Ухвала
від 13.02.2017 по справі 805/1132/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

13 лютого 2017 року Справа № 805/1132/17-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Бабаш Г.П., розглянувши позовну заяву Управління Пенсійного фонду України в Великоновосілківському районі Донецької області до Відкритого акціонерного товариства Зеленогайське про стягнення заборгованості зі сплати фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, -

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду України в Великоновосілківському районі Донецької області звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Відкритого акціонерного товариства Зеленогайське про стягнення заборгованості зі сплати фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком №2, за період січень 2017 року в розмірі 1723,04 грн.

Відповідно до ст. 107 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу; подано адміністративний позов у строк, установлений законом (якщо адміністративний позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); чи немає інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Згідно ч. 4 ст. 106 КАС України позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її підписання.

Частиною 5 ст. 106 КАС передбачено, що якщо позовна заява подається представником, то у ній зазначаються ім'я представника, його поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є. Одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

Позовна заява підписана представником позивача - виконуючим обов'язки начальника Управління Пенсійного фонду України в Великоновосілківському районі Донецької області ОСОБА_1, проте доказів в підтвердження подання позовної заяви уповноваженою особою, а саме наказу про призначення ОСОБА_1 на посаду в.о. начальника Управління Пенсійного фонду України в Великоновосілківському районі Донецької області тощо, позивачем до суду не надано, у зв'язку з чим у суду відсутня можливість дійти висновку щодо підписання позовної заяви уповноваженою особою.

Крім того, згідно ч. 2 ст. 106 КАС України, на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

Позивачем в підтвердження обґрунтованості позовних вимог не надано до суду доказів направлення або вручення відповідачеві розрахунків фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за спірний період часу; документів, що підтверджують факт реєстрації відповідача як страхувальника, доказів понесення відповідачем витрат на виплату і доставку пільгових пенсій (відривні талони поштових відділень, виписки з банку тощо).

Таким чином, позивачу необхідно до суду надати докази на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги.

Згідно частини 1 статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 Кодексу адміністративного судочинства України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 106, 108, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Управління Пенсійного фонду України в Великоновосілківському районі Донецької області до Відкритого акціонерного товариства Зеленогайське про стягнення заборгованості зі сплати фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій - залишити без руху.

Надати Управлінню Пенсійного фонду України в Великоновосілківському районі Донецької області строк до 03.03.2017 року для усунення недоліків позовної заяви шляхом надання доказів в підтвердження подання позовної заяви уповноваженою особою, доказів в обґрунтування позовних вимог.

У разі не усунення недоліків позовної заяви, яку залишено без руху, вона повертається позивачеві.

Повернення позовної заяви не позбавляє позивача права повторного звернення до суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі до адміністративного суду апеляційної інстанції апеляційної скарги через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня отримання ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Бабаш Г.П.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.02.2017
Оприлюднено15.02.2017
Номер документу64708321
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/1132/17-а

Ухвала від 11.06.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

Ухвала від 07.06.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

Ухвала від 10.11.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 27.08.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Постанова від 05.04.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 05.04.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 20.03.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 06.03.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 13.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні