Ухвала
від 13.02.2017 по справі 161/2367/17
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/2367/17

Провадження № 1-кс/161/1252/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про проведення огляду

м. Луцьк 13 лютого 2017 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Ковальчук В.О., при секретарі Камінському Ю.В., за участю слідчого Джуса Т.В., розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП у Волинській області старшого лейтенанта поліції Джуса Тараса Віталійовича у кримінальному провадженні внесеного у ЄРДР за №12016030000000018, за ознаками злочину, передбаченого ст.366 ч.1 КК України, про дозвіл на проведення огляду будівництва двоповерхового приміщення дитячого ясла-садка за адресою: Волинська область, смт. Ратне, вул. Набережна, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СУ ГУНП у Волинській області старший лейтенант поліції Джус Т.В. звернувся до суду з клопотанням про дозвіл на проведення огляду двоповерхового приміщення дитячого ясла-садка за адресою: Волинська область, смт. Ратне, вул. Набережна.

В поданому клопотанні, слідчий зазначив, що слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Волинській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 29.01.2016 під №12016030000000018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Також, слідчий зазначив, що підставою для внесення відомостей до ЄРДР послугували матеріали проведеної перевірки Управлінням захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України використання бюджетних коштів відділом освіти Ратнівської райдержадміністрації Волинської області (далі - відділ освіти Ратнівської РДА).

Окрім того, слідчий зазначив, що в ході проведення перевірки встановлено, що у жовтні 2015 року відділом освіти Ратнівської РДА проведено конкурсні торги по закупівлі послуг з будівництва двоповерхового приміщення дитячого ясла-садка в смт. Ратне по вул. Набережній (далі - дитячий садок). За наслідками проведення конкурсних торгів переможцем визнано конкурсну пропозицію ТОВ Луцьккомунбуд ціна якої була найбільш економічно вигідною.

Разом з тим, слідчий зазначив, що 06.11.2015 між відділом освіти Ратнівської РДА і ТОВ Луцьккомунбуд укладено договір про закупівлю робіт за державні кошти №672 на загальну суму 9 742 580,96 грн., відповідно до якого ТОВ Луцьккомунбуд взяло на себе зобов'язання по виконанню в обумовлені у договорі строки робіт з будівництва дитячого садка.

Також, слідчий зазначив, що в подальшому, у грудні 2015 року, службові особи відділу освіти Ратнівської РДА, діючи за попередньою змовою із службовими особами ТОВ Луцьккомунбуд та інженером з технічного нагляду ОСОБА_2, достовірно знаючи про те, що будівельні роботи по будівництву дитячого садка не виконувались, склали завідомо неправдиві офіційні документи, у які внесли завідомо неправдиві дані щодо обсягу та вартості виконаних будівельних робіт, які не відповідали дійсності.

Окрім цього, слідчий зазначив, що службові особи відділу освіти Ратнівської РДА достовірно знаючи про фіктивність складених документів щодо прийому-передачі виконаних будівельних робіт по будівництву дитячого садка, оскільки роботи, що були зазначені у них, фактично виконані не були, подали їх до управління Державної казначейської служби України у Ратнівському районі Волинської області.

Також, слідчий зазначив, що на підставі поданих до підрозділу казначейської служби завідомо неправдивих офіційних документів на банківський рахунок ТОВ Луцьккомунбуд неправомірно було здійснено перерахування бюджетних коштів в сумі понад 6 000 000,00 грн.

Враховуючи викладені вище обставини, з метою встановлення фактичного об'єму та вартості виконаних робіт і забезпечення проведення судової будівельно-технічної експертизи, виникла необхідність у проведенні огляду дитячого садка з метою фіксації таких даних, керуючись ст. ст. 2, 40, 93, 100, 223, 233-237 КПК України, слідчий Джус Т.В. просив суд:

Задовольнити клопотання та надати слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції у Волинській області старшому лейтенанту поліції Джусу Тарасу Віталійовичу або за його дорученням - оперативному підрозділу чи іншому слідчому, дозвіл на проведення огляду будівництва двоповерхового приміщення дитячого ясла-садка в смт. Ратне по вул. Набережній, яке здійснюється ТОВ Луцьккомунбуд (код ЄДРПОУ 38079098) на замовлення відділу освіти Ратнівської районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 02141727) у відповідності до договору про закупівлю робіт за державні кошти №672 від 06.11.2015.

В судовому засіданні слідчий Джус Т.В. клопотання підтримав та в обґрунтування навів доводи, аналогічно тим, що зазначені в клопотанні.

Прокурор Кравчук О.В. в судовому засіданні не заперечував проти задоволення поданого клопотання та зазначив, що з метою встановлення фактичного об'єму та вартості виконаних робіт і забезпечення проведення судової будівельно-технічної експертизи, виникла необхідність у проведенні огляду дитячого садка.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого Джуса Т.В., дослідивши матеріали клопотання, з'ясувавши думку прокурора Кравчука О.В. встановив наступні обставини та прийшов до наступних висновків щодо наявності підстав для проведення огляду.

До Єдиного Реєстру Досудових Розслідувань на підставі матеріалів правоохоронних та контролюючих державних органів про виявлення фактів вчинення чи підготовки до вчинення кримінальних правопорушень, слідчим внесені відомості про те, що в період часу з 25 по 30 грудня 2015 року, службові особи відділу освіти Ратнівської РДА склали завідомо неправдиві офіційні документи, а саме акти приймання виконаних будівельних робіт та довідки про вартість виконаних робіт, у які внесли завідомо неправдиві дані щодо обсягу виконаних будівельних робіт по будівництву дитячого ясла-садка у смт. Ратне по вул. Набережна, з попередньою кваліфікацією за ч.1 ст.366 КК України (а.с. 3).

З аналізу наданих слідчим доказів, а саме: пояснень ОСОБА_3, копії договору про закупівлю робіт за державні кошти від 06 листопада 2015 року, акту приймання виконаних будівельних робіт, слідчий суддя встановив наявність підстав вважати, що службові особи відділу освіти Ратнівської РДА, можливо, склали завідомо акти приймання виконаних будівельних робіт та довідки про вартість виконаних робіт, у які внесли завідомо неправдиві дані щодо обсягу виконаних будівельних робіт по будівництву дитячого ясла-садка (а.с. 4-15).

Згідно витягу із Реєстру прав власності на нерухоме майно, вбачається, що земельна ділянка,кадастровий номер 0724255000:01:002:0063, що знаходиться за адресою: Волинська область, смт. Ратне, вул. Набережна на праві комунальної власності належить Ратнівській селищній раді (а.с.13).

Згідно ст. 237 КПК України, огляд місцевості, приміщення, речей та документів проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Зважаючи, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав для проведення вказаної слідчої дії, тому слідчому Джусу Т.В. слід надати дозвіл на проведення огляду будівництва двоповерхового приміщення дитячого ясла-садка за адресою: Волинська область, смт. Ратне, вул. Набережна.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 237, 372 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СУ ГУНП у Волинській області Джуса Тараса Віталійовича про проведення огляду - задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому СУ ГУНП у Волинській області старшому лейтенанту поліції Джусу Тарасу Віталійовичу на проведення огляду будівництва двоповерхового приміщення дитячого ясла-садка, що знаходиться на земельній ділянці кадастровий номер 0724255000:01:002:0063, за адресою: Волинська область, смт. Ратне, вул. Набережна та належить на праві комунальної власності Ратнівській селищній раді, що здійснюється ТОВ Луцьккомунбуд (код ЄДРПОУ 38079098) на замовлення відділу освіти Ратнівської районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 02141727) у відповідності до договору про закупівлю робіт за державні кошти №672 від 06.11.2015.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Ковальчук В.О.

Дата ухвалення рішення13.02.2017
Оприлюднено15.02.2017
Номер документу64665180
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення огляду будівництва двоповерхового приміщення дитячого ясла-садка за адресою: Волинська область, смт. Ратне, вул. Набережна

Судовий реєстр по справі —161/2367/17

Ухвала від 13.02.2017

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ковальчук В. О.

Ухвала від 13.02.2017

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ковальчук В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні