженими податковими зобов'язаннями, яка була направлена на адресу відповідача засобами поштового зв'язку рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення, однак даний лист повернувся згідно довідки Ф.20 Укрпошти "за зазначеною адресою не значиться".

Відповідно до п.58.3 ст. 58 ПК України у разі коли пошта не може вручити платнику податків податкове повідомлення-рішення або податкові вимоги, або рішення про результати розгляду скарги через відсутність за місцезнаходженням посадових осіб, їх відмову прийняти податкове повідомлення-рішення або податкову вимогу, або рішення про результати розгляду скарги, незнаходження фактичного місця розташування (місцезнаходження) платника податків або з інших причин, податкове повідомлення-рішення або податкова вимога, або рішення про результати розгляду скарги вважаються врученими платнику податків у день, зазначений поштовою службою в повідомленні про вручення із зазначенням причин невручення. У разі якщо вручити податкове повідомлення-рішення неможливо через помилку, допущену контролюючим органом, податкове повідомлення-рішення вважається таким, що не вручено платнику податків.

Згідно пп.20.1.19, пп.20.1.34 п.20.1 ст. 20 ПК України контролюючі органи звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, що обслуговують такого платника податків, на суму податкового боргу або його частини.

Як встановлено судом, вказана сума боргу, підтверджується розрахунком податкового боргу ( а.с.7), податковою вимогою (а.с.16), податковим повідомленням-рішенням, (а.с.14). На час розгляду даної адміністративної справи відповідач борг не погасив.

За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають до задоволення.

Судові витрати по справі у відповідності до ч. 4 ст. 94 КАС України з відповідача не стягуються.

Керуючись статтями 11, 70, 71, 86, 94, 128, 160-163 КАС України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов Ужгородської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Закарпатській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгова компанія "Асторія" про стягнення податкового боргу. - задовольнити повністю.

2. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгова компанія "Асторія" (п.і. 88020, Закарпатська область, місто Ужгород, вулиця Ринкова, будинок 5, код ЄДРПОУ 38213177) податковий борг по платежу 30 11021000 "Податок на прибуток приватних підприємств" у розмірі 997,00 грн. (дев'ятсот дев'яносто сім гривень, 00 коп.), за рахунок коштів, що належать платнику податків на праві власності, в тому числі тих, які знаходяться на рахунках у банках.

Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а у разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили в порядку, встановленому ст. 254 КАС України.

СуддяОСОБА_1

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.02.2017
Оприлюднено12.02.2017
Номер документу64652703
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —807/2035/16

Постанова від 08.02.2017

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Скраль Т.В.

Ухвала від 06.12.2016

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Скраль Т.В.

Ухвала від 05.12.2016

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Скраль Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні