Ухвала
від 06.02.2017 по справі 569/1603/17
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/1603/17

УХВАЛА

06 лютого 2017 року

м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області майора податкової міліції ОСОБА_2 , яке погоджено прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області юристом 1 класу ОСОБА_3 про проведення обшуку.

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області майор податкової міліції ОСОБА_2 , звернувся в суд із клопотанням, яке погоджено із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області юристом 1 класу ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в приміщеннях, що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 з метою встановлення алкогольних напоїв, що містять на собі марки акцизного податку, що мають ознаки підробки, документів, предметів, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, а саме:Незаконно виготовлених алкогольних напоїв, що містять на собі марки акцизного податку, що мають ознаки підробки;документів щодо походження, придбання та реалізації алкогольних напоїв, що містять на собі марки акцизного податку, що мають ознаки підробки (на паперових та електронних носіях), предметів, печаток та штампів, які можуть свідчить про вчинення кримінального правопорушення;чорнових записів та записних книжок;грошових коштів одержаних злочинним шляхом;етикетки, пачки для пакування цигарок, підроблені марки акцизного податку;обладнання, що використовується для незаконного виготовлення алкогольних напоїв та марок акцизного податку;чекових книжок, платіжних карток та інших платіжних документів, а також засобів доступу до банківських рахунків, які використовувалися в даному кримінальному правопорушенні;технічних засобів (у тому числі комп`ютерна техніка, USB накопичувачі, флеш-карти), які використовувались для здійснення кримінального правопорушення.

В обґрунтування клопотання вказано, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32017180000000006 від 23.01.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 199 КК України.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав обґрунтовуючи, що в ході досудового розслідування, 20.01.2017 за вихідним №48/23-02 на оперативне управління ГУ ДФС у Рівненській області дано доручення на встановлення інших адрес виготовлення та зберігання (адреси з документальним підтвердженням власника майна) алкогольної продукції марки «Prime», що була вилучена у складських приміщеннях, які орендує ПП «Спіріт Захід».

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборони відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта №78676348 від 24.01.2017 майно, яке знаходиться за адресою вул. Теремнівська, 29А, м. Луцьк Волинської області на праві комунальній, приватній, колективній власності належить Луцькій міській раді (код ЄДРПОУ 34745204), ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ), ЗАТ «Укртранс Волинь» (код ЄДРПОУ 05384442), ТОВ «Волинь кисень ЛХЗ» (код ЄДРПОУ 31881215), ТОВ фірма «Продтехоптторг ЛТД» (код ЄДРПОУ 20138025) .

Враховуючи викладене, а також, те що іншими способами неможливо одержати фактичні дані та зібрати достатньо доказів, що свідчать про протиправні діяння, які спрямовані на незаконне зберігання з метою збуту алкогольних напоїв, що містять на собі марки акцизного податку, що мають ознаки підробки, а при тимчасовому доступу до речей і документів існує реальна загроза знищенню вказаних вище ТМЦ.

На підставі наданих матеріалів кримінального провадження судом встановлено, що клопотання слід задовольнити із наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборони відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта №78676348 від 24.01.2017 майно, яке знаходиться за адресою вул. Теремнівська, 29А, м. Луцьк Волинської області на праві комунальній, приватній, колективній власності належить Луцькій міській раді (код ЄДРПОУ 34745204), ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ), ЗАТ «Укртранс Волинь» (код ЄДРПОУ 05384442), ТОВ «Волинь кисень ЛХЗ» (код ЄДРПОУ 31881215), ТОВ фірма «Продтехоптторг ЛТД» (код ЄДРПОУ 20138025) .

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Таким чином, оцінюючи надані слідчим матеріали, суд вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку та приходить до переконання, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування можуть знаходиться за адресою: вул. Теремнівська, 29А, м. Луцьк Волинської області та мають значення для досудового розслідування.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області майору податкової міліції ОСОБА_2 , на проведення обшуку в приміщеннях, що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 з метою встановлення алкогольних напоїв, що містять на собі марки акцизного податку, що мають ознаки підробки, документів, предметів, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, а саме:

Незаконно виготовлених алкогольних напоїв, що містять на собі марки акцизного податку, що мають ознаки підробки;

документів щодо походження, придбання та реалізації алкогольних напоїв, що містять на собі марки акцизного податку, що мають ознаки підробки (на паперових та електронних носіях), предметів, печаток та штампів, які можуть свідчить про вчинення кримінального правопорушення;

чорнових записів та записних книжок;

грошових коштів одержаних злочинним шляхом;

етикетки, пачки для пакування цигарок, підроблені марки акцизного податку;

обладнання, що використовується для незаконного виготовлення алкогольних напоїв та марок акцизного податку;

чекових книжок, платіжних карток та інших платіжних документів, а також засобів доступу до банківських рахунків, які використовувалися в даному кримінальному правопорушенні;

технічних засобів (у тому числі комп`ютерна техніка, USB накопичувачі, флеш-карти), які використовувались для здійснення кримінального правопорушення;

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.02.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу64683291
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —569/1603/17

Ухвала від 06.02.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К.Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні