Ухвала
від 31.01.2017 по справі 761/2981/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/2981/17

Провадження № 1-кс/761/2001/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 січня 2017 року слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва Осаулов А.А., при секретарі Вольда М.А., розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу управління розслідування кримінальних проваджень Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України майора податкової міліції Діхтенко С.В., внесене по кримінальному провадженню за №32013170000000044 від 10.01.2013, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, ч.2 ст.205, ч.3 ст.209, ч.1, ч.3 ст.212 КК України, про тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні Юридичного департаменту Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, пл. Думська, 1, стосовно ТОВ ТК-Гермес (код ЄДРПОУ 39536740), -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС другого відділу управління розслідування кримінальних проваджень Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України майор податкової міліції Діхтенко С.В., по кримінальному провадженню за № 32013170000000044 від 10.01.2013, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, ч.2 ст.205, ч.3 ст.209, ч.1, ч.3 ст.212 КК України, за погодженням із прокурором Генеральної прокуратури України Жупіна О.С. звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів із правом їх вилучення, які перебувають у володінні Юридичного департаменту Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, пл. Думська, 1, стосовно ТОВ ТК-Гермес (код ЄДРПОУ 39536740)

Клопотання обґрунтовується тим, що у 2015 році ОСОБА_3 втратив паспорт, без відома останнього невстановлені досудовим розслідуванням особи, перереєстрували на ім'я ОСОБА_3 юридичну особу: ТОВ ТК-Гермес (код ЄДРПОУ 39536740), з метою прикриття незаконної діяльності, пов'язаної з наданням послуг по мінімізації податкових зобов`язань легальним суб'єктам підприємницької діяльності.

Допитаний як свідок директор,головний бухгалтер, засновник ТОВ ТК-Гермес (код ЄДРПОУ 39536740) надав показання, що не має жодного відношення до перереєстрування на своє ім'я юридичної особи, жодної фінансово-господарської діяльності не здійснював, первинні бухгалтерські документи не підписував.

Згідно даних Аналітичної системи ДФС України Податковий блок встановлено, що ТОВ ТК-Гермес (код ЄДРПОУ 39536740) зареєстроване Одеським міським управлінням юстиції від 08.12.2014р. Підприємство перебуває на обліку у ДПІ у Приморському районі м. Одеси.

Таким чином, з метою підтвердження чи спростування показань ОСОБА_3, а також встановлення осіб, причетних до реєстрації (перереєстрації) та ведення фінансово-господарської діяльності підприємства ТОВ ТК-Гермес (код ЄДРПОУ 39536740) на даний момент у слідства виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні Юридичного департаменту Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, пл. Думська, 1.

Відомості, що містяться в документах використовуватимуться як докази, на підставі яких можливо встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що підлягають доказуванню, встановлення причетних до кримінального правопорушення осіб, а також з метою надання документам належної правової оцінки, всебічного повного та неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

З огляду на викладене, слідчий просив клопотання задовольнити та надати йому право тимчасового доступу.

На підставі ч.2 ст. 163 КПК України розгляд клопотання проведено без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи.

Згідно з ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

З огляду на вивчені документи слідчим суддею встановлено, що документи про тимчасовий доступ до яких вказано у клопотанні слідчого, відповідно до ст. 162 КПК України є такими, що містять охоронювану законом таємницю, оскільки містять відомості, які становлять банківську таємницю.

Частиною 6 ст. 163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя приходить до висновку, що у клопотанні доведено можливість використання як доказів документів та інформації, що містять комерційну таємницю, у цьому кримінальному провадженні за попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч.1, ч.2 ст.205, ч.3 ст.209, ч.1, ч.3 ст.212 КК України, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, а їх вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

За таких обставин, слідчий суддя вважає, що у клопотанні доведено достатніх підстав вважати, що є необхідність тимчасового доступу та вилучення саме оригіналів усіх вказаних слідчим у клопотанні документів, оскільки вони самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин, а саме у кримінальному провадженні з правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч.1, ч.2 ст.205, ч.3 ст.209, ч.1, ч.3 ст.212 КК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159,161-166, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу управління розслідування кримінальних проваджень Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України майора податкової міліції Діхтенко С.В., внесене по кримінальному провадженню за №32013170000000044 від 10.01.2013, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, ч.2 ст.205, ч.3 ст.209, ч.1, ч.3 ст.212 КК України, про тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні Юридичного департаменту Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, пл. Думська, 1, стосовно ТОВ ТК-Гермес (код ЄДРПОУ 39536740), - задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС другого відділу управління розслідування кримінальних проваджень Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС України майору податкової міліції Діхтенку Сергію Володимировичу, слідчому слідчої групи - слідчому слідчого відділу фінансових розслідувань ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві лейтенанту податкової міліції Буркалю Владиславу Володимировичу, право тимчасового доступу до документів (інформації) з можливістю вилучення їх оригіналів, які перебувають у володінні Юридичного департаменту Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, пл. Думська, 1, стосовно ТОВ ТК-Гермес (код ЄДРПОУ 39536740), а саме:

в—Џстатут підприємства, статут підприємства в новій редакції, заява для юридичних та фізичних осіб, реєстраційна картка, довідку про взяття на облік платника податків, довідка з ЄДРПОУ, накази на призначення директорів підприємства, розпорядження, протоколи загальних зборів учасників ТОВ ТК-Гермес (код ЄДРПОУ 39536740), реєстраційна заява платника податку на додану вартість, свідоцтво про реєстрацію платника податку на додану вартість, повідомлення про взяття на облік платника податку у зв'язку із зміною місцезнаходження, довіреності, акти передачі майна до статутного фонду, повідомлення від платника податку про відкриття (закриття) розрахункового рахунку в установі банку, договір про визнання електронних документів, копії сторінок паспорту та ідентифікаційного коду службових осіб, матеріали листування ТОВ ТК-Гермес (код ЄДРПОУ 39536740) з контролюючими органами.

Службовим особам Юридичного департаменту Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, пл. Думська, 1, забезпечити слідчому реалізувати право тимчасового доступу шляхом надання оригіналів вищевказаних документів (інформації).

Строк дії ухвали - 1 місяць з дня її постановлення.

При виконанні даної ухвали слідчий в порядку ч.1, ч.2 ст.165 КПК України зобов'язаний пред'явити Юридичному департаменту Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, пл. Думська, 1, її та залишити опис документів, які були вилучені, а Юридичний департамент Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, пл. Думська, 1 (його службові особи) в порядку ч.4 ст. 165 КПК України має право вимагати залишення копій вилучених документів.

У разі невиконання цієї ухвали слідчий суддя в порядку ст. 166 КПК України має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку.

Ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів оскарженню не підлягають, крім ухвал про тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення31.01.2017
Оприлюднено17.02.2017
Номер документу64730366
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні Юридичного департаменту Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, пл. Думська, 1, стосовно ТОВ ТК-Гермес (код ЄДРПОУ 39536740

Судовий реєстр по справі —761/2981/17

Ухвала від 31.01.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 31.01.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні