Ухвала
від 14.02.2017 по справі 491/11/17
АНАНЬЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ



Справа № 491/11/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 лютого 2017 року Ананьївський районний суд Одеської області в складі: головуючого судді Желяскова О. О.,

при секретарі Соловйові К. В.,

за участю: представника позивача - ОСОБА_1,

представника відповідача - ОСОБА_2, ОСОБА_3,

розглянувши у відкритому попередньому судовому засідання в залі суду в м. Ананьєві цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до Фермерського господарства "Дружба-Благо" про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, -

В С Т А Н О В И В:

По справі було проведено попереднє судове засідання, в ході якого перевірено виконання вимог ст.ст. 127-130 ЦПК України, а також проведені наступні дії:

1) уточнені позовні вимоги позивача, представника позивача та заперечння проти позову відповідача;

2) вирішено питання про склад осіб, які беруть участь у справі;

3) визначені факти, які необхідно встановити для вирішення спору;

4) з’ясовано, якими доказами кожна сторона буде обгрунтовувати свої доводи.

До початку розгляду справи по суті відповідач по справі пред’явив зустрічний позов до позивача по справі про визнання дійсним договору оренди землі, зареєстрованого 20 січня 2015 року, в якому вказує, що в провадженні Ананьївського районного суду Одеської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_4 до Фермерського господарства "Дружба-Благо" про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки. В своїй заяві відповідач посилається на те, що позов ОСОБА_4 вважає таким, що не відповідає дійсості та вимогам закону, так як позивач посилається на те, що у 2016 році оформила свої спадкові права після смерті батька - ОСОБА_5, а саме з 19 квітня 2016 року вона є власником земельної ділянки, яку у 2014 році ОСОБА_5 передав в оренду ФГ "Дружба-Благо" на 10 років. Також відповідач зазначає, що позивач в своєму позові вказує, що нібито її батько не підписував договорів оренди з ФГ "Дружба-Благо" щодо своєї земельної ділянки, однак у 2014 році, згідно платіжних відомостей про сплату орендної плати за використання земельних ділянок, гр-ном ОСОБА_5 отримано орендну плату за використання його земельної ділянки, з чого виходить, що договір оренди земельної ділянки він пілписав ще у 2014 році. Дійсно обов‘язкову державну реєстрацію договору оренди було остаточно пройдено у січні 2015 року, тому і дата оренди значиться січнем 2015 року. Також у 2015 році, після збору врожаю, була розпочата виплата орендної плати за використання земельних ділянок, в момент якої стало відомо, що гр-н ОСОБА_5 помер і спадкоємцем земельної ділянки є ОСОБА_4, яка в свою чергу підтвердила дійсність укладеного договору оренди земельної ділянки з ОСОБА_5, шляхом отримання орендної плати за використання у 2015 та у 2016 роках ФГ "Дружба-Благо" земельної ділянки, площею 3,665 га, що підтверджується платіжними відомостями. Таким чином відповідач вважає, що перехід права власності на орендовану земельну ділянку до іншої особи, у тому числі в порядку спадкування, не є підставою для зміни умов або припинення договору, тому просить прийняти зустрічну позовну заяву до розгляду в одному провадженні з позовом ОСОБА_4 та визнати договір оренди землі дійсним.

Згідно ст.123 ЦПК України, відповідач має право пред’явити зустрічний позов до початку розгляду справи по суті. Зустрічний позов пред’являється до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов’язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин, або коли вимоги за позовами можуть зараховуватися, або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Враховуючи наведене, заслухавши думку представників відповідача, яка просили прийняти до розгляду зустрічну позовні заяву в одному провадженні з позовом ОСОБА_4, думку представника позивача, який отримав матеріали зустрічної позовної заяви та ознайомився з ними, не заперечив проти прийняття до розгялду вказаної зустрічної позовної заяви, приймаючи до уваги те, що зустрічна позовна заява подана з додержанням загальних правил пред’явлення позову та відповідає вимогам ст.ст. 119-120 ЦПК України, обидва позови взаємопов’язані, спільний їх розгляд є доцільним, оскільки виникають з одних правовідносин, а задоволення зустрічного позову виключає задоволення первісного позову та навпаки, суд приходить до висновку про необхідність прийняття зустрічного позову до спільного розгляду з первісним позовом.

З урахуванням наведено, керуючись ст.35,36,119-120, 123, 124, 126,156 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Підготовку справи до судового розгляду вважати закінченою.

Цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до Фермерського господарства "Дружба-Благо" про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 21 лютого 2017 року на 15 год. 00 хв. в залі судового засідання у приміщенні Ананьївського районного суду Одеської області.

Про час і місце судового засідання повідомити сторони у справі.

Прийняти до провадження зустрічну позовну заяву Фермерського господарства "Дружба-Благо" до ОСОБА_4 про визнання дійсним договору оренди землі, зареєстрованого 20 січня 2015 року, об'єднавши в одне провадження з позовом ОСОБА_4 до Фермерського господарства "Дружба-Благо" про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки.

Про час і місце судового засідання повідомити сторони у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Су Суддя:

ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення14.02.2017
Оприлюднено16.02.2017
Номер документу64686755
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору оренди земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —491/11/17

Рішення від 15.03.2017

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Желясков О. О.

Рішення від 15.03.2017

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Желясков О. О.

Ухвала від 14.02.2017

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Желясков О. О.

Ухвала від 19.01.2017

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Желясков О. О.

Ухвала від 10.01.2017

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Желясков О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні