Постанова
від 09.03.2011 по справі 2-а-11/11
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

09.03.2011

Справа № 2 -а-11/11 р.

ПОСТАНОВА

Іменем України

9 березня 2011 р. Ленінський районний суд м.Миколаєва у складі:

головуючого - судді Спінчевської Н.А.,

при секретарі - Ковальовій С.В.,

за участю позивачки ОСОБА_1, представника відповідача ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Миколаєві адміністративну справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до адміністративної комісії адміністрації Ленінського району про скасування постанови,

ВСТАНОВИВ:

В жовтні 2010 р. ОСОБА_1 звернулася до суду з адміністративним позовом до адміністративної комісії адміністрації Ленінського району про скасування постанови про накладення на неї адміністративного стягнення.

В обґрунтування своїх вимог позивачка вказує на те, що постановою №358 від 28.09.2010 р. винесеною адміністративною комісією на неї накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 1500 грн. за неукладення її як адміністатора магазину, в якому вона працює, договору на вивіз твердих побутових відходів з магазину.

Посилаючись на те, що її неправомірно було притягнуто до адміністративної відповідальності, просила визнати неправомірною та скасувати винесену постанову, поновивши строк на її оскарження.

В судовому засіданні позивачка підтримала позов, просила про його задоволення. Представник відповідача позов не визнала, вказуючи на те, що оскаржувану постанову було винесено правомірно, згідно п.12.9 Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в м.Миколаєві.

Заслухавши пояснення позивача та представника відповідача, вивчивши і оцінивши в сукупності наявні у справі докази, судом встановлені наступні факти та відповідні їм правовідносини.

Як вбачається із матеріалів справи позивачка працює в ТОВ Максі Трейд адміністратором магазину 33 кв.м .

28 вересня 2010 р. адміністративною комісією Ленінського району на ОСОБА_1 на підставі ст.152 КУпАП накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 1500 грн. за неукладення нею, адміністратором магазину 33 кв.м договору на вивіз твердих побутових відходів з магазину.

Згідно Правил благоустрою, санітарного утримання територій, і забезпечення чистоти і порядку в м.Миколаєві керівники та інші посадові особи підприємств, організацій, установ, незалежно від форм власності і відомчого підпорядкування, фізичні особи, а також посадові особи, уповноважені здійснювати контроль за станом благоустрою несуть адміністративну відповідальність за порушення правил складування, зберігання, розміщення, транспортування, утилізації та використання відходів.

Як вбачається з посадової інструкції адміністратора торгового залу, затвердженої директором ТОВ Максі -Трейд , в посадові обов'язки ОСОБА_1 не входить укладення договорів на вивезення твердих побутових відходів з магазину.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що постанова адміністративної комісії Ленінського району про накладення адміністративного стягнення на ОСОБА_1 є неправомірною і підлягає скасуванню.

Відповідно до ст.289 КупАП на постанову по справі про адміністратора правопорушення може бути подано скаргу протягом десяти днів з дня винесення постанови. В разі пропуску зазначеного строку з поважних причин цей строк за заявою особи, щодо якої винесено постанову, може бути поновлено органом, правомочним розглядати скаргу.

Суд приймає до уваги доводи позивачки про поважність пропущення строку на оскарження постанови у зв'язку з несвоєчасним отриманням її копії та вважає за необхідне поновити цей строк.

Керуючись ст.ст.104. 122, 160, 161, 163 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Постанову адміністративної комісії адміністрації Ленінського району №358 від 28.09.2010 р. про накладення адміністративного стягнення на ОСОБА_1 визнати неправомірною та скасувати.

Постанова може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з дня її проголошення.

Суддя: Н.А. Спінчевська

Дата ухвалення рішення09.03.2011
Оприлюднено16.02.2017
Номер документу64686457
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-11/11

Ухвала від 01.06.2011

Адміністративне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Постанова від 12.12.2011

Адміністративне

Кузнецовський міський суд Рівненської області

Горегляд О.І.

Ухвала від 20.01.2010

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Постанова від 22.12.2011

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Марущак Р. М.

Ухвала від 30.06.2010

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Марущак Р. М.

Ухвала від 16.11.2010

Адміністративне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Сидоренко З.С.

Ухвала від 16.11.2010

Адміністративне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Сидоренко З.С.

Ухвала від 17.01.2011

Адміністративне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 15.12.2010

Адміністративне

Машівський районний суд Полтавської області

Ряднина В. М.

Ухвала від 14.11.2011

Адміністративне

Болградський районний суд Одеської області

Тимошенко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні